Toj od Leskoec so sakat da kupit meso na Pitu Guli, ke si parkirat, ke si pustit 4 zmigavci i za 5 minuti, ke zavrsit rabota i cao molim. Ne stanuva zbor za pazarenje od 5-10 min, tuku za parkirani vozila koi stojat po cel den kako licen sopstven parking.А шо прајме со ете ги спомнаа погоре Питу Гули, Железничка, 15-ти Корпус, па и АСНОМ најново...
Ако некој се забрал од Лескоец да купит во МИК на Питу Гули месо за ручек или едноставно си ојт кун дома и морат да застанит да купит?
Кај имат јавен паркинг на Питу Гули или горенабројаниве улици?
Требит да дајш опција за паркинг па после казнување.Освен в центар Македонски Просветители, Димитар Влахов, Партизанска итн., понастрана каде?
И мене ме иритират некок пат ко ќе сум пешки ило со точак, ама некој пат сум и со кола.Не е едноставно.
А Општината уште ја чекаме со катни гаражи, како вселенски брод да чекаме да напрает.
И ко ќе давет дозвола за градба то се мислит.
И за маркет исто така.
Koj bese toj pameten sto izdade dozvola za rabota na Stokomak kaj "egejskine"? Gledas parking nemat, kaj ke odat vozilata? Znaci ti bate tuka nemas uslovi za takvo nesto. Parkirani na trotoar i levo i desno, za da pomine majka so kolicka so bebe, taa treba da se spusti na kolovoz da pomine, ili velosipedist.
Drug primer ti e 15 korpus, trotoari im napravija za da si gi parkiraat vozilata pred kuka. Trotoar pred tvoja kuka, ne e tvoja sopstvenost ili licen parking.