Overclocking

• Креатор на темата Креатор на темата STOLE_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
go iskluciv intel step tehnology.Ilo odi vo tretoto po red pa vo prvoto i ke najs tamu lesno e.AJ kazejte nesto care za mene aman nikako da go kloknam.Ne mozit pak istoto se vrajkat.

ок фотово го наместив сега нонстоп си сејт клокот ! фала ти Елф..

ГО средив процесорот.Самиот се напре по неколку сати одмарање.Ни јас не знам како.Важно сега ми е 3,3гхз а ке одам накај 3,6гхз.

ГО средив процесорот.Самиот се напре по неколку сати одмарање.Ни јас не знам како.Важно сега ми е 3,3гхз а ке одам накај 3,6гхз.

оди оди да не велиш дај процесорот од стариот твоја хахаха |МАЈТАП|

Да не одиш до продавница по нов?

Тешко верувам, ептен баксус ако испадне, ама според вака постовиве негови не ми делува ко да знае што прави баш баш.

Ај казејте ми за ова помош.

Првиов е мојот, вториот на панкбостер.Значит исти процесори а кај него е 1 cores a kaj mene 2.
Акога ке ојт на му ком пропертис кажвит дека два процесори имат ко кај мене.ЧАРЕ.

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    18,1 KB · Прегледи: 5
  • Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    18,2 KB · Прегледи: 4
Па он го исклучил во биос, не би требало да е така.

Па он го исклучил во биос, не би требало да е така.

Па и јас мислам дека е од биосот и му реков ама викат да бе ти ко боро(не е важно кој)ко него преш.Еден од др форум ми рече дека можда да е сјебан.Шо знам ако можите помагајте.

Ќе ти изгори, глеам дека не знаеш што правиш.

Не фаќај веќе, нема да ти купат нов процесор. :)

Никад немам клокано а не ни планирам да горам компјутерски компоненти.Самото зборче Overclocking укажува на нешто неприродно, надминато, над неговите можности..

Ај казејте ми за ова помош.

Првиов е мојот, вториот на панкбостер.Значит исти процесори а кај него е 1 cores a kaj mene 2.
Акога ке ојт на му ком пропертис кажвит дека два процесори имат ко кај мене.ЧАРЕ.

1 процесор имаш, еднојадрен. Кој те лажел дека е двојадрен.
и ти пишуе таму што процесор е.
Читаш некаде DUAL, DUO, или нешто слично?

1 процесор имаш, еднојадрен. Кој те лажел дека е двојадрен.
и ти пишуе таму што процесор е.
Читаш некаде DUAL, DUO, или нешто слично?

Najdov i jas koj da go prasam,e kako eden od forum tehnologija @imperator
go klokna 3.6 i ok si e ko mojov procesor.I rece dual e.I plus imat 400w napojuvajne a jas 500w.Neka izgorit mene mi rabotat ubo komov.maka mi e da klam slika ama aj.Temp mi e 43 i vo igri 50 nekade.

Attachments

• overklok na cpu.jpg
    overklok na cpu.jpg
    116,8 KB · Прегледи: 13
tehnologija @imperator
go klokna 3.6 i ok si e ko mojov procesor.I rece dual e.I plus imat 400w napojuvajne a jas 500w.Neka izgorit mene mi rabotat ubo komov.maka mi e da klam slika ama aj.Temp mi e 43 i vo igri 50 nekade.[/QUOTE]

Абе уште не разбра дека нашиве процесори немат 2 јадра !!!! ти кажа и онај (конфликт рамот ти прет :pos2:) не бре брате никако да разбериш и шо ако го клокниш 3.6 шо к** пак истото ако земаш земиси нова матична и нов процесор.АКО САКАШ ПОЈАК

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom