Осаменоста

• Креатор на темата Креатор на темата Katerina :)
  • Време на започнување Време на започнување
Јас никогаш не сум почувствувал осаменост...недај боже да почувствувам.Опкружен сум со фамилија,полно пријатели и женска(несериозно) а кога не ми се на дофат ни тие ни тие имам полно миленици па компјутерот па ете тепам досад аи овде на Кајгана....
Само разонода си наоѓајте,јас лично предлагам за да ја биете осаменоста во некои моменти,одете во Вардариште и посвојте куче или мачка.барем ќе спасите живот и нема да бидете осамени и тоа ќе ви претставува грижа која подоцна ќе мора да ја префрлите на ваше бебе нешто посериозно.Сега имам и бебе јас (сестриче) така да ич не сум осамен :D

Јас никогаш не сум почувствувал осаменост...недај боже да почувствувам.Опкружен сум со фамилија,полно пријатели и женска(несериозно) а кога не ми се на дофат ни тие ни тие имам полно миленици па компјутерот па ете тепам досад аи овде на Кајгана....
Само разонода си наоѓајте,јас лично предлагам за да ја биете осаменоста во некои моменти,одете во Вардариште и посвојте куче или мачка.барем ќе спасите живот и нема да бидете осамени и тоа ќе ви претставува грижа која подоцна ќе мора да ја префрлите на ваше бебе нешто посериозно.Сега имам и бебе јас (сестриче) така да ич не сум осамен :D

Има огромна разлика меѓу САМ и ОСАМЕН.
Можеш да си опкружен со катаљарда луѓе и пак да се осеќаш осамено.

Maybe I'll share my life with somebody... maybe not. But the truth is, when I think back of my loneliest moments, there was usually somebody sitting there next to me.
Од серијата Али Мекбил.

Комплетно се согласувам со цитатот.

Така е ама,тој што фатил вика дека е лесна работа а тој што не фатил вика дека не е едноставно...

Ако се обидеш да фатиш, може и полошо ќе си направиш у смисол нема да успееш(ќе попиеш корпа 99%) и тек тогаш си ја наебал(депресија), а пак ако успееш сигурно дека тоа ќе биде некоја која воопшто не те привлекува ниту физички ниту психички(карактерно), а ако некоја не ме привлекува ни 2% џабе бе брат, исто така ако некоја јас не ја привлекувам ни 2% пак џабе бе брат, со сила не идат тие работи, знаеш !

Има огромна разлика меѓу САМ и ОСАМЕН.
Можеш да си опкружен со катаљарда луѓе и пак да се осеќаш осамено.

Од серијата Али Мекбил.

Комплетно се согласувам со цитатот.
Само ОПТИМИЗАМ! Јас сеуште не сум се а и може сум се но многу ретко,сега не ама во иднина кој знае... :D

Само ОПТИМИЗАМ! Јас сеуште не сум се а и може сум се но многу ретко,сега не ама во иднина кој знае... :D

Види пријателе, секој си има некакви обврски(школо/факултет/работа...) и секој во слободно време си има некаква занимација(компјутер/интернет, телевизија, куче, маче .... што викаш) и секој човек е опкружен секојдневно со луѓе(родители, брат/сестра, колеги и.т.н.), меѓутоа како што кажа Крејзи ин Лав претходно, не е исто да си сам и да си осамен, можеш и со иљада луѓе денес да бидеш опкружен, да разговараш, да се дружиш ..... па пак во себе да се чувствуваш осамено !
;)

Ако се обидеш да фатиш, може и полошо ќе си направиш у смисол нема да успееш(ќе попиеш корпа 99%) и тек тогаш си ја наебал(депресија), а пак ако успееш сигурно дека тоа ќе биде некоја која воопшто не те привлекува ниту физички ниту психички(карактерно), а ако некоја не ме привлекува ни 2% џабе бе брат, исто така ако некоја јас не ја привлекувам ни 2% пак џабе бе брат, со сила не идат тие работи, знаеш !

Kaко ако се обидеш нема да фатиш? Зашто да не успееш? И зашто депресија после корпа? А како ќе успееш ако не пробаш?Сеа дали ќе биде физички по атрактивна или не тоа зависи на каква ќе се пуштиш.И не те разбирам за каква сила збориш биди по прецизен.

Види пријателе, секој си има некакви обврски(школо/факултет/работа...) и секој во слободно време си има некаква занимација(компјутер/интернет, телевизија, куче, маче .... што викаш) и секој човек е опкружен секојдневно со луѓе(родители, брат/сестра, колеги и.т.н.), меѓутоа како што кажа Крејзи ин Лав претходно, не е исто да си сам и да си осамен, можеш и со иљада луѓе денес да бидеш опкружен, да разговараш, да се дружиш ..... па пак во себе да се чувствуваш осамено !
;)
:( Добро,сепак пролазна работа е :D

Kaко ако се обидеш нема да фатиш? Зашто да не успееш? И зашто депресија после корпа? А како ќе успееш ако не пробаш?Сеа дали ќе биде физички по атрактивна или не тоа зависи на каква ќе се пуштиш.И не те разбирам за каква сила збориш биди по прецизен.

Под ’сила’ мислев на онаа поговорката, народски кажано: со ’сила’ убајна не бива, затоа и напишав со сила тие работи не идат, секако не мислев на вистинска сила(во физички аспект) !
Инаку и не е баш добра работа да изедеш корпа, точно во право си, зависи на каква ќе пробаш, али ЈБГ ако некоја не ми се свиѓа ниту 2% воопшто не би се ни замарал со неа, а пак тие што се убави(т.е. што лично ми се свиѓаат), по обичај(недостапно или веќе зафатено) т.е. mission imposible ! FUQ :mad:

masala golemo da rasti :)
--- надополнето: 17 април 2012 во 20:00 ---
А бе и животот е пролазна работа кога ќе видиш така...

dobro ti vika covekot ne se znae sto ce bide vo zivotot
to i vo brak da si moze da se razvedete ne pak vo vrska

Сите вие што сте осамени, сте, од многу тажни причини.

1. Намалете го малку критериумот во однос на побарувања.
2. Доживејте барем една во својот живот ONS. (допринесува за зголемена самодоверба)
3. Никој не мора да знае - Вајстина никој не мора да знае.

За секое кругче има капаче.

dobro ti vika covekot ne se znae sto ce bide vo zivotot
to i vo brak da si moze da se razvedete ne pak vo vrska
А? Он рече дека осаменоста е пролазна работа, јас реков дека и животот е пролазна работа, што имаше врска ова ти што го кажа со мојот муабет?

Епа вака од сите овие постови коментари заклучив дека мора мора да си ја зголемам самодовербата и да бидам покомуникативна со луѓето но едноставно ме убива помислата затоа што знам дека само јас од моиве немам дечко и сега дремам дома а тие се излезени и што фајде од тоа кога знам дека ќе дојде викенд и јас пак ќе бидам сама ????

Што би сакала повеќе: да бидеш сама а среќна или со некој вол под рака а несреќна? Би трпела ли секакво говедо покрај себе, само за да не бидеш сама? Би била ли посреќна ако треба да платиш за некој да те сака? Би била ли радосна некој постојано да те понижува, малтретира а се тоа само за да не си сама? Знаеш ли колку луѓе се во "врска" а се чувствуваат поосамени од оние кои немаат никого до себе? Знаеш ли колку луѓе се лажат себеси дека имаат на кого да се потпрат, а уствари до себе имаат сенка и се потпираат на празно, ама пусто страв од осаменост или шо ќе кажат луѓето :tapp: Знаеш ли колку луѓе се лажно среќни?
Животот е пред тебе, а тоа шо е твое ќе дојде. Внимателно бирај шо ќе водиш до себе, затоа што колку се цениш толку и ќе те ценат.

Во право си за сето што го напиша нормално дека нема да сакам некој што најмногу ме нервира да ми биде дечко но јас велам за нормална врска затоа што сега ми се годините сакам да водам нормална врска но се е џабе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom