Основно, средно или факултет? Кој е најубавиот период?

Јас не сум факултетски образован. Немав школски другари. Најубаво ми беше кога работев во отпад една цела година. Бевме тим од четворица и демолиравме објекти, нешто као Dirty Jobs, safety first. Се пазевме еден друг, ако еден откаже сите паѓаме под железо со тонска тежина. Зборевме гласно, пцуевме, плукавме, фрлавме пикавци кај стигнеме, немавме респект спрема газдите на објектот, имавме хебли и чизми. Убавината на сето тоа неможам да ја објаснам во кратки црти.
Значи додека вие бевте по факултети....

дефинитивно факултет уууууууууу а и тоа дека бев во друг град видов студенски живот што значи мммммммм ах да се вратам барем 1 ден во студенскиот охрид се би дал

Студенскиот дом во Охрид да може да раскаже би било најдобро :icon_lol:
Од овие три периоди првиот не ни го паметам (основно), средна школа е приказна за себе, а факултетските денови беа романи.
Но сепак сметам дека периодот после факултет кога веќе имаш свои пари и работа е најдобриот период од животот.

Јас би одбрала предшколска возраст.
Зошто?
Не се замараш.
Не одиш во школо.
Глуп си. Careless.
Гледаш цртани филмови.
Твоите те носат кај некои пријатели дома.
Не ти се свиѓа ниедно дете.
Такво си, невино, не знаеш ни лажење што е.
Мама ти купува облеки, тато ти купува играчки.
Боље период у живот сум немала.
Нема ни да имам.
Have to agree. Ако треба и у гаќи ќе мочам - being careless is the shit (see the irony?).

Средно :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Сега сум 1ва факултет и некако не сум задоволен. Не е тоа тоа. Дури бев средно одвај чекав да завршиме и да почниме на факс ама сега гледам дека било подобро средно. Што знам можеби уште не сум навикнат па затоа не ми чини ама ќе видиме. Во моментов велам средно. Основно и не беше нешто така да....
--- надополнето: Oct 20, 2011 3:52 PM ---

Да ти кажам и јас така си мислев ама ете некако почнаа да ми недостигаат проклетите лицемерни суштества :LOL:

Такви суштества верувај Никогаш, па дури ни тогаш нема да ми недостигаат. Што подалеку од нив, тоа поарно.

Такви суштества верувај Никогаш, па дури ни тогаш нема да ми недостигаат. Што подалеку од нив, тоа поарно.
Абе и ти си во право. Ама сепак кога би можел да се вратам во средно тогаш средното не би било средно без таквите
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:23 PM ---
Јас би одбрала предшколска возраст.
Зошто?
Не се замараш.
Не одиш во школо.
Глуп си. Careless.
Гледаш цртани филмови.
Твоите те носат кај некои пријатели дома.
Не ти се свиѓа ниедно дете.
Такво си, невино, не знаеш ни лажење што е.
Мама ти купува облеки, тато ти купува играчки.
Боље период у живот сум немала.
Нема ни да имам.
Е ти сега сите не заеба :P

tumblr_ltfapcTff11qzcv7no1_400.png

Always :D

средно...пошо факултетот не го искусив многу...

дефинитивно студентските денови, секој втор ден на журки, до 13 спиење поручек, да не му се секираш за ништо :)))))

All of them were and still are shit.
Основно поготово. Морав да се справувам со монголоиди кои не можат ни да читаат течно а камоли да состават своја проширена реченица која не содржи пичка, шоља и/или курац.
Обидот да почнеш дискусија надвор од сферите на автомобилизмот беше казниво и истиот престапник беше карактеризиран како педер.
Всушност, во ретроспектива, мислам дека можам да тврдам дека овој период опфати и години пред да тргнам на училиште.
Живеев и сеуште живеам во дегенерирано општество каде на прсти се бројат таквите во чие присуство по 10тина минути не ме фаќа сафра и не фантазирам како ги убивам со дупчалка.
За среќа скоро секогаш успевав да најдам малку мир и тишина погодни за размислување надвор од псеудо-учителствувачките институции наречени училиште, чисто оти бев недружељубив.

Да, ова е излив на емоции.
Не, не секогаш моите емоционални испади се позитивни.
Всушност, најчесто не се.

Оној од 1во до 4то .....после тоа сите се расипаа, се стана посложено и морав да учам со мафијаши влезени во Долина на волците што не знаат 2 реченици на македонски да сврзат , а не па на англиски....можеби затоа што уцев со тешки сељаци, може заради нешто друо, ама од 5 до 8 ми беше тапа....
За средно ќе видам, сега за сега не ми е ништо посебно.

Основно...еден куп причини заради тоа: првата симпатија, првата љубов, првото и сеуште искрено друштво... Да можам да се вратам тогаш барем еден ден би била најсреќна :)

Јас не сум факултетски образован. Немав школски другари. Најубаво ми беше кога работев во отпад една цела година. Бевме тим од четворица и демолиравме објекти, нешто као Dirty Jobs, safety first. Се пазевме еден друг, ако еден откаже сите паѓаме под железо со тонска тежина. Зборевме гласно, пцуевме, плукавме, фрлавме пикавци кај стигнеме, немавме респект спрема газдите на објектот, имавме хебли и чизми. Убавината на сето тоа неможам да ја објаснам во кратки црти.
Значи додека вие бевте по факултети....
Ако не ти беше целта да не импресионираш сосем солидно си го поминувал времето.
Јас лично чмаам на компјутер у главном.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom