Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам шо ќе праевме без Бакрач, еве сме имале среќа и судбината е на наша страна.Боже, фала ти.:)

Јас баш тоа време шетав по кеј, имаше и некои охриѓани и туристи од Косово и Албанија.

Мислам дека треба да се организира едукација на охриѓани за физичка култура и здраво живеење,да се движат повеќе, да пешачат, да шетет и да спортувЕт.
Епа ако си поминвел то време со црн точак бев јас, да ме застанеше малце да си попраевме муабет јас и ти :D Имат луѓе, ветар во магла имат, град на духови станати сме..
Едукација за физичка култура и здраво живеење :pos::tapp: Жими се, тебе ко ќе те читам најмногу смеење ми идат, еве пастирот твој сеа нели имаше кампања за здрава исхрана на МТВ1, сеа време е и за физичка култура да спроведете.. Абе :tapp::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ај да го игнорираме битушанец пошо сите теми ги запусти со пропагандата, него со градов шо прајме? Некако сите меѓу себе си шепкаме дека пропаѓат и дека не ни се свиѓат на кај ојт работава ама сите мутави се прајме.

И на избори пак сите за вмро .... после тоа пак сери уш еднаш јас не гласам за овие гнасиве и.т.н...

Ај да го игнорираме битушанец пошо сите теми ги запусти со пропагандата, него со градов шо прајме? Некако сите меѓу себе си шепкаме дека пропаѓат и дека не ни се свиѓат на кај ојт работава ама сите мутави се прајме.

Ak ne pocnet lugje da se doselvet vo Ohrid, mi se cinit deka nemat spas.Begat sve zivo i divo nadvor, so vakvo tempo za 10tina godini ke imat 15-20k lugje vo gradon.

Ak ne pocnet lugje da se doselvet vo Ohrid, mi se cinit deka nemat spas.Begat sve zivo i divo nadvor, so vakvo tempo za 10tina godini ke imat 15-20k lugje vo gradon.
Сега да не се појке мислиш ? толку имат и сега 20-30к..

Сега да не се појке мислиш ? толку имат и сега 20-30к..

Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители.[DOUBLEPOST=1446483089][/DOUBLEPOST]
И на избори пак сите за вмро .... после тоа пак сери уш еднаш јас не гласам за овие гнасиве и.т.н...

Шо да се праи, се избира помалото зло.[DOUBLEPOST=1446483742][/DOUBLEPOST]
Да, да, јас сум видно изненаѓена колку туризмов откако дојде Бакрачески за градоначалник почна да се развива се повеќе и повеќе. Сите се видно возбудени од новите градби кај Плаошник шо ќе се градат.
Ама, почнаа да се бунат зошо немало асолен комплекс како плажи и веднаш фала богу почнаа да дејствуваат, па одма свикаа совет да разгледаат шо ќе се дешава со Лагадин.
А, инаку и јас сум за тоа да спортувет охриѓани шо појќе, пошо и онака се без работа барем невработеноста попродуктивно да си ја искористет. Можат пример да одат на теренине за одбојка, на базен да попливет малку пошо е ладна водана во езероно, может на куглање ако сакет да одет, на кино может, ама под услов да си носет ќебе.
Ехее многу работи может, ама не сакет.

Туризмот зависи од субвенциите на туроператорите, евтините летови и инвентивноста на централната власт.
Секоја година расте бројот на странски туристи во Охрид.

Охрид многу настрада од катастрофалната приватизација на претходната власт, градот остана без индустрија и можеби 80% од вработените во приватизираните и уништени фирми останаа без работа. Навистина тоа беше економска катастрофа. Се надевам дека оваа власт ќе донесе нови странски инвестиции и ќе се индустријализира повторно градов. Во поскедниве неколку години се отворија и обновија доста хотелчиња, хотели и апартмани, поради приливот на странски туристи и доста охриѓани си наоѓаат работа во туристичкиот сектор.

Последно уредено:
Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители.[DOUBLEPOST=1446483089][/DOUBLEPOST]

Туризмот зависи од субвенциите на туроператорите, евтините летови и инвентивноста на централната власт.

Охрид многу настрада од катастрофалната приватизација на претходната власт, градот остана без индустрија и можеби 80% од вработените во приватизираните и уништени фирми останаа без работа. Навистина тоа беше економска катастрофа. Се надевам дека оваа власт ќе донесе нови странски инвестиции и ќе се индустријализира повторно градов. Во поскедниве неколку години се отворија и обновија доста хотелчиња, хотели и апартмани, поради приливот на странски туристи и доста охриѓани си наоѓаат работа во туристичкиот сектор.
Битушанец дај прекини да тресиш зелени те молам ме нервираш имало 559 новороденчина, ај кажи колку имат умрени - 800+. Охрид имат МИНУС секоја година само од негативна разлика живородени - умрени од 300 нагоре а и лидер е во иселување. Официјално по 1000 годишно (на докумнет) на црно бог знајт.
Трето не ми требат ни твојте глупи статистики шо не ги прикажвиш целосно за да знам дека на мојата улица растевме во радиус од 300 метри 40 деца сеа еден од нив немат а нови деца ни за лек.
ПРЕКИНИ ДА ТРЕСИШ ГЛУПОСТИ[DOUBLEPOST=1446489519][/DOUBLEPOST]ОХРИДСКАТА ОПШТИНА ИМА НАЈМНОГУ 25000 ЖИТЕЛИ ОД КОИ 15 000 НАД 50 ГОД

Последно уредено:
Демографската состојба и возрасна структура на населението најдобро се проценува според наталитетот. В Охрид имало 559 новороденчиња в 2014 и ако се земе дека просечната стапка на наталитет кај Македонците е околу 10 промили, Охридската општина има најмалку 55.900 жители

Ама до лекција одземање изгледа в штаб уште не сте стигнати.... Природен прираст на населението се мери како разлика меѓу наталитетот и морталитетот. Колку за информација, на ниво на цела Македонија стапката на природен прираст е намалена за 2% во споредба со последниот попис. Јас дури учев средно и основно во Охрид во клас бевме по 30 души минимум, сега најголемиот клас брои 19 души. Пренеси таму по штабот, греота е друг пат вака да се брукате.

Абе шо ви е море битно деца се раѓет!

Во право си. Премногу страдаа луѓето со приватизацијава и сега благодарение на новава локална власт сите приватни бизниси кои беа на монтажни објекти повеќе од 20 години во време на приватизацијата, опстојуваа од тој објект, хранеа семејства, новата власт им ги уништи, но сепак благодарение на инвестициите во индустријата тие ќе можат да се вработат за минимална плата со повеќе од 40 саати неделно работа.
Јас сакам да го видам Охрид во барок. Градот ја заслужува таа елитна архитектура, тој најнов крик на врвните архитекти-уметници. Охрид заслужува да биде град на индустријата и барокот. Народот заслужува да има пари колку да си плати струја и вода, за јадење ќе им биде обезбедено во индустриските погони, не мора да јадат и дома.

Абе батка ти во Охрид си дошол само на екскурзија ,појма немаш што се дешаваше во Охрид.

Ламбе Арнаудов ДПМНЕ --Небањати ја уништи Охридска трговија.
Жито Леб беше пред колапс благодарение на ДПМНЕОВЦИТЕ шапкаревци од Велгошти кои плачкаа на невидено .
Застава исто клан Шапкар -Дпмне.
Емо ја осакатија ДПМНЕОВЦИ
Билјана -винарска визба преку сектата ДПМНЕ ја зеде Славко боксерот ,8 оделение заврши во дефекното (не верувам дека знаеш каде се наоѓа)и го изгубија производството на Швепс.
Трудбеник---Зарче свињарот и Ацо Спировски косељчанецот ДПМНЕ--бивш пратеник го опљачкаа трудбеник.
Плажите кај Славија ги зеде Љац со коштаплерите од ДПМНЕ за џабе.Све уништија
Градоначалниците, Пашата -коалиција ДПМНЕ -Зинго го задолжи градот 12 миљони евра а само ја отвори улицата Партизанска кај куќата негова,после него коцкарот Попчето катасрофа ,а сега и овај Ќелајцава продолжвит со уништување на градот.[DOUBLEPOST=1446555942][/DOUBLEPOST]
Премногу страдаа луѓето со приватизацијава и сега благодарение на новава локална власт сите приватни бизниси кои беа на монтажни објекти повеќе од 20 години во време на приватизацијата, опстојуваа од тој објект, хранеа семејства, новата власт им ги
.

Му ги затвори на тие што не се од ДПМНЕ,зошто некој уште продават маици на сред чаршија,зошто кај полигонот не е трганато од Бале тостерот.....све е селективно правено.
Зошто некој друг не можит да поставит тобоган само Гилевци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom