Ова е бре ненормално - Дубаи

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
Ne be toa e bas NORMALNO, kaj nas situacijata e NENORMALNA sto stoime u mesto ili ideme nazad.fuck...

ej preubavo e...eh da sum tamui sega na nekoja plaza,namesto tuka na fakultet da visam:icon_lol::icon_lol:

Pred nekoe vreme go otvorija najgolemiot zatvoren skijachki centar na svetot (mislam i ednistveniot?) vo Dubai. Se skija vo zatvorena sala na 4 nivoa -- vo sred pustinja na 50C stepeni! Koga Arap kje poludi, toa navistina e do maks, $5 milijardi za proektov, edna milijarda povekje od nivniot aerodrom, i $2 milijardi povekje do poznatiot hotel so 7 dvezdichki Burdz al Arab. Inaku Arapite vnatre na snegot smeat da bidat oblecheni vo nivnite nosii, no mislam ne smeat da skijaat taka oblecheni:).

Klikni da vidish:

http://www.skidubai.com/

http://www.newsobserver.com/images/xtq_photos/2005-1/xtq_20050417-images/main-867262-527251.jpg

Mnogu ubavo e da se vidi Dubai, da se dozhivee nedela+ dena, neobichno e. Posebno mi se bendisa odmor vo oaza do koja ima teren za golf, a naokolu pustinja.

No jas NIKOGASH ne bi zhiveel vo Dubai! I pokraj golemite promeni vo smisol na kosmopolitizam -- ima lugje od cel svet -- plus neverojatnata gradba, toa sepak e dlaboko konzervativno arapsko opshtestvo na teshka pochva, vo koe teshko dusha kako moijata ili vashata da ima mozhnost da viree. Posebno nema prostor za zhenite. Toa e sepak moja, subjektivna ocenka.

Pred nekoe vreme go otvorija najgoleniot zatvoren skijachki centar na svetot (mislam i ednistveniot?)

Добро не е баш најголемиот и единствениот ама дефинитивно според описот бил најубав. Дека е нов.
Најголемиот БЕШЕ во Токио(SSAWS). Барав на нет информации дали го размонтирале(ќе правеле трговски) не можев да најдам.

Дубаи. Не сум за места со многу гужва. Ќе ја пуштам невестата со швалерот да ги заебам :)

dubai.creek-tb.jpg
dubai.buildings-tb.jpg

image-creek-skyline.jpg

image-beach-hotel.jpg
City_dubai_4a.jpg

Ова е прекрасно. Ми дава идеја да отворам тема за репортажи...

ski_dubai_outside.jpg

Е ова е стварно ненормално!!!!! Немаат планини и снег, па си направиле.....

ski_dubai_top_lift.jpg

Eve sega najnoviot proekt, The World,grupa od 30 ostrovcinja koi bukvalno gi izgradija,a se se naoga vo dubai:
Fot_Dub-04.jpg

theworld_dubai_01.jpg

Gledav reportaza pred nekoj den,cenata na zemjisteto t.e ostrovcinjata se dvizi izmegu 5-30 Milioni Dolari, i plus gradbata po naracka koja e od 8Milioni pa nagore, a i samo izbrani luge mozat da vlezat vo listata na potencijalni kupci.
Sepak ova sto go pravat e nevideno.

Во една година, покрај на татко ми зградата никнале три нови згради и шопинг центар, а се градатуште 5 со уште два центри и катна гаража, планирани до крај на октомври да се завршат.

Мора вака да градат,планот им е да бидат најлуксузната туристичка дестинација во светот,бидејќи повеќе од нафтата не можат да живеат т.е. имаат пресметано дека имаат нафта до 2015 год. така да мораат да вадат некако пари на друг начин.
Добра им е идејата...многу јаки проекти направија и треба да направат.
Мене ме импресионира ПАЛМА ОСТРОВОТ што го изградија на вода,а еве сега видов од сликите дека направиле и мапа на светот исто од многу такви островчиња на вода.
Многу интересен факт е тоа што за првиот ПАЛМА ОСТРОВ употребија камења,карпи кои што биле доволни да се направи ѕид со висина од 2м околу целиот свет. :star:

Најголемата зграда во светот ќе ја имаат до 2008 година дефинитивно. Браво за Дубаи. Имам другар кој работи таму, се фали многу било јако, јака парица земал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom