Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
До Григор да, Темелко ги прајт, ама мислам повеќе нема да прајт рацете го болеа и немат наследник....највкусни и најквалитетни хамбургери.

Темелко мислам дека почина.

Темелко мислам дека почина.
Кога?
Автоматски споено мислење:

Јас бев јули - августот да купам и ми рече затварам све се потроши а и велеше немат појке да работам...есента умрел----бог да го прости

Последно уредено:
Ами не можит со истите луѓе шо сум поминвела убо на свирки Скопје Охрид да ми е тапа :D
Пред неколку години BandOff имаа свирка во Куба и ги наткренав сите да ојме пошо Скопје секој втор викенд им бев на свирка и стварно беше многу убо. Не можиш да се развеселиш Куба ко ќе те седнет на тие масите за вечера.Многу беше глупа атмосферата, овие свирет а сите седнати на чамче муабет.
Не ни живеам Охрид веќе, си идам 2-3 пати годишно и со душа чекам да излезам да се видам со сите. Зимава ти викам, еднаш во Су/Ликвид, очајно беше стварно, ем внатре зачадено ем никаква атмосфера. Ако дефиниција за убав помин требит да ми е "Најди го келнерот" тогаш ок :D Даблин бев два три пати, претерано е со цигарите, џабе и внатре седев во тој непушачкиот дел, очи те печет. Бев со пушачи излезена па и тие се жалеа, излегвеа надвор на цигаре.
До кај 2013-2014 имаше нешто интересно, се дешаваше, еве ко шо пишале над мене и Парк работаше налето интересно беше, имаше убај журки и во Ликвид и Кадмо ( летово ојдов еднаш Ликвид во петок вечер беше празно, се зачудив ) . Дали се отворија појќе места па се разретчи гужвата, дали гужвата сеа е на други места шо не ги знам, не знам.
Не да сметат, ама ај шо да им прајш. Ко на норма се да ги заприметиш, цигаре за цигаре, особено на свирки.
Убото е шо 80% од настаниве шо ги прает се рок свирки. Бекдор, Нофун, Бетисбубс, Хај4, Булбс, Да Роуд... Гром битолчанине до душа тие фурет првин рок онака па после преминвет на ју рок или слично овдека е преполно а и имат доста и постари шо се збирет. French Olives до душа претходно фураја со едно детиште на тапани шо лупаше ненормално добро, исти интензитет иста енергија од почеток до крај на свиркава, секоја му чест. Па сега се со изменат состав со Мартина и Џолета и фурет само Ју рокенрол не се лоши опфаќет Ван Гог, Галија, Парни, Елктрични Оргазам... али претходните свирки им беја каде каде појаки. Дејоф исто некојат ги викет, се сеќавам Септеврито ко да беја, така нешто немаше игла кај да се фрљит, исто ко Бекдор ко ќе се вечерта за Водици. Убо е шо на било кој да е игрет љуѓево, играм и јас, се збирет пред бендон напред, глупо е шо немојш на мочање да појш. Е имат и такви шо седат, ама то си е нормално. Е сега околу цените шо ги кренаја, хранана ја имет заебано последно заприметив ко бајги (а плаќаш поќе), исто и општо услугава е лоша, мада не гледам никој од тие шо работеа порано.
Куба си е исто ок место, преку зима амбиентов си е топ, е неносат секој претежно Ѓоко пријатело фурат најнај, еднион од Зизивцине :icon_mrgr: лупат на тапани незнам како се викет овие шо свират, али пак си е во ред лабаво, се дур непочнит појаконо ко ќе дојдет Кубанкине е тогаш цеа тераса фурат играт.
Поубо од 21и40 фати си маса до еден сатот, еден и нешто дур затворат уствари, поќе се исплаќат така ем поубо ем не се мачиш да ојш кај Паторицана за џабе.
Да се надоврзам и јас на муабетиве за локаливе, сите сега се фурет на стил лоунџ барој, све некако фенси и кремски места и скоро нигде немат атмосфера, посебно за на лето ноќниов живот во градов е најумрен можда во историјава последниве 5-6 години... еве да ги земиме 3те места кај шо се излегвеше најмногу период 2010-2015

Кадмо Плажа- работеше турбо и во неделата се носеја по 3-4 звучни имиња(екс ју естрада ) имаја развиено шема прво загреваше ДЈ, па главната звезда па после то Џони Лајф :icon_lol: имаше љуѓе до кај 4/5 сабалје иако владееше "селјачка" атмосфера, сега Кадмо минативе год е максимално пропаднато, работит до 1:30 макс и цело лето наизменично настапвет Џони и братот Јоце Панов.
Парк - исто така работеше фул, се полнеше малце покасно од Кадмо и имаше секоја вечер различен event дали пена парти,хип хоп најт,рнб,хаус итн...не разденвеше доста често ко ќе си одевме пешки до дома, а сега Парк се полнит 3 пати во текот на летото, се фурет некој Oldschool техно забави и анонимни Диџеји и во глобала беше посетувано од браќата од Струга...
Куба - овде излегвев најчесто пред да одам Парк/Кадмо и неможам да кажам точно ама знам имаше каде каде појака атмосфера и појќе простор за играње, сега е све сепариња и маси и се гасит музика во 1.
Сума сумарум на лето единствените опции после 1 сатот ти се:
Патка - најлошото место на лето во градов шо поќе изгледат на некој собир в парк него на ноќен клуб, сите во дворот или надвор закачени и размуабетени со лименките купени од кај Стифон, музика немојш нишо да слушниш и нормално таму се ојт да отепаш пола сат, сат да напрајш муабет, од секој друг аспект е една голема 0.
Хавана - нејкам да ја коментирам таму едвај на зима се издржвит, а не пак на лето + секоја вечер процент на машки-женски 80-20.
Авејк-топ е да наминиш ако ти се некој од следните ствари во прилог: никаква вентилација и максимално потење, ненормално скапи цени во некој од вечерите како флаширана вода 100 Хел енергетски 150 секое жестоко мин 150 или пак посетеност од малолетни лица.
Еспана/Беко/Вила Стар - нема да ги коментариме овие луксузи :)

Додајте на ова и масивната намаленост на посета во градов од млади туристи (особено од нашава држава) доведе до еден колапс на ноќниов живот во споредба со годините ние ко бевме средно/студенти, а сигурен сум и пред то пошо знам вриеше со туристи од цела МК дур бев помал.
:vozbud:
Кадмо, ко ќе беше Ацо пријателон мораше да појдам, тогаш од нигде никаде во најголемата еуфорија 30 тепачки ќе настанеа во рок од 4 минути. Све отпревртено, па вратено, не се знајт кој јајт, кој шо јајт, кој пијет кој плаќат. Нит обезбедување неможеше да се справит со онаја багра :pos:Ај се знајме да му напрајме чест. Другиот ден не се почвеше воопшто со работа, барем прва смена зш све ќе уапсеја и в станица тро на муабет. А на Јонцета и Џонија па то никако стапвење, поубо кај Деда Дима Курајца со Јордан Митев и Тајфата до 3-4 сабајле него ли со овие паганиве.
А шо прајме со рибнион? Многу лоша свадба само без невеста

Рибниот се наоѓат на најубо место во градот ама...
Sekogas mora da postoi AMA ...

Najgolem propust spored mene e hotel Palas. Tolkava zdraga, na takvo ubavo mesto, da bide ostavena na zabot na vremeto da se raspagja pred ocite na ohrigjani, e sramota. Sramota za gradot.
Se naogja ma takvo frekventno mesto, kade sto iljadnici lugje pominuvaat i go gledaat, a ima bas ubava terasa, za otvoren restorant.
Vistinska steta

Sekogas mora da postoi AMA ...

Najgolem propust spored mene e hotel Palas. Tolkava zdraga, na takvo ubavo mesto, da bide ostavena na zabot na vremeto da se raspagja pred ocite na ohrigjani, e sramota. Sramota za gradot.
Se naogja ma takvo frekventno mesto, kade sto iljadnici lugje pominuvaat i go gledaat, a ima bas ubava terasa, za otvoren restorant.
Vistinska steta
Изгледа уште се на суд кој да го земит Палас..

:vozbud:
Кадмо, ко ќе беше Ацо пријателон мораше да појдам, тогаш од нигде никаде во најголемата еуфорија 30 тепачки ќе настанеа во рок од 4 минути. Све отпревртено, па вратено, не се знајт кој јајт, кој шо јајт, кој пијет кој плаќат. Нит обезбедување неможеше да се справит со онаја багра :pos:Ај се знајме да му напрајме чест. Другиот ден не се почвеше воопшто со работа, барем прва смена зш све ќе уапсеја и в станица тро на муабет. А на Јонцета и Џонија па то никако стапвење, поубо кај Деда Дима Курајца со Јордан Митев и Тајфата до 3-4 сабајле него ли со овие паганиве.
А шо прајме со рибнион? Многу лоша свадба само без невеста
Све е точно Кадмо никаква услуга,седнати ВЕЛГОШТАНИ раширени со нозете на масите ко градот да го ослободиле-уште салама им фалит ко пред задруга во Велгошти, галамат со муабетите никаков респект према тие шо се сунчаат и другите на масите,пред 2-3 год до скалите некој нагази на говно и им рече на кенлерите а тие наместо ке се исчистиме,извинете,повелете седнете,и велат "ам шо мислиш ние овде чистачи сме"...отогаш ако одам таму на плажа само Куба либре седам.

Не само то, реновирање сега ќе коштат колку цела заработка наредни 20 години
Да ги имам парите би вложил без да се мислам и 1 сек ...тоа место е рудник за злато....со профитот од таму ќе ги земам и фудбалот и ракометот....Охрид ќе бидит копија од Барцелона--туризам-спорт-културно историски посети.

Последно уредено:
Не само то, реновирање сега ќе коштат колку цела заработка наредни 20 години
Ќе им го скројт некој друг од овие хоштаплериве нашиве. Та веројатноста да се фукнит цел долу и да никнит згада можда е и реална. Oколу Парк (кај шо напраја станој и пола апартмани шо ги даваја 1250 европски м2) имат уште 4 места шо се разрешени и вратени назад, едно од нив дрвата све ничкум и се рамнит со булдожери, ќе никнит и таму нешто. Горе до Инекс Олгица го заградија, али ево неколку години не се градит. Кажи ми објектон шо е скроз пред распаѓање, не ми теквит името сега, ко ќе го поминиш Славејче и Радост одморашилтено како се викаше? Запустен е години (кај шо се мавет в вени навечер или в ноздринка) само знам дека едно време му го фукнаја сомнително на некој од овие ламјиве.
Све ќе се заборајт за некој период, та и Унеско, та и секакви бури, за пусти капитал и мито кабиљ да е в езеро ќе се влезит ак се мојт.

Салама кај ти текна :pos: Салама, ама знајш каква, од онаја посебнана. Ко ќе ждригниш околу здивот оси да се соберат.

Ќе им го скројт некој друг од овие хоштаплериве нашиве. Та веројатноста да се фукнит цел долу и да никнит згада можда е и реална. Oколу Парк (кај шо напраја станој и пола апартмани шо ги даваја 1250 европски м2) имат уште 4 места шо се разрешени и вратени назад, едно од нив дрвата све ничкум и се рамнит со булдожери, ќе никнит и таму нешто. Горе до Инекс Олгица го заградија, али ево неколку години не се градит. Кажи ми објектон шо е скроз пред распаѓање, не ми теквит името сега, ко ќе го поминиш Славејче и Радост одморашилтено како се викаше? Запустен е години (кај шо се мавет в вени навечер или в ноздринка) само знам дека едно време му го фукнаја сомнително на некој од овие ламјиве.
Све ќе се заборајт за некој период, та и Унеско, та и секакви бури, за пусти капитал и мито кабиљ да е в езеро ќе се влезит ак се мојт.

Салама кај ти текна :pos: Салама, ама знајш каква, од онаја посебнана. Ко ќе ждригниш околу здивот оси да се соберат.
Детското одморалиште е измеѓу Застава и Гранит?......После Гранит -Студенското Кирил и Методиј па Метропол?

Детското одморалиште е измеѓу Застава и Гранит?......После Гранит -Студенското Кирил и Методиј па Метропол?
Да, измеѓу Застава и Гранит. Имат еден објект на крајот запуштен е години, мислам дек беше болница за нешто. Не се сеќавам, зато прашвам.

Да, измеѓу Застава и Гранит. Имат еден објект на крајот запуштен е години, мислам дек беше болница за нешто. Не се сеќавам, зато прашвам.
Мислам порано беше за Дијализа или Срце?Појке ми удират на Кардиологија.

Таа е бидена болница за детски болести одма после Аквалина накај Гранит после детското одморалиште.
Untitled.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom