Организирање на протест против сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би излегле на протест за спречување на продлабочувањето на сиромаштијата?

• Да, веднаш би прифатил...

Гласови: 106 56,7%
  • Не,за каква сиромаштија зборуваш?!...

Гласови: 27 14,4%
  • Не знам, ако се соберат доволно, можеби...

Гласови: 11 5,9%
  • Никогаш нема да успееме да се собереме и да го искажиме револтот!

Гласови: 43 23,0%

• Вкупно гласачи
    187
Ќе те научи Гвујо :icon_lol:
п.с.Зш не може да видам кој гласал на анкетава? :raz: страФ или?

Гледаш зошто не ме бива за премиер? Зошто гвујо и близнакот негов бц ќе висат за мудата,едниот кај спомениците другиот кај остатоците од фабриките.
После нив и сите можни цитровци! И после ќе тераме раат во земјава...

poverty-and-gdp-correlation.jpg

one-dollar-a-day-poverty-and-gdp-growth-in-subsaharan-african.png

gdp-and-unemployment-correlation.png

Ако на некој не му јасно ова може да ги праша `економистите` овде..

Јебала те статистика :nesum:.

Убаво ке беше да се направи еден протест против промена на идентитетот,јазико,името...уствари да,заборавив,поскапнаа цените во Грција,треба сега повеќе пари...

Збориме за оние кои по цел ден ги бранат своите пастири на форуми, а ко ќе го отворат фрижидерот ги лижат празните решетки? :uvo:
Има една поговорка: Не можат тие да не е*ат, колку шо можеме ние за издржиме :smir:

Они сами се ебат brain editioin :pos:

Јас сум за..
За да успее протестов треба се состави листа на барања со која ќе се настапи и добар маркетинг да се одработи за да се промовира важноста од протестот.Мислам дека постои критична маса за да биде успешен протестов ако добро се организира и не е важно дали организацијата и промоцијата ќе трае еден месец или 1 година важно е да биде масовен..А тоа дека ќе се обидат да му залепат партиски предзнак,ќе се обидат ама тоа лесно може да се надмине преку листата на барања.

Еве некои од барањата што би можеле да се постават:

1.Намалување на државната администрација
2.Намалување на платите на државната администрација
3.Донесување на закон за забрана на рекламирање на владата
4.Враќање на мешаниот изборен систем

Кој има други предлози нека ја надополни листава, и дајте идеи како најдобро би можела да се промовира иницијативава.Само така ќе ја направиме дискусијава конструктивна.
Ајде малку brainstorming

Они сами се ебат brain editioin :pos:

Очигледно уживаат,многу уживаат.

Туку запнал со бдп,па не ми е јасно зошто ги донесовме овие на власт? Јас кога гласав,гласав за економски напредок и развој. Уште кога го ставија популарниот Славески сфатив каква грешка сум направила. Овие немаат претстава како ќе ни се освети економијата за записи,обврзници,реклами во милиони,зголемување на администрација. Полошо живееме од порано,се плашам дека иднината која денес ја цртаат ќе биде многу потешка.
Немаме судство!
Немаме здравство!
Немаме пари за плати и пензии!
Но имаме зголемен број на овци,машала нека ни се множат и така кравите изумреа.
Ќе падне кулава, нема да оди ова долго.Само посакувам следниот сите до еден да ги пикне во затвор и никогаш да не испаднат.И да не ни се случи повторно ваков катастрофално лош избор.

-намалување на акцизите за горивото (рекордер на балканот е македонија)
-намалување на ддв-то,
-укинување на ддв-то за храна
-намалување на царина за увоз на црни стоки
-зголемување на царина за увоз на храна
-престанок на одлевање на пари од буџет во непрофитабилни инвестиции
-регулаторната комисија за цени да е секогаш од опозиција (без оглед кој е на власт)
-прецедател на држава и премиер да не се од иста партија
-намалување на давачки при вработување на луге
-одредување на максимални вработувања во администрација
-одредување на минималец со закон од секоја дејност поединачно. може со бодови, нешто слично како во образоавнието што е...
-за почеток согледување на реланата вредност на бруто плата и тоа да се кажево јавност а не напумпаната бројка...
-да се каже бројката на невработени кои се избришани од регистарот при бирото за вработување по разни основи освен вистинско вработување (фатен како продава нешто на тезга, закаснил да се пријави, сопругот/та вработен и слично бришење) па со тоа да се прикаже вистинската бројка на невработени која не е 30% дефинитивно... негде околу 42 ке да е...
-под хитно да се инвестира во здраството....

имам уште еден милион работи кои би ги кажал ама нема да има доволно место на форумов....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom