Осаменоста

• Креатор на темата Креатор на темата Katerina :)
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба да се разочаруваш, млада си уште за да мислиш толко негативно, забавувај се, најди си ново друштво, на факултет ќе запознаеш многу луѓе, многу различни карактери, па можда ќе си најдеш soulmate. Биди поотворена спрема луѓето. Сакај се ти каква шо си. Флертувај, доволно е само да загледаш некој и да му се насмевнеш, ќе ти пристапи. Само опуштено...
Шо се тиче осаменоста...Денеска се е испореметено, има толко ного single машки и толко ного single девојки, а никак да се спарат :D Моменто е шо(барем јас така мислам) никој сам на себе не си признава дека сака да има некој покрај себе, као демек на сите им е ок да се сами, а уствари не е така. Има многу луѓе шо се осеќат осамено, ама не го признаваат тоа.

Друже, осамени/сами машки има многу повеќе, отколку осамени/сами женски, зашто !
Колку и една девојка/жена да е неубава, неатрактивна, глупа(така да се изразам), дојдена од планина што се вика, пак ќе се најде некој каков-таков ќе и обрати некакво внимание, ќе ја дружи ................ за машките е потешко(барем јас така мислам) бидејќи сепак од машките се бараат повеќе работи истовремено(надв.изглед и пари на прво место, а на второ место карактер/психа) !

Не мора да значи дека има повеќе осамени машки. Факт е дека полесно е за некоја девојка да најде забава за една вечер,т.е. ама не значи дека утре истиот тип ќе ја побара за на кафе или слично...И не мисли дека сите девојки меѓу надворешен изглед и парите ги ставаат на прво место.

Не мора да значи дека има повеќе осамени машки. Факт е дека полесно е за некоја девојка да најде забава за една вечер,т.е. ама не значи дека утре истиот тип ќе ја побара за на кафе или слично...И не мисли дека сите девојки меѓу надворешен изглед и парите ги ставаат на прво место.

Е сега тотално ме ЗБРКА ! :D
Познавам многумина машки(комшии, роднини, колеги) да речеме моја возраст или плус-минус некоја година, кои се прилично осамени, додека пак од друга страна не познавам ниту една девојка на истава/сличнава наша возраст која е во таква ситуација !
Факт е дека од машките повеќе работи се бараат истовремено ............. пред се изглед, пари ... и.т.н. ... :tapp:

Е сега тотално ме ЗБРКА ! :D
Познавам многумина машки(комшии, роднини, колеги) да речеме моја возраст или плус-минус некоја година, кои се прилично осамени, додека пак од друга страна не познавам ниту една девојка на истава/сличнава наша возраст која е во таква ситуација !
Факт е дека од машките повеќе работи се бараат истовремено ............. пред се изглед, пари ... и.т.н. ... :tapp:
Mош оти си у такво окружување мислеш така. Да те питам, на кој начин тие девојки се "не осамени"?

Немам што да додадам на многуте добри совети и критики, само еве јас да те прашам нешто... што да правам јас во таа ситуација на 32? Да се фрлам под камион ли? .:)

НЕ , НЕ , НЕ , под КАМИОН никако , па ако дошло до таму ,има по елегантни начини за решавање на таква СИТУАЦИЈА :cool:

ГАЈРЕТ само :)

Принцот секогаш доаѓа , само што по некогаш го промашува патот....:cuc:

Mош оти си у такво окружување мислеш така. Да те питам, на кој начин тие девојки се "не осамени"?

Нема врска опкружувањето .................... работите се јасни и секаде е исто ................... женското и да не е многу привлечно физички и да не е многу паметна и да е од планина и од нива и од пустина и од било каде .......... пак друго е, ќе и пријде некој мажјак или пак ако не за друго барем ќе ја примети, ќе ја погледне, ќе и обрне внимание, сепак друго е женско(понежен и поубав пол не за џабе се рекло) ................ додека пак кај машките(појак пол) се бараат разно-разни квалитети да не ги набројувам ............ било каде маж ќе седне до сама жена, ама жена до сам маж не .............. различни се работите скроз-на-скроз! ;)

Не дозволувај осаменоста да те однесе во прегратките на некој, со кој знаеш дека не припаѓаш !

Вака дали се плашите да сте осамени јас мислев дека нема да дојде тој ден но ете како што гледам се оди натаму...веќе имам 18 години и досега само еднаш сум имала дечко веќе ја изгубив вербата во љубовта и се мислам дали јас веќе некогаш ке имам дечко пошто поминаа 3 години јас сум сама незнам веќе што да правам .....се сум потажна и потажна ништо неможе да ме развесели
Е да, на толку голема старост цели 18 години, е крај на светот да немаш дечко! :pos:
Абре девојче, да знаеш колку смешно ќе ти изгледаат овие зборови понатака во животот.
Јас прв пат секс сум имал на 19 па не умрев :)
Наместо да мислиш на тоа колку си осамена и колку е се црно, оди и живеј го животот и осаменоста како и оваа тема ќе ти бидат причина за слатко да се насмееш кога во "староста" ќе се навраќаш на спомените и на твојот детски - тинејџерски памет.;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom