shifty
En Taro Adun, Executor!
- Член од
- 31 август 2009
- Мислења
- 269
- Поени од реакции
- 25
Фала да си купиш подобар....
Една до најдобрите да точно, но не и најдобра, овој модел на кулер е прилично стар ~2007 г. Сега има многу подобри решенија, впрочем точно три подобри решенија.
Матична -> Asus P5Q-E, P45. Vcorе,@load -> 1.408 v
Нема потреба за ладење на чипсетот, сега за сега, плус има фабрички heat-pipe кулер.
Искрено би сакал да ти завршам работа, ама сосема случајно излезе целата работа. Иначе ако може некој да ти донесе (претоставувам мислиш на Noctua NH d14), земај одма не се мисли. Иако можеш да размислуваш и за еден друг кулер.![]()
... би рекол 3.6Ghz rock stable @ q6600 (не дигај повеќе волтажа и оваа е прилично висока). Инаку да Noctua NH-D14 тоа сакам да земам барем колку што ми кажа другарчево кај што бил, тоа бил достапно да се купи за ~70 фунти, ама сеа проблем е што може да не дојде уште цели 6 месеци+ (требаше да дојде некој ден пред нова). Едино ме секира да не сметаат пасивните ладници на меморијава што ја имам (фанот за меморијава секако ќе го одстранам).

... Друго како опција би ми било да нарачам Cooler Master Hyper 212+ или пак V8 од Cooler master (ребрендирано со подршка за 1156), ако нарачам преку SET

... Доколку имаш предлог cooler за 1156 овде по MKD кај може да најдам предложи.