Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Кога било ова? Чорба јадев во Тино св наум префкусно све и келнерите врв.

На Кеј исто мислам плескавица земав се беше ок, услуга на место. Храната супер.
Пред ковидот.
Арен беше Тино на кеј едно време, ама многу кратко.
Тој во Св.Наум не го имам посетено.
Автоматски споено мислење:

Во твојот дел на светот пази во темница да не те опаши некој, да мислиш жена дека е :LOL:

Ај да кажам директно ЕКСПРЕСО викаат сељаците, крај на приказната
Неесто, во Македонскиот јазик брзо е еКспресно, не еСпресно.
Убо вика Владе, ама ај.

Пред ковидот.

Убо вика Владе, ама ај.
Pred kovidot. Abe druze Zaev kopileto bese na vlast zatoa haha

Пред ковидот.

Убо вика Владе, ама ај.
Ништо не разбира Владе, Еспресо си е Еспресо на сите јазици, по вашата логика наместо еспресо брзо кафе треба да го викаме :)
Првично еспресо не значи брзо туку кафе цедено под притисок со жешка вода.
Речи му на келнер Експресо исто како мајка да си му окарал :) Знај Владе ама се прај на трипол

Првично еспресо не значи брзо туку кафе цедено под притисок со жешка вода.
Може да, а може и не! Првите реклами за еСпресо се со потенцирање на брзината на приготвување.

Daj be pishete neshto konstruktivno na temava, za godinava kako e situacija, koi mesta se po ok za odenje, kako e so guzvi, koi plazi, kako se dvizat ceni, nekoja korisna informacija.

Daj be pishete neshto konstruktivno na temava, za godinava kako e situacija, koi mesta se po ok za odenje, kako e so guzvi, koi plazi, kako se dvizat ceni, nekoja korisna informacija.
Еве @FrozeN666 ќе го тагнеме, може ќе каже нешто. Он како скопјанишче со тамошен пасош е најмеродавен :)

A pokondurenite seljaci espreso vikat so italijanski akcent ili onaka po naski :D
Ко да не знаеш: ун кафе еСпрессо пер фаворе, разбираш.

Какви црни богати туристи ти стапнуваат онде, само гастарбајтери и дечурлаана, затоа Охрид е у видот у кој што е впрочем. Последно бев у Охрид 2002, таков „пријатен“ однос добивав насекаде, сконтав дека за нив Скопјани се трн у око, нема врска каков турист си ти лично, они си имаат едно за Скопјаните како се гадни и удри по сите. За нив логиката е да идеме и да им остаиме пари, ако може одма да си одиме најдобро. Од тогаш од луѓе на кои што има верувам дали имам само еднаш-2 пати чуено добар збор за Охрид, така да сумњам дека се сменило многу.

Да, биле гостопримливи кон странци, однеси им Скопјани па да видиме. Сигурно на Скопјаните и попуст ќе им даеле врз гага ракијата :ROFLMAO: А Америте ги интересира само сметката, виделе ефтино па топ било. Сте можеле да им дадете панга да јадат и ќе биле сва среќни само ако на крај сметката мала, многу знаат они од гастрономија.
Загреота 2002 последно бил и кажува како било што било.
Па Скопјани се најбројни гости дефинитивно од домашните.Умрено е тоа време кога се мразеле охриѓани и скопјани тепачки по дискотеки све то е остаено во 2006 година и потака..
Лични примери имам од неколку различни другари од Скопје, едниот прв пат лани дојде за викенд, го запознав со негова генерација деца еве го сега секој втор викенд е овде неможиме да го "избркаме" му се соубај да пијаТ пиво покрај езеро.
За ресторани храна услуга ...
Не е најпаметно како секој странец проверите ревју односно отценка, дали на tripadvisor или друга страна. ?!
За крај тоа што рече Кано, покрај цени покрај све пак се полни кафани кафичи ресторани така да скоро не очекувајте некој промени..Додека има побарувачка ке има и потрошувачка.
@fennel Така е не ти се поклопиле коцките и то е то. Со годиниве можиш татко да ми си зато ке се воздржам од понатамошна дискусија.
Секаде има убави и неубави работи и во Охрид/Скопје/Софија/Милано итн..
Ама на сликата од диви плажи со кристално чиста вода(патем само со кајче се стигнува таму) да напишиш дека е сликано во пи*ке си материне треба да си пациент од демир хисар избеган, а владе сигурен сум дека од таму куца на телефон.

Во твојот дел на светот пази во темница да не те опаши некој, да мислиш жена дека е :LOL:

Ај да кажам директно ЕКСПРЕСО викаат сељаците, крај на приказната

toa samo glupi luge sto ne razlikuvaat maz od zena i sto ne sfakaat zosto vo italija kafeto e poeftino od ohrid pa sekoja god mora da im se crta istoto

toa samo glupi luge sto ne razlikuvaat maz od zena i sto ne sfakaat zosto vo italija kafeto e poeftino od ohrid pa sekoja god mora da im se crta istoto
То на Владе и чичко фенел кажи му, мене не ме занима цената на кафето искрено

Back
На врв Bottom