Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Ohrid i ohrigani, da se reče nešto i istovremeno da se kaže ništo.

Koi Ohrigani? Site ili samo nekoi? Onie što se zanimavaat so izdavanje apartmani ili onie što se vo opština? Ohrigani što dinar ne zemaat od turisti, što rabotat vo fabriki ili onie što poseduvaat brodovi, kafeani, restorani, hoteli?
Koi?
Dali da gi broime i onie neohrigani koi imaat stanovi i gi reizdavaat? Ili onie što gi imaat kupeno skoro site hoteli na rivierata?
Dali možebi da barame odgovornost i od partiite i nivnoto rakovodstvo, koi gle, gle, se vo Skopje?

Koi Ohrigani. i šo e kriv drveniot ohrid?
Повеќето имоти што се купени по ново време за жал не се од Охриѓани. Еве зборам за зградата јас кајшто имам стан, дали еден или двајца се од Охрид.

Другите сите се од Скопје, мал дел од неколку градови од Македонија, другите сите од дијаспората. Значи во зградата кајшто седам Охриѓани се 1%

Можам да замислам кој ги држи големиве хотели итн итн

...оди, ако има организација и ако не се меша на исти места, ако се подели Охрид, таму каде има историски споменици - верски туризам, во новите населби - геријатриски туризам, а младежот настрана вон градот да лумпуваат до зори.
Znaci Ne

А Мијалчич?
Не ми одговори на прашањето...и не ми е намерата да „докажувам„ дали охриѓани или скопјаниШча имаат свои хотели во Охрид.

Значи Охриѓани не се добри угостители, затоа што не ни има Охриѓани кои поседуваат апартмани/хотели/ресторани.

што ти значи газда Бошко од кај да знам
Тоа е лик од Охрид кој со својата градежна фирма „растура„ низ Охрид, а има и свој хотел.

Немој да ми кажеш дека „нијеси из одатле„...

Тоа е лик од Охрид кој со својата градежна фирма „растура„ низ Охрид, а има и свој хотел.

Од кај да знам бе друже од Скопје сум јас. За Трим и лум мислиш?

Од кај да знам бе друже од Скопје сум јас. За Трим и лум мислиш?

ОК, имав погрешен заклучок дека си охриѓанец. Моја грешка, се извинувам...

Не слушна дека со продавање ружи низ Германија собра пари за да го купит Инекс? Интервјуто е така да подзаплачиш малце, не толку од сторијата колку од дрскоста.

Не слушна дека со продавање ружи низ Германија собра пари за да го купит Инекс? Интервјуто е така да подзаплачиш малце, не толку од сторијата колку од дрскоста.
Може не лажел :rolleyes:
Беле рууужеее , беле рууужжжеее
беле руже опет цветајууу...

Во Франкфурт продавал ружи? Имаше цвеќари и од мојот крај доста таму.

дај бе кажете за што зборите ништо не разбирам кој е тој Бошко?

Во Франкфурт продавал ружи? Имаше цвеќари и од мојот крај доста таму.
:ROFLMAO:
Скапи се ружите во Германија.

Иначе таква слична приказна имаа доста Охриѓани шо биле на времето на печалба во Холандија, Италија, Германија па станаа газди...некој косел трева по дворој, некој ружи продавал, третиот утешувал постари дами :vozbud:

Back
На врв Bottom