Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Другар не знаете да водите туризам, без навреда у људба. Еве сега ќе ти објаснам зошто.

Се јавив приватно на еден апартман, ми понуди 40 евра од вечер... потоа одам на Booking.com го гледам истиот апартман го дава за 30 евра од вечер. Кажи ми тука која е логиката? Па тој помалку пари ќе зема од странците наместо да биде обратно. Плус рачунај и Booking зема процент, ај ДДВ сигурно нема да ги пријави.

Е сега ќе ти објаснам за Грција. Во Септември месец закажав во Ставрос преку Booking.com, за 30 евра од вечер... потоа ме контактира сопственичката преку Viber и ми рече дека ова е грешка бидејќи требало да биде 40 евра, а не 30. И знаеш што ми рече во тој случај? Дека се е во ред, ќе го даде за 30 евра само да направам cancel на booking.com.

i ti i poveruva deka e greska i deka e ona tolku dobra sto na skopjanos nema da mu ja kaci cenata ama ok, ke go zaebetr booking zaedno....

daj bre ne go tupite. ima miljon faktori zosto nekoj moze i ne saka da spusti cena. ne mu e na sekoj do extra 30e... ako ti odgovara fino ako ne baraj drugo ili idi na drugo mesto.

Абе за 40е у Грција у СРЕД СЕЗОНА со 100 пати поубави апартамани и то со се клима за разлика од кај вас за таа цена дури и без клима ги давате. А сега нудите за 40е вон сезона, колку да очекуваме летово?
Е сега ќе ти објаснам за Грција. Во Септември месец закажав во Ставрос преку Booking.com, за 30 евра од вечер... потоа ме контактира сопственичката преку Viber и ми рече дека ова е грешка бидејќи требало да биде 40 евра, а не 30. И знаеш што ми рече во тој случај? Дека се е во ред, ќе го даде за 30 евра само да направам cancel на booking.com.
:zver:

i ti i poveruva deka e greska i deka e ona tolku dobra sto na skopjanos nema da mu ja kaci cenata ama ok, ke go zaebetr booking zaedno....

daj bre ne go tupite. ima miljon faktori zosto nekoj moze i ne saka da spusti cena. ne mu e na sekoj do extra 30e... ako ti odgovara fino ako ne baraj drugo ili idi na drugo mesto.
А зошто да не и поверувам? Што има лошо у тоа? Подобро на такви отколку на уште не си раскомотил и те прашуваат "А кога ќе платите?" :вонзем:

Незнам што те чуди, Ако во Септември ти е 30, у Јули ти е околу 50. Ако не веруваш провери си.

А зошто да не и поверувам? Што има лошо у тоа? Подобро на такви отколку на уште не си раскомотил и те прашуваат "А кога ќе платите?" :вонзем:

Незнам што те чуди, Ако во Септември ти е 30, у Јули ти е околу 50. Ако не веруваш провери си.

mnogu si naiven. loso u toa e sto booking ste go izigrale, sto ne platila ona danok itn... loso e sto utre ako te ograbele na primer ke si nemal kade da se zalis...

a sto treba, da te cekaat da se raskomotis pa da platis? na booking koga plakas? ti koga sakas ili zavisno od uslovite na domakinot? abe dosta so ovoj seljacki mentalitet, tvoj pari se... ako sakas trosi gi u oh ako me idi kaj sakas. isto i so smestajot ako ti odgovara arno ako ne teraj i ne gi maltretiraj lugeto. sfati deka ne si im presuden, ako ne si ti ima drugi. ako ne ti odgovaraat uslovite ne idi...

Нема шо да проверам, на 15ти Септември за 5 вечери платив 400 еур, пред две години на почеток на август за 7 дена 750.
Бујрум оди со 30те еур и убав помин.

Cancel на Booking бараат не само во Грција, туку и во Скопје, па и Охрид

Ти озбилно очекуваш да бидеш сфатен од нивна страна? Цврсто си стојат на ставот ак ти не чинит ој Грчка и не пробуваат ништо да сменат, да се подобрат, се скопјаниве им се криви ко од Битола и Штип да не им доаѓаат, критики од сите страни ама сите нечинат само они арни.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ајде ја отворивме сезоната на плукање.:свиркам:

Доаѓа лето, кукаат, плачат, коси кубат Охрид скапо, вакво, такво, онакво.
Доаѓаат новогодишни празници, кукаат, плачат, коси кубат Охрид скапо, вакво, такво онакво.
И охриѓани не чинеле, вакви, такви, онакви. Истите луѓе треба еднаш за секогаш да разберат - Охрид чини толку, ак ви чиниТ ок, ак не ви чиниТ, пак ок. Зарем е морално да се оди во Охрид? Ќе си одиш таму, каде ти стига чергата. Ако ти е скапо во Охрид, оди во Кочани, оди до Дојран, оди во Гевгелија, ете ја Грција, ете ја Албанија, каде сакаш таму оди.
Зошто се однесувате како да ви стои некој со пиштол на глава „мораш да одиш во Охрид“? Во животот ништо не морате, морате само да умрете, се останато е волја и желба и ништо повеќе.
И во Охрид имаш цени ОД - ДО, каде сакаш таму оди. Чини толку, ако ти одговара ок, ако не пак ок.
Од друга страна, таму каде што сметам дека е скапо за мој џеб, фино лепо нема да одам. Толку е просто. А нема потреба да плукам, скапо е, вакво е, такво е. Цената е таа, сакам да одам или не сакам, имам да одам или немам.

Зошто од ништо правите, нешто. Цените во Охрид се исти и за вас од надвор и за тие што живеат во Охрид.

Ајде ја отворивме сезоната на плукање.:свиркам:

Доаѓа лето, кукаат, плачат, коси кубат Охрид скапо, вакво, такво, онакво.
Доаѓаат новогодишни празници, кукаат, плачат, коси кубат Охрид скапо, вакво, такво онакво.
И охриѓани не чинеле, вакви, такви, онакви. Истите луѓе треба еднаш за секогаш да разберат - Охрид чини толку, ак ви чиниТ ок, ак не ви чиниТ, пак ок. Зарем е морално да се оди во Охрид? Ќе си одиш таму, каде ти стига чергата. Ако ти е скапо во Охрид, оди во Кочани, оди до Дојран, оди во Гевгелија, ете ја Грција, ете ја Албанија, каде сакаш таму оди.
Зошто се однесувате како да ви стои некој со пиштол на глава „мораш да одиш во Охрид“? Во животот ништо не морате, морате само да умрете, се останато е волја и желба и ништо повеќе.
И во Охрид имаш цени ОД - ДО, каде сакаш таму оди. Чини толку, ако ти одговара ок, ако не пак ок.
Од друга страна, таму каде што сметам дека е скапо за мој џеб, фино лепо нема да одам. Толку е просто. А нема потреба да плукам, скапо е, вакво е, такво е. Цената е таа, сакам да одам или не сакам, имам да одам или немам.

Зошто од ништо правите, нешто. Цените во Охрид се исти и за вас од надвор и за тие што живеат во Охрид.

Ако така гледаш на работите за ништо во животот не треба да се критикува за се треба да се има разбирање и да се сфати дека се е со причина зашто е такво

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дел од моите спомени од Охрид, мислам дека беше 2018.

Букиравме соба за 6 ноќи, убаво место, строг центар. Прв ден, доаѓаме, се напив сѐ на сѐ една чаша вода од чешма и првите 3 дена нит го видов градот, нит го видов езерото. Ме уби еден стомачен вирус, такви болки сум немал во животот, можам да направам реконструкција на тоа веце. Ја запаметив секоја педа. Штедат на хлор во туристичка сезона. (n)

Плажите ужас, или приватни или алгосани. Во вода влегов само еднаш. (n)

Ни наплати по денови, а не по ноќи, ми собра 700 ден на гладно. (n)

Но ништо не може да ги замени ноќните прошетни на плажа, посебно по изгрејсонце. Тоа е компензација за сѐ. Ветрето си пирка. Ги слушаш брановите. Друштвото се пијанчи во некој бар, а ти уживаш во самотијата. Сам во своите мисли. Си ги наполнив батериите.

Секако дека не сакам да одам повторно. :love:

Букиравме соба за 6 ноќи, убаво место, строг центар. Прв ден, доаѓаме, се напив сѐ на сѐ една чаша вода од чешма и првите 3 дена нит го видов градот, нит го видов езерото. Ме уби еден стомачен вирус, такви болки сум немал во животот, можам да направам реконструкција на тоа веце. Ја запаметив секоја педа. Штедат на хлор во туристичка сезона.
Демек ако беше Струга или Дојран или пак Саранда или Ксамил, немаше да те фати стомачен вирус а? :cautious:
Тие што пијат вода, цел живот од градскиот водовод гледам од веце не се излезени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom