Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Па да, имаш такви работи. Како slapt-get за Slackware, заборавив за Убунту како се викаше... мислам apt-get.

Dragon[Sky];2160539 напиша:
Па да, имаш такви работи. Како slapt-get за Slackware, заборавив за Убунту како се викаше... мислам apt-get.

Misli na pandan na synaptic package manager sto e vo Ubuntu.

epa kako so vika dragonSky, imas synaptic Manager, imase i uste edno za resorsi od internet ima ne mi teknuva kako se vikase, mislam deka bese add/remove programs no moras da imas adminsko pravo

Како да ставам нов пасворд и нов усернаме на Едубунту ако има некој да објасни кратко без да се мачи многу??

Здраво, имам fujitsu-siemens v5535 со Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter, на него Backtrack 2 , може да се бутира ама не ја препознава wireless картичката. А додека пак Backtrack 3 воопшто не сака да се бутира,се обидува 5-6 мин и потоа автоматски го стартува windows,го пробав CD-то работи кај други лаптопи ,значи не е до него,сретнав некаде на интернет по форуми демек требало да се исклучи wireless-от од копчето,пробав и така и пак не се работи:toe:. Некој некое искуство да не има?

П.С. На многу форуми на интернет сретнав дека ја подржува Atheros AR5007EG Wireless.

Како да ставам нов пасворд и нов усернаме на Едубунту ако има некој да објасни кратко без да се мачи многу??

За вшколо ти треба, а ? :icon_lol:
Инаку таа опција ти е достапна само ако си администратор. Во менито администрација > корисници и групи :helou:

1. MORAS DA IMAS ADMINSKO PRAVO
- ako vejkem profesor/profesor ne mu e namaleno adminskoto pravo, vlezi so nego

2. Odis 3tata kolona olvevo-nadesno i imas pole administracija
3. Odis Korisnici i grupi
- Ce ti pobara da go pisis pasvordo (profesor)
4. Dodaj korisnik, ce pisis ti kako so sakas username i password i podobro ce ti bidi i ti da se naprajs admin

Pocekaj malku da se napravi user-ot i vlezi si na tvojot user

a ako si na root (kujcisteto) imas posebni terminal komandi ama seuste gi nemam prouceno

Код:
useradd

stegni  useradd --help

Vo terminal i mozis da proucis

:wink:

Ова се појавува на сите компјутери, освен на главниот ( значи тој си работи најнормално ). Софтверски проблем е или нешто друго е во прашање ?

Ова се појавува на сите компјутери, освен на главниот ( значи тој си работи најнормално ). Софтверски проблем е или нешто друго е во прашање ?

Probaj da go izvajs beloto kable so ti e na kutijata i po minuta dve pat vkluci go, Probaj sega
Ako ne raboti pak,site izvaj gi i klaj gi pak

Ako ne raboti ni taka, vidi nekoj kabel da ne zafajca

Ako od ovie ne se, togas do softvero e

Probaj da go izvajs beloto kable so ti e na kutijata i po minuta dve pat vkluci go, Probaj sega
Ako ne raboti pak,site izvaj gi i klaj gi pak

Ako ne raboti ni taka, vidi nekoj kabel da ne zafajca

Ako od ovie ne se, togas do softvero e

Го пробав и јас истото (буквално се што напиша) и немаше чаре. Денес гледам ги реинсталирале, па океј се. Нешто до линуксот било

heh ok

Ima jas edno prasanje
Bidejci interneto na kompijuterite e mnooooogu slab i mozi samo GAIM da se prikluci, dali nekoj znaj kako mozi da se zabrza to (ako e mozno)

Најдов неколку команди за преку терминал па еве на некој ако му требат нека се услужат. :)

Linux HELP!!!

Instalirav Linux Ubuntu, dali znae nekoj da mi kaze kako da instaliram programi so nastavka tar.bz2, citav deka tie se opensource i deka treba da se compajlirat. Pa ako znae nekoj kako neka pomaga. :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom