statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.616
не ми се на екстра ефектите, неможам ни на нормал да ги ставам, на лоу се...И јас ептен углавив со истово кога инсталирав Beryl, спиздев тогаш :jaj:
Иди вака System > Administration > Synaptic Package Manager и тука во Search Bar-от пиши точно какви драјвери ти требаат и види какви резултати ќе ти даде. Да не инсталираш глупост некоја, ти пишува таму и Description за секој инсталационен пакет (Ова претпоставувам го знаеш, али за секој случај да го спомнам да не го полниш компјутерот со глупости). Незнам како е кај ATI, али провери во Hardvare Drivers дали ти се активирани драјверите и во Appearance Preferences дали е наместено на Extra ефектите... види според ова што ти го кажав ако можеш да ја најдеш "вистинската комбинација", ако несака ни така ондак освен да ти кажам Ubuntu Forum друго незнам што би ти кажал :jaj:
башка, за енвидиа е просто и за берил и компиз, ама не ми требаат берил и компиз, туку драјвери за графичка за да иам фул 3д акселерација за да не ми сецкаат игрите преку wine..играм Talisman Online, и сецка ко лудо неможам да се логирам, а платинум има на wine, башка читам по форуми добро им идело нив...и мене ми иде добро ама на икс-пето

иначе преку синаптик се ми е топ инсталирано, што може (пошто сељаците од ати не даваат поддршка за линукс, морав да инсталирам free драјвери...xorg-от ми е последна верзија, се ми е таман, пак срање)...
иначе гледав ствари, пишуев команди, копирав, пастирав, даунлоудирав, апдејтував, средував, reboot-ував, реапдејтував, враќав се на старо, пробував од ново, се пробав, и тоа од постови од проклетиот убунту форум...НИШТО!!!...
БИДИК! СПАСИ МЕ!!...last hope...