Основно, средно или факултет? Кој е најубавиот период?

Во основно, особено во осмо мислиш дека светот е твој, пошто нели си "најголем".. Секој ден ти поминува со нови зафрканции со наставници, другари, симпатии, па и нешто поозбилно.. И уште не си трепнал помина основно. :place: Од средно некако ти се менува животот, сакаш да бидеш поозбилен, да сфатиш што сакаш да бидеш. Размислуваш за нешто што си направил.. Нешто од внатре те тера да се промениш. Како со нетрпение чекаш некое ново влакно на ретката "брада" која само што почнала да расте.. Но не ти иде баш лесно и повторно се смееш без контрола, зарканции до 101 и назад, смеење на часови, непланирани излегувања, чести непромислени работи и тако даље.. и некако се ти доаѓа интересно, кога ќе погледнеш назад сфаќаш дека имаш на што да се сеќаваш. А ќе имаш и после години од сега, од ова што го правиш овде во моментов.. само малку поразлични сеќавања ќе бидат, но не помалку драги. А за до факултет.. Уште година две ! ;)

Абе секој период си е убав.
на пример кога ќе го вратам филмот што сме правеле во основно, тоа биле детски и наивни "глупости" ама за нас беше КУЛ. секој ден мораше по некој наставник да зафркнеме, скривавме креди, сунѓери и такви сл работи за да одземеме од часот. на крајот од основно т.е. осмо одд нели се влегува во пубертет и се прават непромислени работи, глупави за возрасните, а за нас тој што правел глупости бил БОГ ......значи сме уживале во тој период.
после, средно демек малку поголеми, поумни :D
повеќе учење, повеќе излегувања, повеќе пријатели, повеќе вљубувања и постепено кон крајот на средно почнуваат и првите проблеми. измешани мисли и емоции, што да одам на факс, што ќе работам, другарот не иде со мене и сл. ама и во тој период е интересен зашто тогаш постепено преминуваме од деца во млади, а тие години се многу интересни.
е сега не можам да кажам какво е на факултет (сеа почнав...ај со среќа да ми е Ч) ама и тука сигурно многу се интересни студенските денови. :)

Без двоумење би одбрала ФАКУЛТЕТ... Конечно се пронаоѓаш себеси и тоа кој сум јас, си поставуваш патека и шибаш.
Понатаму што и да се случи, дали забава,излагање, учења секогаш настапуваш ти како оформена личност. Убаво е чувството кога знаеш кој си и што сакаш, а уште поубаво е чувството кога си опкружен на толпа истомисленици.

Секој период си носи нови изненадувања ... Во основно имам лудории кои вечно ќе ги памтам ... Сеа средно се смирив малку , од малку , но и овие години си имаат некоја своја посебност ... Така да не би можела да го одберам подобриот период од овие два :)

Периодот кога средно е завршено и чекаш да почне факс.... е тој период ми беше незаборавен :)

Периодот кога знаеш дека си завршил средно и знаеш дека нема веќе да ги гледаш сите тие лицемерни суштества околу тебе кои одвај чекаат да ти се исмеат кога си во незгода.

дефинитивно факултет уууууууууу а и тоа дека бев во друг град видов студенски живот што значи мммммммм ах да се вратам барем 1 ден во студенскиот охрид се би дал

средно е нешто што никогаш не се заборава има многу глупости тој е периодот кога хормоните вриат и те тераат на некои работи кои се прават без стегање онака опуштено без лимит мислиш дека светот е твој

Средно :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Сега сум 1ва факултет и некако не сум задоволен. Не е тоа тоа. Дури бев средно одвај чекав да завршиме и да почниме на факс ама сега гледам дека било подобро средно. Што знам можеби уште не сум навикнат па затоа не ми чини ама ќе видиме. Во моментов велам средно. Основно и не беше нешто така да....
--- надополнето: Oct 20, 2011 3:52 PM ---
Периодот кога знаеш дека си завршил средно и знаеш дека нема веќе да ги гледаш сите тие лицемерни суштества околу тебе кои одвај чекаат да ти се исмеат кога си во незгода.
Да ти кажам и јас така си мислев ама ете некако почнаа да ми недостигаат проклетите лицемерни суштества :LOL:

Јас би одбрала предшколска возраст.
Зошто?
Не се замараш.
Не одиш во школо.
Глуп си. Careless.
Гледаш цртани филмови.
Твоите те носат кај некои пријатели дома.
Не ти се свиѓа ниедно дете.
Такво си, невино, не знаеш ни лажење што е.
Мама ти купува облеки, тато ти купува играчки.
Боље период у живот сум немала.
Нема ни да имам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom