Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Неможат да знаат тие каде ќе шетаат кучиња скитници за да постават знаци. Знаците се поставуваат за места каде се движи дивеч. Сакаме дата центри а не сме способни да решиме проблем со кучиња скитници, чиста вода и основни секојдневни проблеми тоа само говори за колку сме ние труло општество. Штета за младичов ама и тој е жртва на едно нефункционално општество како и многу други а за тоа сме виновни сите во оваа држава.
Кучиња скитници, по правило не се движат на регионален пат/автопат, посебно не толку далеку од населено место, освен доколку некој намерно не ги однел и оставил таму, а сите знаеме кој товари кучиња од градовите и ги остава на вакви локации.

Жално навистина, нека почива во мир.

Зошто анима мунди? Ако си слушнал ( а изгледа не си ), тие се залагаат за регулирање на проблемов, со години. Што преку изградба на шелтери, што преку регулација и казни за сопствениците кои неодговорно оставаат кучиња насекаде.
Анима Мунди не се залага за комуналните служби да заловуваат кучиња и ги носат на депонии, за тој проблем кој конкретно ја предизвика несреќава може слободно да чукнеш на друга врата.
На патот може да ти излезе лисица, волк, срна, што било. На Македонија пат е да обезбеди знаци за опасност од животни во области каде се очекува, и да подигне едукација на возачите за вакви ситуации. И најбитното, да обезбеди соодветна инфраструктура на патиштата.

Немал ден, навистина ми е жал, бевме генерација.

Анима мунди е против единственото решение кое се применува во секоја земја во ЕУ, или заловување и успивање или чување кај шинтери, нема трето.

Ги гонат луѓето кои постапуваат сами кога имаат глутници љангачи пред куќи, бидејќи општината не се осмелува да реагира баш ради ови невладини тутурутки.

Кучиња скитници, по правило не се движат на регионален пат/автопат, посебно не толку далеку од населено место, освен доколку некој намерно не ги однел и оставил таму, а сите знаеме кој товари кучиња од градовите и ги остава на вакви локации.

Жално навистина, нека почива во мир.
Мојата реплика поќе беше околу Македонија пат меѓутоа институциите во Македонија непостојат ова е поќе за полиција која дозволува секој да товарат што сака во комбиња или за одреденото министерство, а за Анима мунди шо да кажеме лицемери од прв степен искрено нив не им е ни гајле за животните колку што се бучни благи им се парите кои се вртат таму обични граѓани кои не се ви никаква невладина или слично многу повеќе ги сакаат и се грижат за животните. Да цекнат парите што се фрлаат во таа Анима мунди 70проценти ќе го променат мислењето за животните во целост. Да не се лажеме општеството во кое ние живееме е катастрофално све е за личен интерес.

Imase nekoj epten falen Restauraung vo toa Ohridot.
Samo kako mu beshe imeto ne mi teknuva.

Mozhi nekoj da me podseti ili daj preporaka kade da gi pratam Lujgevo sa SAAAALam ubav Ambient i Hrana!?

Мојата реплика поќе беше околу Македонија пат меѓутоа институциите во Македонија непостојат ова е поќе за полиција која дозволува секој да товарат што сака во комбиња или за одреденото министерство, а за Анима мунди шо да кажеме лицемери од прв степен искрено нив не им е ни гајле за животните колку што се бучни благи им се парите кои се вртат таму обични граѓани кои не се ви никаква невладина или слично многу повеќе ги сакаат и се грижат за животните. Да цекнат парите што се фрлаат во таа Анима мунди 70проценти ќе го променат мислењето за животните во целост. Да не се лажеме општеството во кое ние живееме е катастрофално све е за личен интерес.
Македонија пат е одамна прогласено за умрено ама уште не се свесни.Нели е автопат некаков и требит да е ограден по цела должина од двете страни?
Претходно имаше случаи удрени лисица, крава и уште не знам шо.Мене коњ ми имат претрчано, среќа беше денски и го видов , а шо ќе беше навечер да не мислам зш знам како поминав со куче на Скопска обиколница.
Полицијата е исто умрено само за погрешно паркирање во град кај шо фалет 10000 паркинг места е надлежна и ако дојт некоја делегација да го блокирет Скопје или Охрид и то ак се мојт налето.

Македонија пат е одамна прогласено за умрено ама уште не се свесни.Нели е автопат некаков и требит да е ограден по цела должина од двете страни?
Претходно имаше случаи удрени лисица, крава и уште не знам шо.Мене коњ ми имат претрчано, среќа беше денски и го видов , а шо ќе беше навечер да не мислам зш знам како поминав со куче на Скопска обиколница.
Полицијата е исто умрено само за погрешно паркирање во град кај шо фалет 10000 паркинг места е надлежна и ако дојт некоја делегација да го блокирет Скопје или Охрид и то ак се мојт налето.
Види мене ако ме прашаш автопат не би пуштил во сообраќај ако не е по сите стандарди ама овде се знае се како функционира конкретно за полицијата денес 2ца полицајци си прает муабет со возач на сред улица застанат и блокират сообраќај,ниту 4 жмигавци пуштени ништо типот им прајт очигледен прекршок пред очи за во истиот момент полициска кола поминвит и само поминвит покрај него значи 4ца полицајци не регистрираат прекршок,подолу полициско возило со 2 полицајци застанати на пешачки премин а наспроти нив паркиран автомобил на пешачки премин значи ај кај негледаат уште и прекршок прават на прометно место, завчера пред нос малолетници со тротинет и никаква заштита им поминвет тие вкола на телефоните релсој гледат. Мислам труло општество сме од корен ни останвит само молитва и она Господ да не вардит зш то ни преостана само ко надеж.

Back
На врв Bottom