Overclocking

• Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување

oprem

google master
Член од
2 февруари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ako nemas mnogu iskustvo nemoj ni da probuvas da klokuvas ili ako veke sakas da probas prvo dobro informiraj se. Moras da imas dobra maticna ploca i odlicno napojuvanje da ne ja zaboravime i memorijata , a na kraj i da imas procesor koj e raspolozen da se klokuva.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ako nemas mnogu iskustvo nemoj ni da probuvas da klokuvas ili ako veke sakas da probas prvo dobro informiraj se. Moras da imas dobra maticna ploca i odlicno napojuvanje da ne ja zaboravime i memorijata , a na kraj i da imas procesor koj e raspolozen da se klokuva.
Ako ima pari ne mu treba iskustvo,ke si kupi drug procesor!

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
Имам Нвидиа 7100 (знам дека е срајне) и ја оверклокував
од 350Mhz CoreClock на 410Mhz CoreClock
и од 500Mhz MemoryClock на 570Mhz MemoryClock
е сега што мислите вие дали да ја терам уште и дали би требало да има некои промени , и колку е оптималната температура за таа графичка.:nesum:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ако отиде над 100 степени намалувај оверклок.

рапаич

А бе?
Член од
20 март 2008
Мислења
164
Поени од реакции
6
Ako ventilatorot od prva brzina si go stavil vo shesta i ako ima turbo plnach mozhebi ke raboti pobrzo!!! Edna pogovorka veli : NE GO STAVAJ GAZOT TAMU KAJ SHTO SE MERAT KU.....E :pos2::pos2::pos2:. Imam procesor AMD ATHLON X2 6400,8GB RAM ama iskoristeni se samo 4GB zatoa shto so 32 biten WINDOWS samo tolku rabotat,750 GB RAM,8600 NVIDIA GFORCE,zoshto da mi gnie snagata i da pravam overclock,dali na taa konfiguracija mi treba,mislam deka NE,blagodaram!!!
Шо збориш бе?!

oprem

google master
Член од
2 февруари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ааа ок јас си мислев дека не треба над 75 да отиде , а што мислишш дали би имало подобрување во перформансите.
So taa karta djabe ti e da overklokuvas. Perfomansite ke bidat minimalni ako mislis vo igrite da gi vidis.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Вака..оверклокував малку..и моето прашање е следното:Како ке знам дека мојот систем (оверклокуван мислам на процесорот само(а и рамот мислам дека автоматски си подига херци)) е стабилен??...пуштив OCCT на два саата и после тестот ми пишуваше дека системот ми е стабилен..ама колку е вистина ова??..некој друг начин за проверување на стабилноста на системот?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Вака..оверклокував малку..и моето прашање е следното:Како ке знам дека мојот систем (оверклокуван мислам на процесорот само(а и рамот мислам дека автоматски си подига херци)) е стабилен??...пуштив OCCT на два саата и после тестот ми пишуваше дека системот ми е стабилен..ама колку е вистина ова??..некој друг начин за проверување на стабилноста на системот?
Симни Everest исто има за тест де малце по опширно кажи што процесор имаш на колку го оверклокуваше и така натакај

нај важно што треба да знаеш е температурата колку се движела кога не бил оверклокуван па потоа кога ке го оверклокуваш треба да ја следиш новата температура и така натакај тоа се клучните работи за оверклок

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Симни Everest исто има за тест де малце по опширно кажи што процесор имаш на колку го оверклокуваше и така натакај

нај важно што треба да знаеш е температурата колку се движела кога не бил оверклокуван па потоа кога ке го оверклокуваш треба да ја следиш новата температура и така натакај тоа се клучните работи за оверклок
Абе види вака...го иам и еверест ама на него нема никаква опција за да ми каже дали системот ми е стабилен..иначе оверклокував P4 celeron d320 2.4GHz.. на 3GHz...ништо посебно..само експериментирам..а иначе температурата не се зголеми..што и малку ме чуди...еве во моментов е 40 степени +- некој степен..како што беше и претходно..
..и сеа има некој некаков предлог за програмче??

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Пушти му orthos, да врти преку вечер и ако помине стабилен ти е.

oprem

google master
Член од
2 февруари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Greska so ako mislis deka ramot sam si gi podiga hercite kako ti vikas.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
...ке го стаам...само да не се угушам вечер у случај ако почне да чури!!:)
Orthos може само да ти јави Stopped, тешко дека нешто ке прочури, ама неможеш да знаеш. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom