Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Mozes ama nema da mozes da kontroliras RPM na kulerot deka 3 pinskite nemaat PWM kako 4 pinsikite inace nema problem samo sto ke raboti toj kuler sto e povrzan na 3 pina na max RPM

А да не знаеш случајно кај можам да најдам сплитер па двата да ги поврзам на CPUFAN?

А да не знаеш случајно кај можам да најдам сплитер па двата да ги поврзам на CPUFAN?
eee neznam dali voopsto ima takvo nesto, a ako ima ondak i mene mi treba :) abe da ti kazam pravo na hyper212 ne ti treba dopolnitelen kuler nemas potreba ne ti e do tolku ovekclokuvan procesorot ke vrsi raboto poveke od odlicno so eden kuler

eee neznam dali voopsto ima takvo nesto, a ako ima ondak i mene mi treba :) abe da ti kazam pravo na hyper212 ne ti treba dopolnitelen kuler nemas potreba ne ti e do tolku ovekclokuvan procesorot ke vrsi raboto poveke od odlicno so eden kuler

Знам дека не ми треба aли кога ги имам зошто да не ги искористам. Иначе има таков сплитер али неможам да го најдам кај нас.

Има кај нас да се најде ... незнам само колку ти е паметно таквото нешто ...
Можеш само беља да направиш, два вентилатора, двапати поголема струја ... ... најверојатно ќе го изгориш хедерот на матичната ...

Земав Hyper 212+ и мора да признаам дека е одличен. Али земав и дополнителен кулер за од другата страна на 212 за да го вади воздухот надвор. Финтата е што имам само еден CPUFAN слот. Дали може другиов кулер да го закачам на SYSFAN слотот иако е 3-пински(кулерот 4-пински)

Фала за помошта :)

А не бе нема врска. Дека и јас имам ист кулер и од сет купив пред неколку недели. Па немаа со лед кога прашав јас па реков да не набавиле такви со лед.

Колку го зема(вте) вентилаторчето за тој кулер? (120 мм) ?

Вака сега. Имам е7200 процесор. Оверклокуван на 3166 МХз. Дали температурата од 70 степени е голема при 100% оптовареност на процесорот на сток кулер. И доколку земам друг кулер колку можам да очекувам да паднат температурите?

Благодарам

Според мене , најдобро ладење се постигнува со liquid cooling така да ,избери си моделче кое ти одговара за џебот и бгради го..има голема ефективност..за паѓање на температурите верувам дека ке паднат дури и повеќе од очекуваното...

Според мене , најдобро ладење се постигнува со liquid cooling така да ,избери си моделче кое ти одговара за џебот и бгради го..има голема ефективност..за паѓање на температурите верувам дека ке паднат дури и повеќе од очекуваното...

Најевтиното водено ладење ( на кое радиаторот му е ѓубре) и спаѓа во лоу енд водени катагоријата е Cooler Master Aquagate. Истото чини 200 евра, така да мислам дека е далeку од исплатлива инвестиција. Поготово за процесор што кошта пола од таа сума.

А рачунај до пред некој месец најдоброто ваздушно ладење го имаше Noctua NH-D14 и сеуште е змеј, а кај нас го има за 5.368,55 ден. во http://www.jvsnet.com.mk/

Моментално најдобирот воздушен кулер на светот е Spire Thermax II Eclipse, го има во Мебиус за некојси 3000 денари. Лади ко водено ладење, а не кошта 500 евра :D

штотуку ја оверклокував мојава графичка со EVGA Precision.
8600 GT,512 MB GDDR2,128 bit.
Core Clock:575/730
Shader Clock:400/490
Memory clock:1300/1675
Работеше со температура од 49 степени целзиусови,сега работи со 52.Мислам дека е таман.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom