Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Се молат 'скопјанишчана' поради загрозување на општата безбедност на патниот сообраќај да не возет обратно по еднонасочни ленти.:pos:
и прилепчани , по туристичка поготово :D

Ова озбилно???Ај еднонасочна,ама Туристичка?

BTW,да го запазиме редот :
Од заседа нападнати и претепани двајца охриѓани
icon_at_textsize.gif

pol_vn1.jpg
Вчеравечер, во 22 часот и 30 минути, на крстосницата од улиците „Аргир Маринчев“ и „Нада Филева“, додека Н.Д.(28) и С.М.(28), двајцата од Охрид, се движеле со моторно возило „тојота селика“, наишле на препрека на патот со камења. Откако, С.М. излегол да ги отстрани истите, дошле три маскирани лица, кои со безбол палки физички ги нападнале Н.Д. и С.М., нанесувајќи им телесни повреди, а притоа го оштетиле и возилото.

На повредените им е укажана лекарска помош во Општа болница-Охрид и се пуштени на домашно лекување. Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителите и за расчистување на случајот.

Првпат слушам вакво нешто, во сред месокастро да нападнат луѓе ц ц ц срамотилаци..

Првпат слушам вакво нешто, во сред месокастро да нападнат луѓе ц ц ц срамотилаци..
До пред некоја година така редовно инциденти имаше во Прилеп со дел од бивши Лавови,рекет,тепачки,убиства,меѓусебни убиства меѓу полицајци (полицајци со матни бизниси),фрлена бомба пред куќата на еден тогашен функционер во полиција,пред дискотеката ВИП и на неколку луѓе шо им барале рекет.Таму прекина,се намали или барем е затскриено.
И кај нас пак е нешто поврзано со ЈП Градски Рекет ,да не речам МВР + одредена агенција за обезбедување + неколкуте апаши (фаци) низ град и нивните меѓусебни бизниси.

Јас ќе ги замолам Охриѓаните на форумов да препорачаат добри ресторанчиња (нормално да не се изгор скапи) со адреса или барем отприлика објаснување каде да го најдам местото. Фала однапред. :)

Јас ќе ги замолам Охриѓаните на форумов да препорачаат добри ресторанчиња (нормално да не се изгор скапи) со адреса или барем отприлика објаснување каде да го најдам местото. Фала однапред. :)
пошто појма неам што е за тебе скапо а што ефтино , како најефтина дестинација би ти ја препорачал панорама, од автобуската накај лескоец по патот од десната страна ќе го здогледаш кафанчево(поради вукојебинската локација е поевтино али јадењето е тоБ). А за така поскапо, незнам што би ти препорачал ...Белведере (до киното или кај каналот),Чун кој се наоѓа после после пристаништето кога одиш на кај калето од десната страна,блиску до старата библиотека, далга(до аквариус) итнт...

Горенаведените од ZeeGerman и Фонтана ти е така поефтино и во центар (улица Јане Сандански,правец од Комерцијална Банка кон Кејот) и Сончева Порта (не е в центар,ама имаш избор 1 спрат национален ресторан со стари македонски јадења
nacionalen%20restoran.jpg

и 2 спрат стандард).
restoran.jpg

Локација:
mapaohgole.gif
mapamostgol.jpg

Цената на мини бусите до плаживе, немо, сеуште се иста цена 30 денари? еден правец или?

Се молат 'скопјанишчана' поради загрозување на општата безбедност на патниот сообраќај да не возет обратно по еднонасочни ленти.:pos:

fotografija0106-copy.jpg

fotografija0107.jpg

^
абе па и ти за една кола :D . Него на партизанска ова ?

Јас пред две вечери го гледав братов, како ја помина цела Партизанска во обратна насока, или ептен е неписмен, или глумит лудило, ама едно е сигурно, дека е тежок идиот.

Иначе баш вчера карши палас(поточно карши од ремис зградата ,на добро место за забележување на дотичниов автомобил) на ќошот имаше полиција ,часот 2 наутро.
Али колку што приметив тоа време ги имаат ставено само моторчиња да сопираат.

Може некој да напише распоред на автобуски линии СКопје-Охрид и дали ќе има линија на 2ри август.

Може некој да напише распоред на автобуски линии СКопје-Охрид и дали ќе има линија на 2ри август.
Од Автобуска Станица - Скопје (sas.com.mk). Не ме пушташе Кајгана да ја ископирам директно од таму сликата со возен ред и ја препишав.Да не викате после Охриѓани вакви такви :icon_lol:
Не се секирај сите возат секојдневно + за 2 Август сигурно со дополнителни автобуси.
Само земи си еден пакет вода за по пат да не дехидрираш :icon_mrgr:

05:30 Охрид Експрес 450 1п./680 Пов.​
06:00 Галеб 520/750
06:00 Галеб(Бт) 580/870
06:55 Југ Турист - Куманово 480/650
07:00 Симекс - Кичево 480/700
08:00 Галеб 520/750
08:30 Скорпион - Крушево 450/680
09:00 Руле Турс - Скопје 520/750
10:00 Галеб 520/750
11:00 Класик Компани - Струга 450/ -
14:00 Галеб 520/750
14:45 Охрид Експрес 450/680
15:30 Пупе Компани - Охрид 450/680
16:00 Охрид Експрес 450/680
16:30 Галеб 520/750
16:30 Галеб(Бт) 580/870
17:30 Галеб(Бт) 580/870
18:30 Галеб 520/750
19:30 Класик Компани - Струга 450/ -
^
абе па и ти за една кола :D . Него на партизанска ова ?
На Партизанска е ова сликано од некоја жена,а мене ми се деси и таму и на Дејан Војвода и на Даме Груев овие дена.:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom