Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Вози приквечер не на топло време. На времето со другар ми тргнавме Куманово-Св Николе и назад. Вкупно 100км, интересно искуство

Сакам да возам велосипед..онака со другари,зезање а у...побрзо проаѓа време така :toe:
Иако периодов е малце тапа -.- мрзливи се сите па никој не ме дружи :toe:

Супер е за кардио и аеробни вежби . Трожиш доволно колку што треба , таман за одржување форма и кондиција .

Ниедна кола,ниту едно превозно с-во нема да го заменат филингот на возење велосипед,нему може само да му конкурира скејтбордот,ролерите итн.но не и другите. Зошто?

Па затоа што има безброј скриени убавини во возењето на велосипед.Каде на друго место ќе можеш да купиш превозно с-во и одма да можеш да го возиш(пали-вози) без да ти требаат сообраќајни дозволи,еден куп документи,не знам се какви прописи и закони кои мора да ги исполнуваш,уљиња,гориво итн.Едноставно само се качуваш и запловуваш со криљата на слободата......о јеееее!
Кога возиш велосипед мора да ги забележуваш работите и убавините кои инаку никако не би можел да ги забележиш во случај на возење со кола,на пр.се возиш подолго време и здогледуваш прекрасна чешмичка,застануваш,се напиваш ладна вода и одеднаш забележуваш една клупа на која можеш да се одмориш и да ја набљудуваш прекрасната природа и луѓе околу тебе,а притоа си кулираш со чоколаден ајс-крим од блиското гранапче а ако притоа уште имаш и слушалки со твојата омилена песна,чуството е фантастично.Лол,ете ништо од тоа нема да доживееш,ако те мрзи и се возиш со автобус или одиш со колата низ градот.Затоа луѓе,сите на баjkовите и Let the freedom be our guide!

Секогаш расположена за едно добро возење :vozbud: ... Возам точак многу, значит скоро сегде кај шо можам одам со него, уживам да возам никогаш не ме мрзело или да речам дека ми е мака. Дефинитивно е мое хоби онака на сабајле возење во природа, се осеќам исполнето ко нова ... :vozbud:

Мое омилено хобри,секој ден возам по неколку часа

Дечки да не сака некој од вас да купи кацига фулфејс SixSixOne Comp? купена минатата година, возена 4-5 пати преку сила.. ја купив и немав кога да ја возам.. и ми седи така..
па сакам да ја продадам.. купена е 4800.. па ако сака некој , нека ми пушти пп со понуда..

поздрав
патем еве и сликичка од кацигата

Uploaded with ImageShack.us

Купувам диск 203мм. и адаптер за 203мм ISO.

Дечки трек 4000 и трек 5000 на старо колку може да се продадат?

Дали сега есен/зима ќе има некои попусти во продавнициве за велосипеди?

И да, го гледав овој точак. Тие што се поупатени во делови такви ствари, има потенцијал точаков?

Imam ubavo tocace za prodavanje ako ima nekoj zainteresiran neka mi pise licna poraka

Некој да има километражиче,ама само тоа екранчето ми треба :-) да не купувам цела нова... мислам дека од повеќето пасуваат...

денес на сервис го однесов... утре го земам и мора да се брчи некаде :-)

Некој да има километражиче,ама само тоа екранчето ми треба :-) да не купувам цела нова... мислам дека од повеќето пасуваат...

денес на сервис го однесов... утре го земам и мора да се брчи некаде :-)

Шо бицикла имаш?

btw кинесково фура, денес од Ченто до Петровец и назад, негде околу 30 км вкупно. 4500 на старо :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom