Останати фудбалски лиги

• Креатор на темата Креатор на темата Stivie G
  • Време на започнување Време на започнување
Палермо влегоа у Серија А, Катанија испаднаа у Серија Б. Might as well да се завијам у црно сеа...

а зошто 6 тима ќе играат плејоф ? :confused: Што ја тупат работата , зашто не се 4 како секаде на друго место?

Прослава на 12-та титула на Спарта Прага на Генерали Арена :vozbud::vozbud:

2n095oy.jpg

Наредна година Томаш иде во Базел за 3 мил. а место него си го враќаме голманчето од нашата школа Марек кој настапуваше изминативе две години за Јеовил.Потпиша 3 годишен договор (y)
Се враќа искусниот штоперот Ковач а се враќаат и некои помлади фудбалери што беа на позајмица годинава.
Значи и кај нас си гази Лафата, убедливо најдобриот стрелец последниве 2-3 сезони во лигата.Одличен дил на управата на Спарта Прага што го донесоа оваа година :cuc: според мене уште добри 2-3 сезони може да изигра.

Прослава на 12-та титула на Спарта Прага на Генерали Арена :vozbud::vozbud:

2n095oy.jpg

Наредна година Томаш иде во Базел за 3 мил. а место него си го враќаме голманчето од нашата школа Марек кој настапуваше изминативе две години за Јеовил.Потпиша 3 годишен договор (y)
Се враќа искусниот штоперот Ковач а се враќаат и некои помлади фудбалери што беа на позајмица годинава.
Значи и кај нас си гази Лафата, убедливо најдобриот стрелец последниве 2-3 сезони во лигата.Одличен дил на управата на Спарта Прага што го донесоа оваа година :cuc: според мене уште добри 2-3 сезони може да изигра.

Е па штом навиваш за Спарта честито титула. Мислам дека и наредната сезона ќе бидете најголеми конкуренти за освојување на трофејот.
Сепак со заминувањето на Врба за селектор на Чешка, Плзен нема да можат да ви парираат следната сезона. Доколку останеше во Плзен ќе беше навистина изедначено. Сепак се работи за одличен стратег.
Лафата е одличен, го пратев уште кога играше во Јаблонец. Навистина класа играч.
Убаво што потпишува Ковач, добар играч е. Но, сепак јас мислам дека Спарта ќе мора значително да се засили за да успее да избори место во групната фаза во ЛШ.

Е па штом навиваш за Спарта честито титула. Мислам дека и наредната сезона ќе бидете најголеми конкуренти за освојување на трофејот.
Сепак со заминувањето на Врба за селектор на Чешка, Плзен нема да можат да ви парираат следната сезона. Доколку останеше во Плзен ќе беше навистина изедначено. Сепак се работи за одличен стратег.
Лафата е одличен, го пратев уште кога играше во Јаблонец. Навистина класа играч.
Убаво што потпишува Ковач, добар играч е. Но, сепак јас мислам дека Спарта ќе мора значително да се засили за да успее да избори место во групната фаза во ЛШ.

Фала фала :)
Колку сум во можност ги пратам последниве 5-6 години.Ги имам и во живо проследено само мерак ми е во Европските купови да ги гледам :)

Ковач и Холек ќе бидат главни во дефанзива.Тој бекот црнецот е повреден па мислам дека ќе земат уште еден лев бек.Средината е добра само мислам дека ни треба уште еден напаѓач.
Врба игра една иста формација.Истата формација ја игра и Спарта Прага.Премногу офанзивна е не за џабе имаат дадено највеќе голови.

Лучано Моџи веројатно ќе ги купи Динамо Букурешт

Moжеби треба да се отвори тема за „Стадиони“ (ако веќе нема) .. има бааѓи нови проекти кои треба да се видат, и некои кои треба да се дозавршат периодот.

Каков дерби натпревар :D

Untitled.png
Листајќи по денешните натпревари ми падна во очи Бонер (остров во Карипско море) лигата.
Покрај Витезе и Уругвај, во лигата се натпреваруваат и Јувентус :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom