Dokolku bi kupuvala sega stan, bi kupila poevtin stan od postarite gradbi, otkolku nov stan.
Novite gradbi imaat zvucna izolacija 0, da go slusas sosedot kako zboruva so zena mu daleku poslab kvalitet od sekoj aspekt.
Zgradite kaj Hristo ucilisteto se mnogu ubavi, posebno trosobnite, imaat mnogu ubav raspored. Isto zdragite kaj Ordinacija Sonce,
Сигурно и не се напумпани цените ко да земаш стан кај Биљанини Извори. Плус од населба Христо Узунов е убо шо за 5 минути си до кај банкана, за 10 минути си чаршија. То е убо во мал град кај и да живејш до центар имаш 10 до 20 минути максимум зависно од то кај живејш.
"Od kaj si"?
- "od Ohrid"
A taa kutra od Lakocerej
Yes da e sega se prispoeno, ama od Lakocerej ako trgnes peski za na pazar, sabajle ke trgnes, vecer ke se vratis
Не ме ни чуди за изолацијава, исто е и во Скопје со новиве градби Значи подобро е да барам во постара зграда во околината на Христо Узунов? А да, и не нагласив дека не ми е за постојано живеење, туку за викенди, празници и за летно време највеќе.
Не ме ни чуди за изолацијава, исто е и во Скопје со новиве градби Значи подобро е да барам во постара зграда во околината на Христо Узунов? А да, и не нагласив дека не ми е за постојано живеење, туку за викенди, празници и за летно време највеќе.
Јас ќе те советувам само едно: купи стан во зграда во која има претежно Охриѓани. Сите згради во кои становите се користат повремено, практично се распаѓаат. Никој не се грижи, никој не плаќа за одржување, сите дигнале раце
I zgradite kaj starata avtobuska sto bese, tamu sproti hotel Palas, i tie se isto mnogu solidni zgradi. Ke go zemis poevtin stan, ke si renoviras, ama daleku podobra opcija otkolku novite zdradi, praveni so plunka, za edna mesecina
Dokolku bi kupuvala sega stan, bi kupila poevtin stan od postarite gradbi, otkolku nov stan.
Novite gradbi imaat zvucna izolacija 0, da go slusas sosedot kako zboruva so zena mu daleku poslab kvalitet od sekoj aspekt.
Zgradite kaj Hristo ucilisteto se mnogu ubavi, posebno trosobnite, imaat mnogu ubav raspored. Isto zdragite kaj Ordinacija Sonce,
Во та населба( таму и живеам иначе) скоро никој не продават стан, ретко да најдиш таму некој, не се скапи, мирна населба а 10 минути пешки е од центар.
Јас пак претпочитам нова градба. Се е ново, цевки за вода, струја, скали, кров.. Ене оние старине стари кај општинана станојте ги давет многу ефтино зш се во многу стари згради, ми викаше чоекон абе земи го станов еден ден ќе се договорите со комшииве за реновирање на зградава или да ја дајте на инвеститор(аха сигурно си викам ќе се договориме..)
И јас сериозно би ја разгледал таа населба, мада тешко сега и таму се наоѓа стан. Цените не се високи, живеат претежно охриѓани, имаш маркети, аптеки, школо, автобуска буквално се ти е блиску сем езерото кое е на 15 минути пешки.
Biljanini izvori novite zgradi poklon da mi davaat stan, ne go zemam, a ne pak pari da davam.
Se e gips karton, posle 6 meseci vselena koleska veli barame nov stan, ne se zivee od sto se se slusa. Izolacija 0.
Da ne mozes na raat muabet da napravis. Ne daj boze da ti dojdat gosti.
Zgradite na Dame Gruev se mnogu ubavi, em blisku, em mirna naselba
Biljanini izvori novite zgradi poklon da mi davaat stan, ne go zemam, a ne pak pari da davam.
Se e gips karton, posle 6 meseci vselena koleska veli barame nov stan, ne se zivee od sto se se slusa. Izolacija 0.
Da ne mozes na raat muabet da napravis. Ne daj boze da ti dojdat gosti.
Zgradite na Dame Gruev se mnogu ubavi, em blisku, em mirna naselba
Во сите згради се слуша.. Зависи од тоа колку се бучни комшите Јас живеам во Гранит зградите ламелите бели што се кај Христо, над мене ко ќе имам комшии пошто се странство исто се слуша доста, можеби не баш толку али се слуша. Многу е битно и какви комшии ќе ти се погодат.
Во та населба( таму и живеам иначе) скоро никој не продават стан, ретко да најдиш таму некој, не се скапи, мирна населба а 10 минути пешки е од центар.
Автоматски споено мислење:
Јас пак претпочитам нова градба. Се е ново, цевки за вода, струја, скали, кров.. Ене оние старине стари кај општинана станојте ги давет многу ефтино зш се во многу стари згради, ми викаше чоекон абе земи го станов еден ден ќе се договорите со комшииве за реновирање на зградава или да ја дајте на инвеститор(аха сигурно си викам ќе се договориме..)
И јас сериозно би ја разгледал таа населба, мада тешко сега и таму се наоѓа стан. Цените не се високи, живеат претежно охриѓани, имаш маркети, аптеки, школо, автобуска буквално се ти е блиску сем езерото кое е на 15 минути пешки.
Е да во право си за се... абе убаво викаат ново си е ново, а горе доле за звучна изолација скоро во сите згради е така (зависи до комшиите). Ќе поминам накај Охрид деновиве па ќе разгледам по агенцииве, претежно ќе се сконцентрирам за Б извори. А мислиш дека тешко се наоѓа стан таму? Дека гледам има многу ново изградени згради во тој дел...
Е да во право си за се... абе убаво викаат ново си е ново, а горе доле за звучна изолација скоро во сите згради е така (зависи до комшиите). Ќе поминам накај Охрид деновиве па ќе разгледам по агенцииве, претежно ќе се сконцентрирам за Б извори. А мислиш дека тешко се наоѓа стан таму? Дека гледам има многу ново изградени згради во тој дел...
Внимавај каде во Билјанини извори.. Знам дека зградата на Чифлиганец е добра, ама и поскап е квадратот таму, таја шо е на кружното одма ја кудеа нешто демек долу наместо гаражи напрајле соби за издавање на туристи, така да пред да земиш и да ти кажат до агенциине ова е најуба немат да згрешиш сигурно, консултирај се со некој охриѓанец најубо.
Последните неколку страници од темава ме натераја бајаги да мислам на градов наш... ми се вратија некои убај чувства ама жал ми е шо во последниве години градов све помалку го осеќам ко свој...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.