Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Nemoj srat ima i deca na videoto, mozes i rodnini da si prepoznaes ... ama vazno da se mrci za se i sesto
Добро бе шо се воспали толку. Опушти се малку.
Автоматски споено мислење:

Јас тогаш сум имал 11-12 години кога е снимано ова, личи на 1971 макс 72.
Едноставно и сиромашно, што друго да кажеш
Стварно како 45 да е снимано. Просто е неверојатно колку се смениле времињава. Можиме да се жалиме колку сакаме ама сегашниот Охрид е Монте Карло спрема тогаш.

Ако она е навистина снимано во 70та , тоа значи дека Охрид тоа време бил ептен отепан , т.е. бил баш село и тоа неурбанизирано село . Ова значи дека еден Прилеп на пример бил Њу Јорк Сити за Охрид тоа време . Не дека и денес не е така ама друг муабет е тоа :) . Сепак мислам дека она не се 70ти туку веројатно почеток на 60ти .

Ако она е навистина снимано во 70та , тоа значи дека Охрид тоа време бил ептен отепан , т.е. бил баш село и тоа неурбанизирано село . Ова значи дека еден Прилеп на пример бил Њу Јорк Сити за Охрид тоа време . Не дека и денес не е така ама друг муабет е тоа :) . Сепак мислам дека она не се 70ти туку веројатно почеток на 60ти .
По пристаништето треба да е од 65 до 70.
Ама по магарињата и арабаџиите може е и пред тоа.

По пристаништето треба да е од 65 до 70.
Ама по магарињата и арабаџиите може е и пред тоа.

Ми се чини дека треба да е почеток на 60ти , иако и за тогаш е чудно да има магариња среде чаршија

Добро бе шо се воспали толку. Опушти се малку.

Стварно како 45 да е снимано. Просто е неверојатно колку се смениле времињава. Можиме да се жалиме колку сакаме ама сегашниот Охрид е Монте Карло спрема тогаш.
Јас од мал одам во Охрид и најискрено многу беше прљаво и искршено. Покрај кејот водата беше многу загадена со алги со ѓубре со шишиња. Сега луѓе се бањаат таму и релативно 90% е чисто. Секогаш може подобро. Патеката кај Куба Либре не беше напраена, многу од улиците искршени.

Сега кога гледав стари слики како бебе што се вика кога сум бил и каков е сега Охрид. Сосема друг град. Ептен е заличен. Можеме да збориме што сакаме али ваков порано не беше.

Како го споредуваш Охрид со Прилеп бе чоек. Па Охрид е мало градче, немало тогаш интернет, летови, странци да фрлаат пари. Прилеп има цела пелагонија, голем град, башка за време на Југославија 10 пати повеќе се произведувало таму него сега. Па цела Југославија се ранела од Пелагонија.

Да ги видите бројките колку Македонија извезувала тогаш во Југославија сорема сега се фрапантни! Само тоа е тоа. Сега никој не работи земјоделие све е опаднато. А Охрид со летови и реклама привлекува странци не само што патуваАт него веќе се селат за живеење.

Иначе пазите ко ќе ојте кун Охрид. Пуштена е камерата меѓу Горенци и Требеништа, пазите на казни

Иначе пазите ко ќе ојте кун Охрид. Пуштена е камерата меѓу Горенци и Требеништа, пазите на казни
Добри се знаците. 80,60,30,100,20,80 таман странциве да полудат

Back
На врв Bottom