Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
На Плаошник порано не наплаќаа на македонци а не ми текнува и на св.Наум дека сум плаќал али изгледа почнаа да бричат сегде
Дап, се плаќа за сите. И јас сметам дека за македонци треба да се местава бесплатни за да видат, научат и ценат. За деца и ученици е 50 денари цената.

Разгледници имаше убави по 30 денари. Со задоволство си купив неколку.

Браво за МПЦ, така се брани верата. Јас мислам да почнат да наплаќаат влез во сите Цркви и Манастири....
Автоматски споено мислење:

И пак дојдоа во Ерусалим. И откако влезе Исус во храмот, почна да ги брка оние, што продаваа и купуваа во храмот, и им ги преврте масите на менувачите на пари и столовите на оние, што продаваа гулаби; и не дозволуваше никој преку храмот да пренесе каков и да било сад. И ги поучуваше, велејќи: „Не е ли напишано: ‚Домот Мој, дом за молитва на сите народи ќе се нарече‘? А вие од него направивте разбојничко гнездо!“ И кога го чуја тоа книжниците и првосвештениците, гледаа како да Го погубат, бидејќи се плашеа од Него, зашто сиот народ се восхитуваше на Неговото учење

Браво за МПЦ, така се брани верата. Јас мислам да почнат да наплаќаат влез во сите Цркви и Манастири....
Автоматски споено мислење:

И пак дојдоа во Ерусалим. И откако влезе Исус во храмот, почна да ги брка оние, што продаваа и купуваа во храмот, и им ги преврте масите на менувачите на пари и столовите на оние, што продаваа гулаби; и не дозволуваше никој преку храмот да пренесе каков и да било сад. И ги поучуваше, велејќи: „Не е ли напишано: ‚Домот Мој, дом за молитва на сите народи ќе се нарече‘? А вие од него направивте разбојничко гнездо!“ И кога го чуја тоа книжниците и првосвештениците, гледаа како да Го погубат, бидејќи се плашеа од Него, зашто сиот народ се восхитуваше на Неговото учење
Е нормално, тие џипови нема сами да се купуваат, мора иницијатива од поповите.

Пред месец дена бев и не се плаќаше влез во манастирот.

100 денари само за паркинг за цел ден.

^^ И јас пред недела бев ништо не платив за влез. Иначе главен моментален проблем на Охрид за сесона е шо немат кадар, никој не сакат да го служет изгубени тинејџери, самиот момент ко ќе ги видиш ти се одмилвит да седниш, едноставно на тие цени морат да имаш сериозен кадар. Друго добар дел од плажите се узурпирани на макс, јас не знам дали некој сметка водит или шо е проблемот ама не можит поединци да се однесуваат како шо ќе им се посакат, па Канео и Потпеш немаш простор да се разминиш од тие лежалките а не па услов да влезиш во вода - доста грда слика. Тие споредбите на грција со Охрид ви се ван здрав памет ама ае нека терат прича, и најголем проблем не се цените, цени како цени релативна ствар за некого 200е на ден е ефтино јбг, она шо е жално е шо дојде време да фамилија со просечни примања во МК не мојт да си ги дозволит Младост и Тиквеш а не па Охрид.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom