Ова е бре ненормално - Дубаи

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
Dubai

Gravity Grave напиша:
се тука...у право си.
А што мислиш како би изгледала Македонија со сите тие пари, или ајде 1% од тие пари што се трошат у Дубаи, со сета наша природна убавина. У Дубаи живеам веќе 8 месеци, и одвај чекам да се вратам у Куманово чоече..секоја чест на Арапиве, ама треба уште многу да учат од западната цивилизација. Донесоа невиден белосветски џгањ да работи тука за мизерни пари, Авганистанци, Пакистанци, Индијци, Филипинци и што ти све не...душава ми ја загадија! Околу илјада такви белосветски мизерии се населуваат тука у рок од недела дена, не сте виделе ништо вие у какви услови живеат аргативе тука човеку, робовладетелство е најмала рака....Индијциве рипаат на коли по улициве, за да добијат одштета за повредите, секој ден по еден скока од убавине згради што ги гледате по реклами...од што му е убаво, така? Како туриста да, убаво е да се посети, али нема ништо, ама баш ништо спектакуларно...ни најлуксузниот хотел на светот (Бурџ ал Араб, не го ни посетив поштено, викаат дека е у ориентален стил, што мене апсолутно не ме интересира..Хајат у Солун е измислен за него!), терени со снег се интересни у "Emirates Mall" , али Дубаи е толку мало место, што се ке видиш тука у 5-6 саата...не се палете на Дубаи, нова цивилизација, посетете Европски градови прво, Прага, Лондон, Париз, што ти ја знам...Рим....Дубаи е добар за бањање коа е зимно време кај нас, ако имаш пари нормално...а коа веќе имаш *камен*, иди на Тенерифе или сл, милион пати е поубаво од тука!
Zal mi e sto "ne si go posetil", ,a bas bi sakal da ti dadam sporedba so Hajat vo Solun,samo sto jas tamu ne sum bil.
Iako nema da mozes da vlezes vo nekoj apartman,mislam deka za 20 $ turisticka prosetka ,mozes da go vidis od vnatre.
Nema da zazalis
, a za Avganistanci na se sekiraj gi ima dosta i vo Makedonija

Утре ќе идам на камп со тој другарот што живее во Дубаи (и татко му што е главен архитект на новото (незнам дали е 7 или 8 по ред) светско чудо). Ќе го прашам се убаво и ќе ви пишам.

Еве го и нивниот најнов проект: Гостилница - Ресторан Diamond Ring! :bravo: :bravo::bravo:

05dubaipodborka39142wm1.jpg

11dubaipodborka38891rb7.jpg

08dubaipodborka60977fh4.jpg

09dubaipodborka49674iz2.jpg

10dubaipodborka53517zh2.jpg

06dubaipodborka63646wt7.jpg

03dubaipodborka46060qx6.jpg

01dubaipodborka46347lh3.jpg

02dubaipodborka68771rv4.jpg

јас со две раце потпишувам ако типот што го направил сето тоа сака да ја купи македонија.

Арапската туристичка престолнина Дубаи воведува посебен розев такси наменет исклучиво за жените.
Женското такси возило, кое не само што има розева каросерија, туку и целата кабина е во таа боја, ќе вози исклучиво жени и нема да смее да прима мажи.
Весниците пишуваат дека „розевото такси“ било испробано на релацијата од аеродромот до градот и дека се покажало дека постои големо интересирање.
Жените кои патувале сами, барале само „розев превоз„.
Обединетите Арапски Емирати се исламска држава, но поделбите меѓу половите не се толку изразени како во соседната Саудиска Арабија, каде на жените не им е дозволено ниту да возат автомобил.

Пази колку се фини арапиве тука, нивните жени у "pink taxi", а навечер им се балават на Русинките и Кинескињите по барови. Може да имаат сите по ред и по кватраљон долари, но комплексот секогаш ке си биде присутен.
Уште 3-4 месеци да издржам, и збогом Арапи, далеко вам куќа!

se nadevam deka vo brzo vreme ke idam tamu:toe: :salut:

Еве како изгледа крајбрежјето ан Дубаи од сателит, имајте не ум дека секојдневон рељефот се менува а слиава е од Google Earth што значи најмалку година дена стара.
Unbenannt-3.jpg

Бројот на мажи во Дубаи е енормно голем според жените, "благодарејќи" на огромниот број странски работници односот е една жена - тројца мажи, покажа службената статистика за првата половина од 2006-та. Од вкупниот број жители, 73 проценти... ... или 911.000 се мажи, а 27 проценти или 330.000 жени. Инаку бројот на жени порасна за 0,8 проценти оваа година.
Во дубаи, комерцијалниот и туристички центар за регионот и дел од Обединетите Арапски Емирати, запослени се огромен број странци кои работат физичка работа.
Со оглед дека се таму дојодени на печалба за да заработат, не ја носат својата фамилија со себе.
И колку за информација... вкупно 80 проценти од Обединетите Арапски Емирати се странци! И една препорака... ако патот ве носи натака, понесете си и жена! ;)
dubai_1.jpg

Невероватно колку брзо одат напред,економијата им скока невидено

epa ke teraat vaka duri ima nafta ama ne se glupi si pravat fabriki i drugi izvori na pari dubai ke si tera...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom