Oscars 2010

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Up in the air... ми е тапа,ради тоа што Џорџ Клуни у сите филмови е мажиште без ниеден грешен потег и мисла....и тоа беше цел филм,и за на крајот да биде прикажан за прв пат ко лузер за да земе некој оскар....fail :kesa:
Ти ова сериозно?

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Up in the air... ми е тапа,ради тоа што Џорџ Клуни у сите филмови е мажиште без ниеден грешен потег и мисла....и тоа беше цел филм,и за на крајот да биде прикажан за прв пат ко лузер за да земе некој оскар....fail :kesa:
Хммм не би рекол. Филмот беше одличен...и заслужува оскар

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
up in the air е супер филм,мислам дека има повеќе шанси од аватар во повеќе категории
џоре ќе го зема оскарот за најдобар актер
се кладам во аватар:pos2:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ти ова сериозно?
не бе брат по грешка у хероинот дрога ми стаиле :tapp:

Хммм не би рекол. Филмот беше одличен...и заслужува оскар
Одличен беше за оние што им е идол Џорџ Клуни....али не и за луѓе шо го мразат заради се истите потези и глумење mindfucker у секој филм...:wink:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Одличен беше за оние што им е идол Џорџ Клуни....али не и за луѓе шо го мразат заради се истите потези и глумење mindfucker у секој филм...:wink:

Не зезај солиден филм е, дека е малце преценет е али си има свои моменти дефинитвно.

FUCK! Коплињата отиде на второ место,пффф.....

П.С Зашто не е Everybody's Fine! у листа ? многу подобар филм е од повеќето во истата!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Јас сеуште не гласав зошто ги немам изгледано половината, меѓу кои и Аватар. Од тие што ги имам изгледано, би ги наредил по следниов редослед:

1. Up in the Air
  2. The Blind Side
  3. District 9
  4. Unglorious Bastards
  5. A Serious Man
Мислам, како A Serious Man воопшто завршил во овие 10 е надвор од моето разбирање за работите...

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Сите навиваат за Аватар ама да не испадне како претходната година со
The Curious Case of Banjamin Button (2008)
кога беше номиниран за 13 Оскари (најмногу) а од тие 13 освои само 3
Дај боже да е така. Ми се лошит од целава фама за просечниов филм со надпросечни ефекти. А ко шо знам за ваква "престижна" филмска награда е потребна и малку повеќе солидна глума, нешто шо не видов во Аватар.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Дај боже да е така. Ми се лошит од целава фама за просечниов филм со надпросечни ефекти. А ко шо знам за ваква "престижна" филмска награда е потребна и малку повеќе солидна глума, нешто шо не видов во Аватар.
Не можам да зборувам за Аватар пошто не сум го гледал, ама не е потребна добра глума за такви филмови, ако судиме по Lord of The Rings кој беше на ефекти и ги собираше оскарите.

Бенџамин Батон беше филм со многу лоши критики од јавноста кој го угураа во номинациите и не доби ништо. Слично беше со Aviator пред повеќе години, многу врева за ништо.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
не бе брат по грешка у хероинот дрога ми стаиле :tapp:

Епа ај кажи кој друг актер ќе ја одиграше улогата на Бингам подобро од него. Ти можеш да го мразиш колку сакаш, али глупо е да помислиш дека Рајтман кога го режирал филмот мислел ај да го направиме Клуни да остане без женска на крајот за да добие оскар.

п.с. Аман немој да се дрогираш, дрогата е штетна може да те убие.

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Не дека ми е идол или нешто слично но човекот добро си одглуми.
А тоа што ти го мразиш глумецот не значи дека не треба да добие оскар филмот поради истиот.

А може и да добие повеќе оскари поради новата технологија со кој е правен филмов...

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Интересно е тоа што The Hurt Locker кој е еден од фаворитите за најдобар филм и режисерот на истиот филм Kathryn Bigelow е уствари бившата жена на Камерон (режисерот на Аватар) :smir:.

G

grande-juve

Гостин
Јас вака би ги наредил:

1. Up in the Air
2. Inglourious Bastards
3. Up
4. The Hurt Locker
5. The Blind Side
6. District 9
7. A Serious Man
8. Precious: Base on the Novel Push by Sapphire
9. An Education
10. Avatar

А за најдобар филм за 2009, дефинитивно, Mary and Max

Z

zmej gorjanin

Гостин
Хм на претходната тема остро го бранев Аватар, се додека не го изгледав Хртлокер. Филм во кој доста реално се опишува животот и случувањата на американските војници за време на претстојот во Ирак. Филмот на моменти заличуваше и на документарец поради веродостојноста и оригиналноста со која му ги пренесува настаните на гледачот и лично мене ми се допадна многу, така да сметам дека овој филм треба да добие Оскар. Главната битка според мене би требало да се води помеѓу Аватар и Хртлокер. Од номинираниве филмови ги неам гледано само An education и Precious. Филмови кои што според мене не заслужуваа да бидат номинирани се The Blind Side, Up и Serious man, а нивното место требаше да го завземат Public Enemies, The Fourth Kind и Law Abiding Citizen

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не можам да зборувам за Аватар пошто не сум го гледал, ама не е потребна добра глума за такви филмови, ако судиме по Lord of The Rings кој беше на ефекти и ги собираше оскарите.

Бенџамин Батон беше филм со многу лоши критики од јавноста кој го угураа во номинациите и не доби ништо. Слично беше со Aviator пред повеќе години, многу врева за ништо.
Бенџамин Батон најмногу беше критикуван поради сличната, скоро истата сценографија во некои сцени како од филмот Форест Гамп. Навистина беше така, истиот сценограф работел на двата филма, тоа беше минус за филмот, иако сеуште мислам дека Шон Пен не ја заслужи повеќе од Бред Пит наградата за најдобар актер таа година.

Што се однесува до Аватар муабетот, сепак, Lord of The Rings има приказна за разлика од оваа копија на Покахонтас, Господарот беше нешто оригинално и интересно да се погледне.
Се крена огромна врева околу Аватар, се наоѓаме во време на 3Д технологијата, би рекол, кино салите се преполнуваат најмногу ради тие ефекти направени со стотици супер компјутери, секој сака да ги погледне тие ефекти во 3Д на Imax.

Kajgana Shop

На врв Bottom