Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Не знам шо ќе праевме без Бакрач, еве сме имале среќа и судбината е на наша страна.Боже, фала ти.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа ако си поминвел то време со црн точак бев јас, да ме застанеше малце да си попраевме муабет јас и тиЈас баш тоа време шетав по кеј, имаше и некои охриѓани и туристи од Косово и Албанија.
Мислам дека треба да се организира едукација на охриѓани за физичка култура и здраво живеење,да се движат повеќе, да пешачат, да шетет и да спортувЕт.
Ај да го игнорираме битушанец пошо сите теми ги запусти со пропагандата, него со градов шо прајме? Некако сите меѓу себе си шепкаме дека пропаѓат и дека не ни се свиѓат на кај ојт работава ама сите мутави се прајме.
Сега да не се појке мислиш ? толку имат и сега 20-30к..Ak ne pocnet lugje da se doselvet vo Ohrid, mi se cinit deka nemat spas.Begat sve zivo i divo nadvor, so vakvo tempo za 10tina godini ke imat 15-20k lugje vo gradon.
Сега да не се појке мислиш ? толку имат и сега 20-30к..
Сега да не се појке мислиш ? толку имат и сега 20-30к..
И на избори пак сите за вмро .... после тоа пак сери уш еднаш јас не гласам за овие гнасиве и.т.н...
Да, да, јас сум видно изненаѓена колку туризмов откако дојде Бакрачески за градоначалник почна да се развива се повеќе и повеќе. Сите се видно возбудени од новите градби кај Плаошник шо ќе се градат.
Ама, почнаа да се бунат зошо немало асолен комплекс како плажи и веднаш фала богу почнаа да дејствуваат, па одма свикаа совет да разгледаат шо ќе се дешава со Лагадин.
А, инаку и јас сум за тоа да спортувет охриѓани шо појќе, пошо и онака се без работа барем невработеноста попродуктивно да си ја искористет. Можат пример да одат на теренине за одбојка, на базен да попливет малку пошо е ладна водана во езероно, может на куглање ако сакет да одет, на кино может, ама под услов да си носет ќебе.
Ехее многу работи может, ама не сакет.
Битушанец дај прекини да тресиш зелени те молам ме нервираш имало 559 новороденчина, ај кажи колку имат умрени - 800+. Охрид имат МИНУС секоја година само од негативна разлика живородени - умрени од 300 нагоре а и лидер е во иселување. Официјално по 1000 годишно (на докумнет) на црно бог знајт.Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители.[DOUBLEPOST=1446483089][/DOUBLEPOST]
Шо да се праи, се избира помалото зло.[DOUBLEPOST=1446483742][/DOUBLEPOST]
Туризмот зависи од субвенциите на туроператорите, евтините летови и инвентивноста на централната власт.
Секоја година расте бројот на странски туристи во Охрид.
Охрид многу настрада од катастрофалната приватизација на претходната власт, градот остана без индустрија и можеби 80% од вработените во приватизираните и уништени фирми останаа без работа. Навистина тоа беше економска катастрофа. Се надевам дека оваа власт ќе донесе нови странски инвестиции и ќе се индустријализира повторно градов. Во поскедниве неколку години се отворија и обновија доста хотелчиња, хотели и апартмани, поради приливот на странски туристи и доста охриѓани си наоѓаат работа во туристичкиот сектор.
Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители
Во право си. Премногу страдаа луѓето со приватизацијава и сега благодарение на новава локална власт сите приватни бизниси кои беа на монтажни објекти повеќе од 20 години во време на приватизацијата, опстојуваа од тој објект, хранеа семејства, новата власт им ги уништи, но сепак благодарение на инвестициите во индустријата тие ќе можат да се вработат за минимална плата со повеќе од 40 саати неделно работа.Туризмот зависи од субвенциите на туроператорите, евтините летови и инвентивноста на централната власт.
Охрид многу настрада од катастрофалната приватизација на претходната власт, градот остана без индустрија и можеби 80% од вработените во приватизираните и уништени фирми останаа без работа. Навистина тоа беше економска катастрофа. Се надевам дека оваа власт ќе донесе нови странски инвестиции и ќе се индустријализира повторно градов. Во поскедниве неколку години се отворија и обновија доста хотелчиња, хотели и апартмани, поради приливот на странски туристи и доста охриѓани си наоѓаат работа во туристичкиот сектор.
Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители.[DOUBLEPOST=1446483089][/DOUBLEPOST]
Шо да се праи, се избира помалото зло.[DOUBLEPOST=1446483742][/DOUBLEPOST]
Туризмот зависи од субвенциите на туроператорите, евтините летови и инвентивноста на централната власт.
Премногу страдаа луѓето со приватизацијава и сега благодарение на новава локална власт сите приватни бизниси кои беа на монтажни објекти повеќе од 20 години во време на приватизацијата, опстојуваа од тој објект, хранеа семејства, новата власт им ги
.