Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Првите Флипери шо се поставија во градот беа кај шо е сега Лесковачка скара до Ривиера.
Да и врата беше на исто место кј шо е и сега и десно од неа на цидот имаше еден флипер со игра со количе шо се тркаше, да бегаш лево десно да не се чукниш со други. То беше првиот флипер на кој имам играно.
После се отворија и појке флиперници, најголема беше Тино мисљам дека се викаше, спроти фото Рекс по скаличкине шо се влегвеше (во комплексон од Летница, после бинго го напрајја). И Табана кафичон беше флиперница на две нивоа пред да го напрает кафич, а од спротива беше Биби флиперница

Да и врата беше на исто место кј шо е и сега и десно од неа на цидот имаше еден флипер со игра со количе шо се тркаше, да бегаш лево десно да не се чукниш со други. То беше првиот флипер на кој имам играно.
После се отворија и појке флиперници, најголема беше Тино мисљам дека се викаше, спроти фото Рекс по скаличкине шо се влегвеше (во комплексон од Летница, после бинго го напрајја). И Табана кафичон беше флиперница на две нивоа пред да го напрает кафич, а од спротива беше Биби флиперница
Табана после флипери отвори Пицерија.

Imase edno MEGA radio, ex- ju muzika. Sekoj petok i sabota pravea nagradni igri, ako ja podogis koja e pesnata, nagradata bese americki krofni gratis :icon_mrgr:
Vo toa vreme mobilen telefon bese naucna fantastika, pa se otepuvav od vrtenje za da pogoduvam pesna, se so cel da dobijam gratis americki krofni. + da zboruvam na radio, da pozdravam se zivo i divo:icon_mrgr:
I niti ednas ne dobiv linija, pa mu se lutev na fiksniot telefon kako site drugi dobivaat, samo jas ne:icon_mrgr:

По кејон имаше 2-3 бутки хамбургери шо праеја (една спроти киноно отприлика, другата тро погоре), една имаше и кај стара автобуска (можит и појке да беа, мене на ними ми теквит). Продаваја сендвичи генерација М со наградна игра, маица еднуш ми падна, абе кејфој

Imase edno MEGA radio, ex- ju muzika. Sekoj petok i sabota pravea nagradni igri, ako ja podogis koja e pesnata, nagradata bese americki krofni gratis :icon_mrgr:
Vo toa vreme mobilen telefon bese naucna fantastika, pa se otepuvav od vrtenje za da pogoduvam pesna, se so cel da dobijam gratis americki krofni. + da zboruvam na radio, da pozdravam se zivo i divo:icon_mrgr:
I niti ednas ne dobiv linija, pa mu se lutev na fiksniot telefon kako site drugi dobivaat, samo jas ne:icon_mrgr:
Рачунот за телефон?Не биле гратис крофните?

Рачунот за телефон?Не биле гратис крофните?
A be koj mislese togas na racunot za telefon, :icon_mrgr:
Mene maka me fakase so site "od kaj crnogorcine, od kaj stobeks, od vlaska maala" dobivaa, a jas od Abas Emin nikako da dobijam:icon_mrgr:

По кејон имаше 2-3 бутки хамбургери шо праеја (една спроти киноно отприлика, другата тро погоре), една имаше и кај стара автобуска (можит и појке да беа, мене на ними ми теквит). Продаваја сендвичи генерација М со наградна игра, маица еднуш ми падна, абе кејфој
Кај шо беше Мекдоналдс најубајте ќебапи и хамбургери ги правеа(мислам од Палас беше тогаш),ме замоли режисерот Горан Стефаноски да му купам имаше многу работа тој ден и беше во куќата на Охридско Лето-од Паткана кафичот -кога ја брцна раката в џеб истај една туфа пари и ми викат земи колку сакаш ,јас се усрамив и зедов колку шо кошташе а тој ми даде уште за 10 сендвичи тоа време....никогаш нема да заборам.

