Oscars 2010

Кој од следниве филмови ќе го добие Оскарот за најдобар филм?

• Вкупно гласачи
    161
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Не беше сценографот, сценаристот беше. Се само-плагијатизирал. Имав пишувано за ова, линијата на двата филма е иста. Стара тема е само некако испадна во муабет...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не беше сценографот, сценаристот беше. Се само-плагијатизирал. Имав пишувано за ова, линијата на двата филма е иста. Стара тема е само некако испадна во муабет...
Да, така беше. Како и да е... :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
По мене Неславни копилиња треба да растури заслужено на овие оскари и режија треба да земе Тарантино, а и според мене ова е филм на годината дефинитивно..Ме зачуди што покрај онаква актерска игра Бред Пит не доби номинација за Оскар..ако за оваа улога не заслужи на крај кога ќе наполни 85 години ќе му дадат Оскар за животно дело:toe:

I

Intex

Гостин
По мене Неславни копилиња треба да растури заслужено на овие оскари и режија треба да земе Тарантино, а и според мене ова е филм на годината дефинитивно..Ме зачуди што покрај онаква актерска игра Бред Пит не доби номинација за Оскар..ако за оваа улога не заслужи на крај кога ќе наполни 85 години ќе му дадат Оскар за животно дело:toe:
Сте го глеале Meet Joe Black? Е таа му е една од најдобро изиграните улоги, па не зеде Оскар за неа. Ајт pozzi4, kiss, mwa. :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Сте го глеале Meet Joe Black? Е таа му е една од најдобро изиграните улоги, па не зеде Оскар за неа. Ајт pozzi4, kiss, mwa. :pos:
Да одличен филм али глумата ми е онака многу мирен ми е :)

Ентони Хопкинс му го украде шоуто у филмот :vozbud:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
12 monkeys сте го гледале?

Темава не е филмови со Бред Пит.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ок, у право си. Забегавме :)

БТЊ, Секако дека сме го гледале!

Член од
27 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Eve edna interesna informacija: dve od ovogodinesnite nominacii za Oskar se na likovi koi znaat povekje za nas otkolku sto mislime.
Barry Ackroyd (direktor na fotografija) e nominiran za filmot Hurt Locker vo rezija na Kathryn Bigelow.
Akterkata Vera Farmiga e nominirana za Oskar za sporedna uloga vo filmot Up in the Air vo rezija na Jason Reitman.
Zaednicko im e toa sto dvajcata rabotele na filmot Dust (ili Prasina) vo rezija na Milco Mancevski. Barry Ackroyd kako direktor na fotografija, a Vera Farmiga go tolkuvase likot na Amy.[FONT=&quot]
:helou:
[/FONT]

Член од
3 октомври 2009
Мислења
82
Поени од реакции
5
Канал 5 ќе пренесува Оскар 2010 на 7ми Март во живо

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Канал 5 ќе пренесува Оскар 2010 на 7ми Март во живо
Одлична вест, нема и оваа година да трошам интернет и да ги гледам доделувањата на некоја кретенска снимка. Браво за екипата на Канал5.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Одлична вест, нема и оваа година да трошам интернет и да ги гледам доделувањата на некоја кретенска снимка. Браво за екипата на Канал5.
Ќе видиш кога ќе почнат со некој глуп неточен превод, кога ќе се мачиш да слушнеш што навистина велат актерите... :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Супер штом ќе го пренесуваат со години не ја пропуштам церемонијава:vozbud:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.440
Поени од реакции
6.094
Eve edna interesna informacija: dve od ovogodinesnite nominacii za Oskar se na likovi koi znaat povekje za nas otkolku sto mislime.
Barry Ackroyd (direktor na fotografija) e nominiran za filmot Hurt Locker vo rezija na Kathryn Bigelow.
Akterkata Vera Farmiga e nominirana za Oskar za sporedna uloga vo filmot Up in the Air vo rezija na Jason Reitman.
Zaednicko im e toa sto dvajcata rabotele na filmot Dust (ili Prasina) vo rezija na Milco Mancevski. Barry Ackroyd kako direktor na fotografija, a Vera Farmiga go tolkuvase likot na Amy.[FONT=&quot]
:helou:
[/FONT]
Vera Farmiga после Dust имаше супер улоги (во манџурински кандидат,Ранинг скерд,Департед)...Баш за во the departed во нашиве весници читав (викенд,антена или некој друг беше)како одбрале помалце позната актерка (Vera Farmiga) а никој од нашиве немаше спомнато дека има глумено во Прашина.(пошо све копи пејст прават ебати редакцијата)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Многу е шармантна Вера, ја обожавам!

Kajgana Shop

На врв Bottom