JimmyHoFFa
NAVIGATOR
ccc manjacista
;D

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш понуда за брак од мене!![]()
Ех сега се ми направи кајгана... XD Фала за понудата , но јас уште покултурно ке ја одбијамјас сум таква,СЕКОГАШ ЗНАМ ШТО САКАМ
![]()
Aбе не го одбивај Sepphirov,земај го таму и ке праите оверклок заедно,формат и триста чуда:haha:
Се шалам
Вака сега. Имам е7200 процесор. Оверклокуван на 3166 МХз. Дали температурата од 70 степени е голема при 100% оптовареност на процесорот на сток кулер. И доколку земам друг кулер колку можам да очекувам да паднат температурите?
Благодарам
Вака сега. Имам е7200 процесор. Оверклокуван на 3166 МХз. Дали температурата од 70 степени е голема при 100% оптовареност на процесорот на сток кулер. И доколку земам друг кулер колку можам да очекувам да паднат температурите?
Благодарам
toj sto ti kaza korun e ultimate cpu kuler i za vo idnina za nekoja druga konfiguracija i za bilo koga ako imas pari ne se misli, TX3 mnogu ladi ama e kako avion bucen, a imas i Hyper101 koj sto cini okolu 750 den vo SET i ne e ic bucen a vrsi mnogu rabota moze nema da ti padne temperaturata duplo ama ke namali temperatura znacitelno na toj procesor so toj overclock.Pa sea ti vidi si koj poveke ti se dopaga ili kako stois so kesВака сега. Имам е7200 процесор. Оверклокуван на 3166 МХз. Дали температурата од 70 степени е голема при 100% оптовареност на процесорот на сток кулер. И доколку земам друг кулер колку можам да очекувам да паднат температурите?
Благодарам
Па види температурата не е на арно ама убаво што кажа дека имаш сток кулер. Оди тркни до СЕТ и земи си CM Hyper 212+ кулер (1800 ден., ако не ти се дава толку земи CM TX3 ама TX3ката е бучна) ќе ти помогне многу за температурите и ќе паднат за едно 10-15 степени може и појше.
Зимај Cooler Master Hyper 212+ без размислување. Накај 1600 ден. Температурата ќе опадне скоро дупло.
toj sto ti kaza korun e ultimate cpu kuler i za vo idnina za nekoja druga konfiguracija i za bilo koga ako imas pari ne se misli, TX3 mnogu ladi ama e kako avion bucen, a imas i Hyper101 koj sto cini okolu 750 den vo SET i ne e ic bucen a vrsi mnogu rabota moze nema da ti padne temperaturata duplo ama ke namali temperatura znacitelno na toj procesor so toj overclock.Pa sea ti vidi si koj poveke ti se dopaga ili kako stois so kes![]()
Имаш ли лед на вентилаторот?Земав Hyper 212+ и мора да признаам дека е одличен. Али земав и дополнителен кулер за од другата страна на 212 за да го вади воздухот надвор. Финтата е што имам само еден CPUFAN слот. Дали може другиов кулер да го закачам на SYSFAN слотот иако е 3-пински(кулерот 4-пински)
Фала за помошта![]()
Имаш ли лед на вентилаторот?
А не бе нема врска. Дека и јас имам ист кулер и од сет купив пред неколку недели. Па немаа со лед кога прашав јас па реков да не набавиле такви со лед.Нема. Ист кулер е како тој на 212-ката. Земав само уште еден таков кулер. Има нешто врска тоа?
Mozes ama nema da mozes da kontroliras RPM na kulerot deka 3 pinskite nemaat PWM kako 4 pinsikite inace nema problem samo sto ke raboti toj kuler sto e povrzan na 3 pina na max RPMЗемав Hyper 212+ и мора да признаам дека е одличен. Али земав и дополнителен кулер за од другата страна на 212 за да го вади воздухот надвор. Финтата е што имам само еден CPUFAN слот. Дали може другиов кулер да го закачам на SYSFAN слотот иако е 3-пински(кулерот 4-пински)
Фала за помошта![]()