Ох, вистина убај ќебапи имаше таму! А сега ми текна флипери имаше и карши радио Охрид, во стариот објект на катот, Ричи шо го урнаја и ги изградија бутицине

Јас зимата бев еднаш и истата прикаска ко во секој локал во Охрид, да се земит максимум а да се вложит минимум. Местото е средено тип топ, ама џабе пошо се изгледа е само мачкање очи за да не се приметит колку недостатоци имат. Прво звонам за маса една недела унапред зафатено е. Оккк, ти се чинит резервираш маса во некоја дискотека во ЊуЈорк, не во Охрид. Ај ојдовме така само, без маса.
На влез не пречека едно менаџерче шо можда 10 пати ме праша дали маса иаме. Во 11 и пол уште пола од резервираните маси не беа пополнети, а местово работит до 1. Сепак тие маси се резервирани за нивните стални гости, така ни кажаа. Имаше 4 келнерки и двајца во шанк. Пијачка чекавме добри 20 минути. Никогаш не го сфатив концептот шо толку многу кафичи во Охрид го имет разработено. Идаш на свирка, на висока маса, тип топ средени сите, и шо ќе нарачаме? ПОХОВАНИ ЗДЕНКИ И ПИЛЕШКИ ПРСТИ. То внатре зачадено, очите ме пржеа, излегвев надвор за да се соземам од шо беше зачадено, абе гајле немет луѓево, на сите маси од тие пржејнците. Секако разбирливо е ова пошо Охрид на свирки никој не играт, ауу недај боже да те видит некој кај шо играш и се забавуваш на некоја песна, срамој живи ќе те зборвет. Поубо да стојш ко мумија и да си мацкаш од пржејнците отколку да се забавуваш. Сепак то е то шо се прајт на свирка, нели.
Си заминав кај 12 и пол тотално разочарана и си се потсетив на еден статус шо го имав напишано пред 3-4 години, од прилика беше вака:
Ноќниот живот во Охрид опишан во една реченица - Поубо да си останев дома.

Не знам, имат нешо и до луѓето најверојатно. Истите бендој шо свирет Скопје и прает супер журки идет Охрид и е најтапа на цел свет.
Не памтам кога последно сум излегла Охрид и сум си поминала убо. Најверојатно пред многу години на ѕидчињана пред паткана со пиво купено од 23ка.

Секој локал во Охрид имат по некоја мана. Куба од ко реновираа не го сфаќам концептот, сакет да фурет и вечера и забава на исто место. Не можиш да организираш забавни свирки и да ги викниш луѓево да седет на маси ко за на слава. Не се стварат атмосфера,џабе. Ликвид/Кадмо одамна не се то шо беа, до кај 2012-2013 имаше интересни журки таму, сеа само за на кафе денски се.
Даблин имат рокче ама ме фаќат инает пошо никоаш не ми дават сметка ( а прв се бунеше сеа за финансиска поддршка од државава ), пошо се пушит внатре а никаква вентилација немат, и пошо истите 2 бенда се цело време. Паткана веќе е дискутиран сто пати и на секое излегвење ко ќе се поднапијам малце и ко ќе сакам да продолжам некаде после 1 се нервирам пошо морам да одам таму. На цела пара денар немат вложено. Уствари ги исфарба ѕидојте, пардон. Еден звучник немат ставено надвор во дворон да се слушат музикава, најверојатно пошо луѓето шо ќе поминвет надвор ќе ја слушет музикава за беспари, не мојт да истајт некој денар од то па за инает не стават. Пред 2 години летото излеговме друштво, нарачвам текили ми ги носит во тие чашите попарени, топла текила не знам дали сте пиеле ама е многу лоша. Вода викам ако можит, ко ми преврти со очите, обобооо. Хавана не ја коментирам, си имат клиентела очигледно. Џез е ок ама имат изгубено од дражот последниве 2-3 години.
Сите нешто пробвет многу да се софистицирани, вложвет пари во ентериер, во изглед, во продавање некој луксуз. Зошто? Ко ќе излезам некаде не ме интересират каков е ѕидот и каков е ентериерот, сакам да имат уба музика и атмосфера и да не чекам 20 мин за пијачка шо ќе ја платам 200 денари.
Викаш не памтиш последно кога си излегла и си поминала убо. :D
Мислам дека многу негативно(без љутење) гледаш на работиве. Без разлика шо немат Охрид некој голем избор пак можиш да си напрајш да ти е интересна вечерта. Избегни го то место шо ти ојт најмногу на нерви а на останатите не им барај мана или во случај не се замарај другите шо правеле. Искрено викаш Скопје ко ке излегвиш ти е поинтересно него Охрид. Се сложвам ама то е дефинитивно дек луѓето од Скопје ти се и позабавни од овдешните пријатели. Охриѓани-Скопјани секогаш е уба комбинација за јака вечер и дефиниција за провод. Исто главен факот според мене е ДРУШТВОТО, неможиш со некој депресивен да излезиш а да поминиш убо. Шанси немат.
Баш Ликвид еднаш есенва глеам на маса 4 машки, сите околу 30 години, сите ко здрвени седеа, никој не играше. Јесте глупо ми изгледаја ама то не беше повод да ми се расипит вечерта баш и гајле ми е за некој шо не ги знам. Си имам одредена екипа за провод и со нив ко ке излезам немат промашај, пијаме , во случај да немаме женско друштво обавезно најдвиме, или кај патканана, или хавана ојме по некоја средношкола , без разлика шо е местоно полно со сељандурија и фаци уфилмани.:D
На лето исто е уба прилика мада ретко сеа некој да седнит Сарајште или негде крај езеро да пијат, ваљда сите испораснавме . :D Друга работа е шо ако си 30+ можда ти е здосадено едно истово, мада знам возрасни со деца шо имет ене ги налето Патка или порано Објектив. Еве глеам лабава атмосвера сакаш, нареден викенд после короанва викни си ги другарките , седнете си негде по дома 1 пијачка пред излегвење муабетче грицки ова она, пабчинана тука ви се Тинос ојте,тро начукајте се и таман Џезз ин ојте да се најте, околу 12 е таман за да се најш со некој да се изнапрајте муабети.
Муабетов ми беше сам ак не си напрајш да ти е убо немојш да очеквиш од други.

Да се надоврзам и јас на муабетиве за локаливе, сите сега се фурет на стил лоунџ барој, све некако фенси и кремски места и скоро нигде немат атмосфера, посебно за на лето ноќниов живот во градов е најумрен можда во историјава последниве 5-6 години... еве да ги земиме 3те места кај шо се излегвеше најмногу период 2010-2015

Кадмо Плажа- работеше турбо и во неделата се носеја по 3-4 звучни имиња(екс ју естрада ) имаја развиено шема прво загреваше ДЈ, па главната звезда па после то Џони Лајф :icon_lol: имаше љуѓе до кај 4/5 сабалје иако владееше "селјачка" атмосфера, сега Кадмо минативе год е максимално пропаднато, работит до 1:30 макс и цело лето наизменично настапвет Џони и братот Јоце Панов.
Парк - исто така работеше фул, се полнеше малце покасно од Кадмо и имаше секоја вечер различен event дали пена парти,хип хоп најт,рнб,хаус итн...не разденвеше доста често ко ќе си одевме пешки до дома, а сега Парк се полнит 3 пати во текот на летото, се фурет некој Oldschool техно забави и анонимни Диџеји и во глобала беше посетувано од браќата од Струга...
Куба - овде излегвев најчесто пред да одам Парк/Кадмо и неможам да кажам точно ама знам имаше каде каде појака атмосфера и појќе простор за играње, сега е све сепариња и маси и се гасит музика во 1.
Сума сумарум на лето единствените опции после 1 сатот ти се:
Патка - најлошото место на лето во градов шо поќе изгледат на некој собир в парк него на ноќен клуб, сите во дворот или надвор закачени и размуабетени со лименките купени од кај Стифон, музика немојш нишо да слушниш и нормално таму се ојт да отепаш пола сат, сат да напрајш муабет, од секој друг аспект е една голема 0.
Хавана - нејкам да ја коментирам таму едвај на зима се издржвит, а не пак на лето + секоја вечер процент на машки-женски 80-20.
Авејк-топ е да наминиш ако ти се некој од следните ствари во прилог: никаква вентилација и максимално потење, ненормално скапи цени во некој од вечерите како флаширана вода 100 Хел енергетски 150 секое жестоко мин 150 или пак посетеност од малолетни лица.
Еспана/Беко/Вила Стар - нема да ги коментариме овие луксузи :)

Додајте на ова и масивната намаленост на посета во градов од млади туристи (особено од нашава држава) доведе до еден колапс на ноќниов живот во споредба со годините ние ко бевме средно/студенти, а сигурен сум и пред то пошо знам вриеше со туристи од цела МК дур бев помал.

Викаш не памтиш последно кога си излегла и си поминала убо. :D
Мислам дека многу негативно(без љутење) гледаш на работиве. Без разлика шо немат Охрид некој голем избор пак можиш да си напрајш да ти е интересна вечерта. Избегни го то место шо ти ојт најмногу на нерви а на останатите не им барај мана или во случај не се замарај другите шо правеле. Искрено викаш Скопје ко ке излегвиш ти е поинтересно него Охрид. Се сложвам ама то е дефинитивно дек луѓето од Скопје ти се и позабавни од овдешните пријатели. Охриѓани-Скопјани секогаш е уба комбинација за јака вечер и дефиниција за провод. Исто главен факот според мене е ДРУШТВОТО, неможиш со некој депресивен да излезиш а да поминиш убо. Шанси немат.
Баш Ликвид еднаш есенва глеам на маса 4 машки, сите околу 30 години, сите ко здрвени седеа, никој не играше. Јесте глупо ми изгледаја ама то не беше повод да ми се расипит вечерта баш и гајле ми е за некој шо не ги знам. Си имам одредена екипа за провод и со нив ко ке излезам немат промашај, пијаме , во случај да немаме женско друштво обавезно најдвиме, или кај патканана, или хавана ојме по некоја средношкола , без разлика шо е местоно полно со сељандурија и фаци уфилмани.:D
На лето исто е уба прилика мада ретко сеа некој да седнит Сарајште или негде крај езеро да пијат, ваљда сите испораснавме . :D Друга работа е шо ако си 30+ можда ти е здосадено едно истово, мада знам возрасни со деца шо имет ене ги налето Патка или порано Објектив. Еве глеам лабава атмосвера сакаш, нареден викенд после короанва викни си ги другарките , седнете си негде по дома 1 пијачка пред излегвење муабетче грицки ова она, пабчинана тука ви се Тинос ојте,тро начукајте се и таман Џезз ин ојте да се најте, околу 12 е таман за да се најш со некој да се изнапрајте муабети.
Муабетов ми беше сам ак не си напрајш да ти е убо немојш да очеквиш од други.

Ами не можит со истите луѓе шо сум поминвела убо на свирки Скопје Охрид да ми е тапа :D
Пред неколку години BandOff имаа свирка во Куба и ги наткренав сите да ојме пошо Скопје секој втор викенд им бев на свирка и стварно беше многу убо. Не можиш да се развеселиш Куба ко ќе те седнет на тие масите за вечера.Многу беше глупа атмосферата, овие свирет а сите седнати на чамче муабет.
Не ни живеам Охрид веќе, си идам 2-3 пати годишно и со душа чекам да излезам да се видам со сите. Зимава ти викам, еднаш во Су/Ликвид, очајно беше стварно, ем внатре зачадено ем никаква атмосфера. Ако дефиниција за убав помин требит да ми е "Најди го келнерот" тогаш ок :D Даблин бев два три пати, претерано е со цигарите, џабе и внатре седев во тој непушачкиот дел, очи те печет. Бев со пушачи излезена па и тие се жалеа, излегвеа надвор на цигаре.
До кај 2013-2014 имаше нешто интересно, се дешаваше, еве ко шо пишале над мене и Парк работаше налето интересно беше, имаше убај журки и во Ликвид и Кадмо ( летово ојдов еднаш Ликвид во петок вечер беше празно, се зачудив ) . Дали се отворија појќе места па се разретчи гужвата, дали гужвата сеа е на други места шо не ги знам, не знам.

Уф каков хамбургер правеше генерација М, уште го памтам како еден од најдобрите што сум ги јадел.
Исто и сендвичарана до Григор шо беше до фото Скрче праеше супер хамбургер.

Уф каков хамбургер правеше генерација М, уште го памтам како еден од најдобрите што сум ги јадел.
Исто и сендвичарана до Григор шо беше до фото Скрче праеше супер хамбургер.
До Григор да, Темелко ги прајт, ама мислам повеќе нема да прајт рацете го болеа и немат наследник....највкусни и најквалитетни хамбургери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom