T
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jas pred nekoj den go instalirav noviot ubuntu 8.10 ama pri instalacijata izbrzav i ne staviv deka sum od makedonija.I sega ubuntu mi e na angliski ama kako da go podesam za kucanje da imam makedonska podrska bidejki samo angliski podrski mi dava na spisokot.I btw kako se instalirat fontovi vo linux
И еве ме мене пак.Имам инсталирано Линкукс преку Виндоус и сакам да прашам дали ако ги форматирам Виндоусот(бај д веј има вируси на кило) ке се избрише и линуксот или пак линуксот ке си остане.
Се мислам бидејки е инсталиран преку Виндоус да не се впишува во регистрите на Виндоус.Позз
Ок се надевам дека е така само ова со партициите кога го инсталирав преку Виндоус го ставив да користи 15 гига од постоечка Вин. партиција.Па ке видам
Позз
Тоа ОК.Но со која програма можам да глрдам Div_x Филм во линкус со превод.Овој што го има со линуксот пуштач на филмови не ја има таа опција
Па ако ти е инсталиран линуксот на истата партиција со windows-от, секако дека со формат се' ќе отиде.И еве ме мене пак.Имам инсталирано Линкукс преку Виндоус и сакам да прашам дали ако ги форматирам Виндоусот(бај д веј има вируси на кило) ке се избрише и линуксот или пак линуксот ке си остане.
Се мислам бидејки е инсталиран преку Виндоус да не се впишува во регистрите на Виндоус.Позз
Па ако ти е инсталиран линуксот на истата партиција со windows-от, секако дека со формат се' ќе отиде.
Абе тоа да, ама линуксот автоматски ќе си креира негови партиции (ext3 и swap). Не сум инсталирал така линукс за да знам 100%, али ти му ја одредуваш само партиција... т.е. од каде да си земе простор за да си креира негови партиции... ако си му одредил C, тогаш тој ќе си земе простор од C и сам ќе си направи свои партиции кои немаат врска со Windows (така и најчесто се дешава онаа стална грешка "поебување на Windows-oт поради неправилно инсталирање на Linux").