Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
затоа што се Италијанциа зошто 6 тима ќе играат плејоф ?Што ја тупат работата , зашто не се 4 како секаде на друго место?
Прослава на 12-та титула на Спарта Прага на Генерали Арена
![]()
Наредна година Томаш иде во Базел за 3 мил. а место него си го враќаме голманчето од нашата школа Марек кој настапуваше изминативе две години за Јеовил.Потпиша 3 годишен договор
Се враќа искусниот штоперот Ковач а се враќаат и некои помлади фудбалери што беа на позајмица годинава.
Значи и кај нас си гази Лафата, убедливо најдобриот стрелец последниве 2-3 сезони во лигата.Одличен дил на управата на Спарта Прага што го донесоа оваа годинаспоред мене уште добри 2-3 сезони може да изигра.
Е па штом навиваш за Спарта честито титула. Мислам дека и наредната сезона ќе бидете најголеми конкуренти за освојување на трофејот.
Сепак со заминувањето на Врба за селектор на Чешка, Плзен нема да можат да ви парираат следната сезона. Доколку останеше во Плзен ќе беше навистина изедначено. Сепак се работи за одличен стратег.
Лафата е одличен, го пратев уште кога играше во Јаблонец. Навистина класа играч.
Убаво што потпишува Ковач, добар играч е. Но, сепак јас мислам дека Спарта ќе мора значително да се засили за да успее да избори место во групната фаза во ЛШ.
Би ми се напрафил кеиф доколку ги видам Модена повторно во Серија А. Симпатична екипа беа, ги нема долги години наназад во А.
Boner![]()