Дали Емуц школото и Галеб да се дислоцираат би било доволно да се решит проблемот налето со туристи?Цел Охрид е на диво напраен, со време ко не се решило то, сеа џабе е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали Емуц школото и Галеб да се дислоцираат би било доволно да се решит проблемот налето со туристи?Цел Охрид е на диво напраен, со време ко не се решило то, сеа џабе е.
Галеб гаражи на Питу Гули? Или на 15-ти Корпус? И за кој проблем зборвиш за туристи? За паркинг?Дали Емуц школото и Галеб да се дислоцираат би било доволно да се решит проблемот налето со туристи?
за паркингГалеб гаражи на Питу Гули? Или на 15-ти Корпус? И за кој проблем зборвиш за туристи? За паркинг?
Незнам само каква врска имат ЕМУЦ со паркинг? За Галеб колку шо знам приватна фирма е, е сеа незнам дали све им припаѓат на нив, гаражите и паркинг просторите, мада и тие се доста далеку од градот, никој не би сакал турист толку далеку од градот да се паркират.за паркинг
Па зато викам, не смејт паркингот на прометна улица да се користит како резиденцијален паркинг. Требит да е за вакви случаи, да застаниш до месара/аптека/шо било да земиш нешо.Не се работит само за згради. На Питу Гули се скоро сите куќи и си издавет деловни простори. Имаш железари, месари, аптека итн итн.. Газдата од куќата не е должен да обрзбедит паркинг место за аптеката или месарата. Приватен имот си е то, со простор за издавање.
То шо ние неаме култура и самосвест е друго, се паркираме кај ќе стигниме зш стално ни се брзат.
Не постојт паркинг на наведенава улица. За паркинг си го земет лугево тротоарот шо е до продавницата, кој е наменет за пешаци. Иначе се сложвам за останатово.Па зато викам, не смејт паркингот на прометна улица да се користит како резиденцијален паркинг. Требит да е за вакви случаи, да застаниш до месара/аптека/шо било да земиш нешо.
И овие со апартманиве, шо од куќа напраја хотели со по 20 апартмани , секаде се рекламирет дека имет паркинг, а под паркинг се подразбирет тие 2 места на тротоарот пред хотелчето, редно време е некој да ги донесит во ред.
Сеа отворив профил, да не беше тажно ќе беше смешно. Едино потажно ќе беше по жена да плачеше у коментаритеДечки, не знам дали сте слушнале за Стојан С.,најголемиот промотор на Охрид кој работи без никаква помош од државата ? Без помош од институциите, без никаква благодарница, никаков фонд не лапнал, просто генијалец заборавен од сите. Ден и ноќ го промовира Охрид, БЕЗ НИКАКВА ПОМОШ да нагласам.
Шо е проблемот со дечково, донации дан требит да збираме? Секое објавување слика се карат по коментари, џанам само тој го промовират градов. Толку его и ароганција во еден чоек неам видено.
Не постојт паркинг на наведенава улица. За паркинг си го земет лугево тротоарот шо е до продавницата, кој е наменет за пешаци. Иначе се сложвам за останатово.
Буквално. Требеше да земам полициски записник заради сообраќајна несреќа. После скоро 3 месеци од несреќата, ми се јавувет да одам да го земам, одам, ми давет скица и записник све ко шо требит и си го носам во осигурањето за исплата на штета нели. Ми се јавувет после 5 минути дека наместо осигуреникот шо мене ме чукнал, стајле некоја друга сообраќајна таблица, и нормално излегло на компјутер дека е некој сосем трет лик шо немаше никаква врска со несреќаваОпшто праев муабет.
Иначе ова паркирање на улица се решават лесно, ама полицијава наша ќе излезит еднаш, ќе пишит една казна, и таа сосила, и останатото време ќе си грицкет семки на кеј.
Не ми е јасно стварно, колку вработени имет во полиција, шо прает внатре, се бркет?
По мое лаичко мислење, од Корнер до пристаниште можит слободно само пешачка патека паралелно со чаршијана, исто како Струга шо имат продолжение до пазарон.
Ако толку сме веќе ориентирани контра возила.Нормално, под услов кај пазарон да ја изградет некогаш таа катната гаража (мало сањам).
Секогаш постои можност за петицијаСе сложувам во целост. Од Корнер до пристаниште цела пешачка зонаи да се направат велосипедски патеки од двете страни на улицата.
Амаааааааааааааааааааааааа кај си ја сечат кокошката шо му несит златни јајца. Еден проста пресметка колку пари дневно се слеваат во касата од наплаќање паркинг простор. (Имаш делови и по 100 ден на час). А таа катната гаража беше и остана пуст влажен сон на охриѓани
Што се однесува до изградбата, ако се гради со брзина со која се гради ул. Абас Емин, тогаш Македонски просветители ќе биде пуштена во употреба во декември 2025![]()