Ова е бре ненормално - Дубаи

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
Ushte ludilo vo Dubai. Eden biznismen se zaljubil vo francuskiot grad Lion i reshil da izgradi ushte eden takov minijaturen grad vo Dubai so
investicija od 500 milioni evra. Noviot grad kje se vika Lion-Dubai City:

http://www.telegraph.co.uk/news/mai...GAVCBQYIV0?xml=/news/2008/01/04/wdubai104.xml

Vo megjuvreme, dodeka sheicive si igraat igrachki so masovni gradbi, vo celata zemja OAE poleka no sigurno pochnuva da nedostasuva voda. Lokalnite proizvoditeli ne mozhat da kultiviraat zelenish. Zatoa pumpaat solena voda od vnatreshnosta - so shto dolgorochno ja unishtuvaat vegetacijata tamu.

Koga Dubai uslovno kje zavrshi so gradbata, nema da ima dovolno voda za osnovna upotreba za site duri i so izgradba na novi postrojki za proizvodstvo na pitka voda. A ekonomskiot rast se bazira na zgolemen broj posetiteli i doseleni.

се тука...у право си.
А што мислиш како би изгледала Македонија со сите тие пари, или ајде 1% од тие пари што се трошат у Дубаи, со сета наша природна убавина. У Дубаи живеам веќе 8 месеци, и одвај чекам да се вратам у Куманово чоече..секоја чест на Арапиве, ама треба уште многу да учат од западната цивилизација. Донесоа невиден белосветски џгањ да работи тука за мизерни пари, Авганистанци, Пакистанци, Индијци, Филипинци и што ти све не...душава ми ја загадија! Околу илјада такви белосветски мизерии се населуваат тука у рок од недела дена, не сте виделе ништо вие у какви услови живеат аргативе тука човеку, робовладетелство е најмала рака....Индијциве рипаат на коли по улициве, за да добијат одштета за повредите, секој ден по еден скока од убавине згради што ги гледате по реклами...од што му е убаво, така? Како туриста да, убаво е да се посети, али нема ништо, ама баш ништо спектакуларно...ни најлуксузниот хотел на светот (Бурџ ал Араб, не го ни посетив поштено, викаат дека е у ориентален стил, што мене апсолутно не ме интересира..Хајат у Солун е измислен за него!), терени со снег се интересни у "Emirates Mall" , али Дубаи е толку мало место, што се ке видиш тука у 5-6 саата...не се палете на Дубаи, нова цивилизација, посетете Европски градови прво, Прага, Лондон, Париз, што ти ја знам...Рим....Дубаи е добар за бањање коа е зимно време кај нас, ако имаш пари нормално...а коа веќе имаш *камен*, иди на Тенерифе или сл, милион пати е поубаво од тука!

Јас бев 2003. во Бахреин, близу Дубаи, работев келнер и отприлика беше како што кажуваш ти, само не видов Индијци да скокаат на коли во Бахреин. :) Тие се многу добри луѓе, кротки и мирни и човек може да научи од нив. Но така мислев само додека бев таму, но кога се вратив овде видов како беше таму а како е овде. Овде е депресија брат. Се би дал пак да се вратам таму или подобро во Дубаи (бидејќи чув дека таму има повеќе наши за разлика од Бахреин) или Катар, само годиниве како да ме стигнаа, чув дека до 30 е полесно да се замине а над 30 потешко.

Дубаи е стварно ТОП човече....

Број 1 бизнис центар во светот......

Една од дестинациите каде мора да се отиде......

zdravo na site ima li nekoj sto bi mozel da me upati za nekoi raboti za dubai zainteresiran sum da pocnam da rabotam biznis vo dubai gradeznistvo i sakam da otvoram firma se trudam da kontaktiram so nekoj ama zaludno e ima li nekoj da mi pise a procitav ovde deka imalo nekoj arhitekt tamu sto rabotel ima li moznost da stapam vo kontakt so toj covek

Премногу убаво место...Сега е да се оди таму и април и маj.
Инаку зимата не е доволно жешко а летото е премногу.

И насекоjа цена во хотел на плажа.Во градот е по ефтино али не оди како на ...одмор.
Е и со сакан човек задолжително.
Тоа е првиот услов.

jас лично одам во Дубаи по пат за Малдиви ....ама сега Приот услов е одсуте...дури вобшто нема таков и за тоа ...
На добар пат на тие што имат зошто да одат.
Ке бидат восхитени.

Значи тоа шеиците каква срека имат цццц. Да имаш толку пари и да правиш такви ствари се со цел ГОЛЕМА УЖИВАНЦИЈА.. Алал да им е:nesvest::nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom