Чекај сега она кај Охридска ќе го надминит.
На најфреквентна градска раскрсница ти да градиш кружен со дијаметар од 3 метри, не знам шо дијагноза е.
Прееска имаа веќе напраено контури за кружниот и од лева страна веќе онај триаголникон пред да влезиш во кружен.И ај заврти лево.Плус остаени семафорите уклучени.Цела лента пред банкана скратена, да не мојш да си извајш пари на банкомат (и да можит да те репет после зш си паркирал тука), постојкана за автобуси исто, кај таксистине исто.И тешко на пешаците после, еден немат да им застанит.А тек в лето шо ќе бидит...ужас!
Битушко баш ме интересират ова како ќе го искоментират, т.е. оправдат.
09.06.2012
ВМРО-ДПМНЕ: Кружните текови нема да го решат сообраќајниот хаос во градот
Шо се смени во меѓувреме?Провизиите?
- БидејЧи ова беше проект почнат од Петрески (за кој имаше и судски постапки против него и тогашниот раководител на одделение за сообраќај), дали со прифаќањето му дадовме легитимитет на стариот?
- И дали е знак за неинвентивност, преземањето проекти од бившата гарнитура?
Еве еден пример од Битола за асален кружен тек, а не оние wannabe кружни, ак веќе се запнале.
Или кај нас Железничка со 7-ми Ноември после автобуска, а Струга на влезон е веќе научна фантастика за овие
Еве на пример, зошто каснат со почетокот на изградба на новата делница Охрид - Свети Наум?Планиран почеток на градба - 2013.Две години!
Прегледај го приврзокот 131979
Истото се однесвит и за катните гаражи кај пазарон и кај Европа, базенот 14 пати го отворија досега, ми се чинит и на Галичица кај и да е ќе изградет.И еве сега пак пред избори се најаввит.Фала и кај вас, од вакви убајни да не куртулите.
(шоубо им е на оние шо немет уба меморија, све им е ново и све добро е шо се градит)