Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Аматеризмот најпојќе се засноват зато што немат келнери. Сето е Хрватска и Малта појдено и само деца се останати. Пишав и лани дека одвај полнолетни ме служеа на полно места.
Едно момиче со 30кг и 1.45 цм се изнамачи со тапата да ми овори големо пиво. Земав и се понудив јас да го отворам таа само да наплатит.
Па не е само во тој аспект. Импровизирани објекти, очигледен недостаток на квалитетен кадар, инфраструктурни проблеми ( некогаш не е проблем самиот објект туку како ќе стигнеш до таму ), самоволието на газдите, неспремноста на градот да се справи со нив...
Кога ќе ја видиме целосната слика, од година во година гледам само уназадување, никаков напредок.

Od koga luksuz e da pies kafe so nodjinjata vo ezero ? Da ne vi e vodata lekovita ili taka nesto a da ne znaeme :cautious:

Море битолчани оти завидвите ?
Оти немате ни езеро ни аеродром ?! :P

NI se sekiram, ni zavidvam, samo malce cudno mi padna od koga toa za luksuz se smeta, kao odis na more ili vo slucajot prcvarnica i da ti recat, aaa ti tuka sakas i da se kapis i kafe da pijas. E nemozi toa, luksuz e. Kafe ako sakas ke zastanis vo Kosel to kafanceto, od tamu ne se gleda ezeroto i toa ne se smeta za luksuz.
Abe da se cudat budalite rabotata :facepalm:
1000003927.jpg

Luksuz bilo ok (y)

Последно уредено:
Каде читаш дека во леб сум рекол? Или како ти одговара така цените ги споредуваш?

Еве ти порција гиро во Скопје 360.

Најдими порција гиро во грција за 6 евра?
Поентата е колку и да се меле на темава дека Охрид е скап, плаќате дупло ако не и пута 3 цени во грција па не се жалите.

Еве ти мени од плажа во грција и не ме смарај. Експресо не е 300 денари во Охрид.
Прегледај го приврзокот 453769
Еве ти мени од полихроно
За 3,5 евра се луксузираш и пиеш еКспресо со нозете во море

Attachments

• IMG_4144.png
    IMG_4144.png
    209,8 KB · Прегледи: 3
Ohrid e kako ubavo spakuvan podarok, odnadvor sjaen i preubav, vnatre degradiran. Najpoveke me iritira diviot urbanizam, se gradi i kade što treba i ne treba. Potoa korupcijata i neorganiziranosta, diviot turizam, panadjurot na ploštadot i kejot. Niedna lokalna vlast vo ohrid ne se pokaža, no novata trebaše toa da go promeni. A ne ušte poveke da ja rasipe. Prašanje e do koga ezeroto, istorijata i stariot grad ke ja pokrivaat čovečkata nesposobnost. Cenite ne gi komentiram, ako ti e skapo kafeto pokraj ezero, ispi si go doma

NI se sekiram, ni zavidvam, samo malce cudno mi padna od koga toa za luksuz se smeta, kao odis na more ili vo slucajot prcvarnica i da ti recat, aaa ti tuka sakas i da se kapis i kafe da pijas. E nemozi toa, luksuz e. Kafe ako sakas ke zastanis vo Kosel to kafanceto, od tamu ne se gleda ezeroto i toa ne se smeta za luksuz.
Abe da se cudat budalite rabotata :facepalm:
Прегледај го приврзокот 454062

Luksuz bilo ok (y)
Ова кафево од автомат го имаш земено за 20 денари!Истото мојш да го напрајш и во Охрид.Си земаш кафенце од автомат и со нозете везеро.

Ова кафево од автомат го имаш земено за 20 денари!Истото мојш да го напрајш и во Охрид.Си земаш кафенце од автомат и со нозете везеро.
E sega kao fildjan baras ?
Momentalno takvo imav pri raka jbg.
Mozi so pivo vo sise, ke ti brka rabota ili mora kafe vo porcelanski fildjan ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom