Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера се вратив од Охрид .. Убаво беше .. На човек вода да не му се препие една чешмичка имат само.. и да не му се премоча :) пошо нема кај да се моча и мора зад згради , или у некои ресторани хехех.. а.. а да и ептен тешко такси да се најде мајка му ... Ова само не ми се ареса другото се беше супер . :) плажите се се .. :vozbud:

Мари4е те видех ама важна се прааше со дечкото литаше, и викам ај да не га замарам саа. :baeh:

Јас сега се вратив од Охрид.И се изненадив дека не е толку скапо како што сите викаа дека е.До кај шо седнав на кафе беше цената иста како во Бт,освен во рестораните.Дури и на плажа беше ефтино кафето.Водата валкана,ама од многу луѓе и од неколтура то.Навечер за шетање преубо,ич не ми се враќаше дома.Само таксиот изгор скапо.Шо напрајфте бе луѓе.за 1 км 150 ден...шо е многу многу е!!

Јас сега се вратив од Охрид.И се изненадив дека не е толку скапо како што сите викаа дека е.До кај шо седнав на кафе беше цената иста како во Бт,освен во рестораните.Дури и на плажа беше ефтино кафето.Водата валкана,ама од многу луѓе и од неколтура то.Навечер за шетање преубо,ич не ми се враќаше дома.Само таксиот изгор скапо.Шо напрајфте бе луѓе.за 1 км 150 ден...шо е многу многу е!!
Ne e sekade valkana vodata. Najcista e Sv. Naum, Gradiste i Lagadin (spored mene). Taksistite i nas ne imet odereno, barem na leto (vidoja malku zivot i udrija), a na zima ne molet da im se kacime.

колку е повратна карта од ск за охрид,а колку е обичната?Ениуан?

Мислам ја покачија цената на повратната карта на 700 денари.

Данкешун на одговорите.Денес бев да земам повратна 750 испадна дека била.Се гледаме здравје боже во Охрида Града:helou:

Данкешун на одговорите.Денес бев да земам повратна 750 испадна дека била.Се гледаме здравје боже во Охрида Града:helou:
Mnogu ja krenale. Aj ubo da si pominis, a ke si pominis sigurno. Pozz

Јас само што стигам дома.

Бев во Охрид 1 недела и се на се супер си поминав. Незнам што се курчат со бојкотот, цените се нормални, високи се ама за туристичко место се нормални. Е сеа само не ми остави впечаток на некои места каде што јадевме малце искурназено беше али добро е, колку пари толку свирка. :toe:

За услугата исто така да напоменам, јас не видов некој да не ме услужи добро. Бев добро услужен каде и да влезев, со некои мали исклучоци. Градот ви е топ, само повеќе канти за ѓубре да ставаме зш пикав во џебови до дека да најдам канта, и повеќе чешми.

Тоа жената кај што бевме сместени баш добро не пречека, не ни недостасуваше ништо, се на се лубезни ми се покажаа Охриѓани.

Последната вечер се враќаме мортус пијани со другарот и две плавуши со кола ни свирнаа ќе не згазеа, и после ни се посреќи па до дома не носеа. :vozbud: Женско да те носи до дома, со еден збор лудница. :vozbud:

Значи да скратам, Охрид градот е супер, а исто и Охриѓани беа лубезни. Кога би го оценувал градот со оценки од 1 до 10 би му дал 8.5 ..... Поздрав Охриѓани се глеаме можеби другото лето. :helou:

^ај ај не дрви со патеписи кажи што напраи.... најде ли курви ????близначките,што бидна??трипер има ли нема ли..збори одма

:):):)

само не знам каде е Acid да напише нешто на темава... да се надоврзи на патеписиве... :back:

само не знам каде е Acid да напише нешто на темава... да се надоврзи на патеписиве... :back:

Еве го Acid :)

Мене па другари ми се вратија со труење... Тотално разочарани. :nenene:

Стомачни вируси ја полнат охридската болница

1x1.gif

ohrid.jpg

Водата за пиење во Охрид е безбедна, тврдат лекарите, но треба да се внимава со храната. Поради неисправна храна, охридската болница се полни со пациенти. Во последниот период во Општата болница во Охрид се јавиле поголем број пациенти, кои се жалеле на повраќање, гадење и дијареја.
- Се јавуваат поголем број пациенти со стомачни вируси. Ние, додуша, секое лето имаме зголемена работа поради нив. Не се точни шпекулациите дека водата во градот е небезбедна, таа е здрава за пиење. Пациентите што ги примаме главно имаат проблем со инфекции предизвикани од храна. Не можам да кажам дека има тешки случаи. Но морам да апелирам да не се јаде брза храна, добро да се измиваат овошјето и зеленчукот и да се внимава како се чува готвената храна - вели д-р Лидија Љаткоска, началничка на одделението за инфективни болести во охридската општа болница.
На одделението за инфективни болести дневно помош барале над 30 пациенти. Меѓу нив имало и туристи.
- Мора да се одржува личната хигиена. Храната треба да се чува заштитена од инсекти, штетници и други животни – вели д-р Љаткоска.
Лекарите советуваат да се избегнуваат производи што не се термички обработени, како што се мајонези од домашни јајца.

Инспекторите запленија машини за крофни и за пуканки

Охридските тезгиња на кои нелегално се продаваше храна вчераутро беа отстранети. Инспекторите запленија 11 машини за производство на миникрофни, пици и на пуканки.
- Во одземените машини се наоѓаа и продуктите од кои се произведувала храната и беа полни со масло и со други работи. Тоа значи дека несовесните производители на храна ретко го менувале повеќепати употребуваното масло и покрај законската забрана за продажба на храна на отворени тезгиња, каде што не се исполнуваат ни минимално санитарни услови - велат инспекторите.

не читајте... порачан текст од скопјанишчава да ни ја унишчет сезонава:star:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom