Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Aj da probam i vo ovaa tema, preporaka za restorani?
Во однос на цена-квалитет, Белведере на кеј, Ана Марија горе кај Рача (по фенси), Мече и Грне пред Метропол во Коњско.

Кој го работи сега Хотел Десарет?

Аман бе сте запнале со тој Чун , ќе треба кредит чоеко да земи за да јади и пија таму
Сега таму чашка ракија е сигурно 500ден а менито им е од скромно поскромно а богами и порциите

Сега таму чашка ракија е сигурно 500ден а менито им е од скромно поскромно а богами и порциите
Последно пред некои 2 години една класична плескавица беше 450, значиии...

незнам што да ти кажам. Одедна страна последни сили собирам да го бранам ова парче земја од друга страна кога гледам дека на никој не му е гајле. Што повеќе да кажам? Па на крај краева нека оди све кајшто царот оди пешки
Гостивар буквално испадна дека луѓево пијаја гомна, па еве никому ништо...ти за капење во лајна се загрижи.
Ехее имат овој народ уште многу лајна за јадење, и буквално и фигуративно.

Најглупо ми е кога дел од охриџаниве шо се на форумов ги бранат високите цени во кафичите и кафаните шо се покрај езеро, со изговор дека " е па ako сакаш да јадиш и пијаш со нозете в`езеро ќе си платиш ". Многу глуп изговор , оти јас а верувам и повеќето луѓе кога одам во кафана или кафич одам за јадењето пред се, и небитен ми е погледот . Иначе најчесто повкусна храна или кафе има во објектите кои не се баш на езеро .

Најглупо ми е кога дел од охриџаниве шо се на форумов ги бранат високите цени во кафичите и кафаните шо се покрај езеро, со изговор дека " е па ako сакаш да јадиш и пијаш со нозете в`езеро ќе си платиш ". Многу глуп изговор , оти јас а верувам и повеќето луѓе кога одам во кафана или кафич одам за јадењето пред се, и небитен ми е погледот . Иначе најчесто повкусна храна или кафе има во објектите кои не се баш на езеро .
Ок тогаш оди на јадење во Лескоец и најади се. :toe:

И јас одам за јадењето најмногy, ама факт е дека и локацијата е со свое влијание на цената.То дали нас ни се бендисвит или ни одговарат е друго.
И сите барет смештај поблиску на плажа макар и постар бил ентериерот и поскапо ќе платат отколку еве Лескоец или Црногорци да си сместен.

Ок тогаш оди на јадење во Лескоец и најади се. :toe:

И во градот има неколку кафани и кафичи со нормални цени ( ко за Охрид ) , и тоа не на периферија туку во центар или поширок центар . Или на пример Ана Марија која шо е одма до Охрид и плус има одличен поглед е со нормани цени . Незнам која ви е целта да браните нешто шо е неодбранливо

И во градот има неколку кафани и кафичи со нормални цени ( ко за Охрид ) , и тоа не на периферија туку во центар или поширок центар . Или на пример Ана Марија која шо е одма до Охрид и плус има одличен поглед е со нормани цени . Незнам која ви е целта да браните нешто шо е неодбранливо
Не е то неодбранливо, едноставна економска логика. Во Ана Марија имаш компромис на други работи и то е то, така се формират цената.
А општо во никое туристичко место досега не можам да се пофалам дека најубавото јадење ми било во центар или во локал со поглед.

И јас одам за јадењето најмногy, ама факт е дека и локацијата е со свое влијание на цената.То дали нас ни се бендисвит или ни одговарат е друго.
И сите барет смештај поблиску на плажа макар и постар бил ентериерот и поскапо ќе платат отколку еве Лескоец или Црногорци да си сместен.

А бе ок точно е дека локацијата влијае на цената , ама во некои угостителски објекти во Охрид цените се нелогични . Незнам кај беше точно ама има и и 200 денари кај шо е кафето ( зборувам за макијато не нес или незнам какво ) . Ти гарантирам дека ни во Милано не е толку цената .
Автоматски споено мислење:

Само како пример ја зедов Ана Марија има и други места . Ова шо го зборувам за цениве е од прва рака шо се вели т.е. веќе одамна живеам во Охрид ( фала Богу не сум од охридскиве краишта :) ) , така шо не е хејтање .

Ти гарантирам дека ни во Милано не е толку цената .
Ха ха, ги трефна со Италија и еспресото :D Таму еод 1 до 3 евра, реетко накај 4.
Ја мислам дека владата ќе ја соборат ако се качи цената на еспресото кај нив:)

Back
На врв Bottom