Отворен првиoт исламски веб портал во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Van Helsing
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 февруари 2008
Мислења
81
Поени од реакции
5
Работи,работи и тоа со полна пареа. Плус колку што јас видов ти си веќе регистриран другар.

А, дали има iAllah програм (ко христијанската верзија iGod), за правење муабет со чичо Али лично?

Иам некои прашања да му поставам. Нешо за 9/11, мотел Бриони, ова-она...

Па што се чудиш?
Све потекнува од нив. Они се најдобри во се. И имаат 77 девици у рајот.Креативно, не?Најкул и најфанки рај ти е тоа.

Ако они сакаат да бидат први следбеници на Исус и бољу у све од Христијаните, онда ЌЕ БИДАТ.
Се сомневаш ли, ќе џитнат некоја бомбичка од небото да те олеснат од товарот на сомнежот и да те доближат до вистината.

Thus, praise 'em!

“Муслиманите поголеми христијани од нас“

Take a look:

http://islamski-centar.org/portal/povik_vo_islam/78.html

Муслиманите во својата религија го имаат Иса (Исус) со големо значење и тоа е точно... само мене не ми е јасно зошто имале потреба од повлекување паралели со христијаните. Тоа е само начин како да се “закачат“ и да се мразиме меѓусебно, што воопшто не е во склад ниту на едната ниту на другата религија.
Модерниот ислам (колку и да е тоа радикална религија) сметам дека треба малку да ги опушти стегите и да го исфрли оној милитаристички пристап кој им останал “оној кој е неверник преобрати го, ако не успееш убиј го“. Тоа е филм за некој друг век, не овој, но добро... никој не е совршен.

А, дали има iAllah програм (ко христијанската верзија iGod), за правење муабет со чичо Али лично?

Иам некои прашања да му поставам. Нешо за 9/11, мотел Бриони, ова-она...

Јас би ти препорачал да одбереш друга програма iJahve и да се обратиш кај нив (еврејчината ) за муабет.

Тие ќе ти изнакажат и за 9/11 и за Бриони и за песна на евровизијата и за тебе лично,.....ма буквално за се.

Верувај ќе си имаш доста ова - она ......муабети.:helou:

Па што се чудиш?
Све потекнува од нив. Они се најдобри во се. И имаат 77 девици у рајот.Креативно, не?Најкул и најфанки рај ти е тоа.

Ако они сакаат да бидат први следбеници на Исус и бољу у све од Христијаните, онда ЌЕ БИДАТ.
Се сомневаш ли, ќе џитнат некоја бомбичка од небото да те олеснат од товарот на сомнежот и да те доближат до вистината.

Thus, praise 'em!

:nesvest: Ада мори,па ти си била ептен....

Ајде смири се :smir: ,а сеа еве ти и еден :back: .
А на крајот,имаш доста теми за религиите тука,па постави си прашање што не ти е јасно од Исламот,културно како што му доликува на секој културен човек, да не речам модератор,па чекај си одговор итн....да не те учам си знаеш самата.:pishtoldz

Па да бидеме искрени, и негде во право се.
А тоа што Ада е така дискриминаторски настроена воопшто не ми се допаѓа.
И на Ада не и се допаѓа тоа што некои исламисти се дискриминаторски настроени кон се и сешто, но тоа е. Life is though. Get a helmet.
Дополнително, нивната дискриминација чини животи.
Мојава, за која ти збориш (иако сметам дека не постои), е само две саркастични реченичкии на форум. И никој не умира од нив.

:nesvest: Ада мори,па ти си била ептен....

Ајде смири се :smir: ,а сеа еве ти и еден :back: .
А на крајот,имаш доста теми за религиите тука,па постави си прашање што не ти е јасно од Исламот,културно како што му доликува на секој културен човек, да не речам модератор,па чекај си одговор итн....да не те учам си знаеш самата.:pishtoldz
Зарем, било каде виде немир и возбуда во мојот пост?:)
Баш од што сум, онаа будустички медитативно мирна, гласи ко што гласи.:)

И да, немам прашања за Исламот. Јасен и познат ми е повеќе од што можеш да претпоставиш.
Темава ја искористив да и објаснам на форумџиката Kvendolin зошто мора да ги прифати како точни фактите на исламскиот веб портал, кои таа ги посочи.
Значи, само напоменав да не се сомнева, и покрај тоа што споредбата е малку...хм...дискутабилна:smir:
И сето тоа на сосема пристоен и културен начин.:back:

Како и да е, све је срање!
И мене ме насмеа многу реченицата: Благодарение на Алах се отворил сајтот :pos: Стварно значи колку може да биде затворен еден човечки мозок и слепо да верува во нешто...

Цитатот е избришан од администратор.

Овој ќе го санкционира некој или може секој што ќе му текне, да пишува на форумов? Ако е така кажете каде е границата или ја нема? (чисто да знам до каде можам "да одам")
Ова не само што ги навредува Муслиманите, туку и сите верници монотеисти (да се послужам со атеистички речник).

Ako може несанкционирано вака да помине некој кој зборува за Господ, тогаш дозволено е билошто да се напише за билокој!
И да, ич не ме боли увото дали некој верува или неверува во Господ. Форумов има ваљда правила за ненавредливи содржини на постовите?

Има. Бан од тема и строга присмотра.

Van Helsing напиша:
НСе изнауживав читајќи ја твојата писменост и култура.

Требаше да научиш нешто... не да уживаш! :tapp:

Kako prvo da ve pozdravam so Islamskiot pozdrav Selam Aleykum
Super sto e otvoren ovakav portal,se nadevam deka ke se mnozat.

I malku sega za temate sto diskutirate.
Islamot e edinstevnata vera sto Allah xh.sh ja prifaka , bidejki Islamot e edinstvenata vera koja go sirile site Pejgamberi sto Allah gi prakal na zemjata. a drugite veri sami lugete gi izmislile.

I gledam deka nekoj se sali so Islamskite pravila na primer: da mu se secase rakata na prvite sto kradea denskea nemase da postoi krazba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom