Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
ohrigani kako narod ama ic ne gi postuvam zs?MOzebi i ke se zaprasate pa samo gledaat kako da te zaebat,mnogu se zanikade.Lani bev vo Ohrid ama ovaa godina ne pa mnogu normalno deka nemam namera povtorno da odam sum odela mnogu pati ama vise ne.Barem more si e more

Неможеш да кажеш дека сите сде исти!
Барем таква ти била среќата на таков да налеташ, јас досега уште не сум имал такви проблеми!

Сум налетал на свекакви луѓе во Охрид така да нема потреба од генерализација.

A,Охриѓани да се организирате па да го поканите официјално чоеков, оти такви статии и фотографии за Охрид немам прочитано од ниту еден наш македонец.
Јуриј Муханов е член на Националниот сојуз на журналисти во Украина, професионален фотограф.
Минатата година по престојот во Охрид,својата лична изложба ја организирал веднаш после враќањето од Македонија- православната земја со зачудувачка традиција. Тој сакал преку фотографиите да ги доведе до широкиот круг на гледачи своите впечатоци од Охрид.Затоа во Днепропетровскиот Историски музеј направил изложба «Бог ја создал земјата за живеење».
«Кога гледаш на сета таа убавина, почнуваш да не разбираш зошто народот војува,краде се расправа . Човекот е создаден за живот на земјата. Живеј и радувај се! Погледни, каква убавина околу нас» толку-чисто озеро и стари православни храмови во окружение на цветните градини - либрето божествена опера под назив "Рај на земјата".

«Јас помислив , дека тоа е местото, каде Бог ги создаде Адам и Ева – се е толку прекрасно ....».«Ја чувствуваш близкоста со Бог . Таму нема помпезности, нема луксузни украси. Но ти зачекоруваш тука , и душата започнува да копнее…»

aјт некој нека ми најде стан, апартман, за 4 (2 пара)...

Охриѓани дај кажете кај ке биде фамата за нова година..На кое место ќе се собирате,каде ќе биде најдобро да имам претстава и дали во кафе Аквариус се организира славје на нова година? :smir:

Охриѓани дај кажете кај ке биде фамата за нова година..На кое место ќе се собирате,каде ќе биде најдобро да имам претстава и дали во кафе Аквариус се организира славје на нова година? :smir:

на плоштад :pos:

се зезам, би требало да имат Аквариус, уште немат реклами почнато за то во кој кавичи ќе се организират ( или барем јас не сум видела :toe: )

Кога веќе го спомнувате Охрид, да ви кажам дека уредувањето на градот е веќе при крај, па мислам дека вредит да го посетите за празнициве.

Јас мислам дека охрид е во ред ама луѓето......(се зезам супер е се во охрид)
голем позз до сите охриѓани

Фала за позз :D. Тоа со луѓето не е вистина. Го измислувет овие скопјанишчава хехе

Кога веќе го спомнувате Охрид, да ви кажам дека уредувањето на градот е веќе при крај, па мислам дека вредит да го посетите за празнициве.
вредит и ту како...
CIMG5592.jpg

CIMG5608.jpg
CIMG5598.jpg

:helou:

:pos2:Како што ми кажувале, зачната сум таму:pos2:Можеби затоа го сакам многу овој град:smir: Ова лето бев по шеснаести пат на одмор таму

Нормално. Зато и за време на зимава сме преполно со туристи. Тој шо не мразит, само вака да не гледат хехехе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom