Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално најдобирот воздушен кулер на светот е Spire Thermax II Eclipse, го има во Мебиус за некојси 3000 денари. Лади ко водено ладење, а не кошта 500 евра :D

Нема теорија воздушен кулер да одржи ниска температура, како онаа што ја постигнува воденото ладење :)

Али да екстра кулер е нема муабет, БТЊ сериозно го имаат на лагер во Мебиус?

штотуку ја оверклокував мојава графичка со EVGA Precision.
8600 GT,512 MB GDDR2,128 bit.
Core Clock:575/730
Shader Clock:400/490
Memory clock:1300/1675
Работеше со температура од 49 степени целзиусови,сега работи со 52.Мислам дека е таман.

А на тестови како проаѓа?

Сакам да го земам Cooler Master CoolVivaZ1 ATI/NVIDIA за старата графичка 8500гт.Бидеќи сега со обиен кулер ми грее 50 степени,од прилика за колку степени ке ми се намалит со тој кулер?

Ако можит мала помош :P

Сакам да го земам Cooler Master CoolVivaZ1 ATI/NVIDIA за старата графичка 8500гт.Бидеќи сега со обиен кулер ми грее 50 степени,од прилика за колку степени ке ми се намалит со тој кулер?

Ако можит мала помош :P

Чим е пасивен кулерот, нема иднина...

Ти земи зачисти си го тој што го имаш, ама убаво зачисти го и смени му паста.

Чим е пасивен кулерот, нема иднина...

Ти земи зачисти си го тој што го имаш, ама убаво зачисти го и смени му паста.

Џабе чистење кога загреват,паста му имам сменато но џабе е.Како и да е морат да се земит друг кулер комплет па што сака нека биде,со овај не се расправам.

Иначе дали ако се ставит перка на ладилникот ке биде подобро ,бидеќи на сликиве гледам и перка имат.

Ако можиш препорачајми некој кулер :P

Џабе чистење кога загреват,паста му имам сменато но џабе е.Како и да е морат да се земит друг кулер комплет па што сака нека биде,со овај не се расправам.

Иначе дали ако се ставит перка на ладилникот ке биде подобро ,бидеќи на сликиве гледам и перка имат.

Ако можиш препорачајми некој кулер :P

Добар е кулеров, ама ќе лади лајно графичка. За некои 3000 на старо можеш да најдеш 9800GT а таа со оваа...... не се споредува.

Добар е кулеров, ама ќе лади лајно графичка. За некои 3000 на старо можеш да најдеш 9800GT а таа со оваа...... не се споредува.

Ама не ми е мене до нова графичка,ја имам оваа 3870 и ме држит убаво засега,финтава ми е да ја попрам старава и ке ја шитнам за малце појке(ме биват за продавајне,малце ке излажам: оваa имат cooler master и така :P).

--- надополнето ---

БТВ за 3870 другар ми дават 80 евра :P,ама ме чукат умов што да правам.

Зошто ми вика и преку CCC и преку MSI Afterburner дека 4850 можам да ја клокам до 700MHz јадро и само 1050MHz меморија??

Иначе еве го точниот модел

Не треба да иде појше особено на меморијата?

Зошто ми вика и преку CCC и преку MSI Afterburner дека 4850 можам да ја клокам до 700MHz јадро и само 1050MHz меморија??

Како тоа не ти дава да подесиш повеќе?
Или ако наместиш повеќе се укочува?

Твојава е веќе клокната. А и зависи од биосот на графичката. Не ја чепкај.

Како тоа не ти дава да подесиш повеќе?
Или ако наместиш повеќе се укочува?

Твојава е веќе клокната. А и зависи од биосот на графичката. Не ја чепкај.

Не, толку дозволува.

Иначе еднаш ја ставив на 690/1025 фрекфенции воопшто немаше проблем, температурите си останаа исти.

Не, толку дозволува.

Иначе еднаш ја ставив на 690/1025 фрекфенции воопшто немаше проблем, температурите си останаа исти.

Остај ти температурите. Кога ќе ја клокнеш (колку и да е тоа) треба да ја тестираш. Ако ти јавува гличови или некои грешки во текстури или линии или нешто такво чудно... си претерал.

Остај ти температурите. Кога ќе ја клокнеш (колку и да е тоа) треба да ја тестираш. Ако ти јавува гличови или некои грешки во текстури или линии или нешто такво чудно... си претерал.

Па баш тоа, ја вртев Крајзис на вери хај 1280x1024 (мал ми е мониторот 17 инчи толку дозволува) едно саат два и немаше артефакти или грешки.

^ Пробај со MSI Afterbunrer

Ете пишав и погоре. :)

Ај сега ќе направам Print Screen да видите.

Па баш тоа, ја вртев Крајзис на вери хај 1280x1024 (мал ми е мониторот 17 инчи толку дозволува) едно саат два и немаше артефакти или грешки.

Than you're golden :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom