Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
VoniVaraS

Ни е нема да спиеме во вреќи - шатори и сл туку ќе спиеме некаде или кај пријател или во мотел - хотел зависи од цени и сл. Секако дека ќе направиме баланс бидејќи и не се брзам планираме целата тура Скопје - Охрид - Кичево - Скопје за некои 8 дена со тоа што во Охрид ќе останеме некое време ... инаку би сакал да те прашам Преку кој пат се стигнува до Кичево бидејќи јас сеуште не најдов на мапа па ако не ти е тешко да ми напишеш преку кои места се оди би ти бил многу благодарен. :)
Пишеш Охрид то Скопје на гоогле и имаш обележан пат. Може да наведеш и превозно средство и ти пресметува време на пат. http://maps.google.com/maps?q=ohrid skopje&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47810305,d.ZWU&biw=1143&bih=704&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ei=j-C4UZv8MMnCPMGkgdAJ&ved=0CAgQ_AUoAg
Од Охрид до Гостивар е магистрален пат и може да се вози велосипед. Од Гостивар (тетово) Скопје ќе мораш по стариот пат.

Пишеш Охрид то Скопје на гоогле и имаш обележан пат. Може да наведеш и превозно средство и ти пресметува време на пат. http://maps.google.com/maps?q=ohrid skopje&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47810305,d.ZWU&biw=1143&bih=704&um=1&ie=UTF-8&sa=X&ei=j-C4UZv8MMnCPMGkgdAJ&ved=0CAgQ_AUoAg
Од Охрид до Гостивар е магистрален пат и може да се вози велосипед. Од Гостивар (тетово) Скопје ќе мораш по стариот пат.

Дали овој магистрален пат т.е овој е65 што е води преку стража? а истиот колку што знам оди кон кичево ако не сум грешка :) Инаку фала на мапава

Дали овој магистрален пат т.е овој е65 што е води преку стража? а истиот колку што знам оди кон кичево ако не сум грешка :) Инаку фала на мапава

Можеш и преку Кичево и преку Дебар ако одиш од таа страна...Некни се информирав за патот Струга - Маврови Анови преку Дебар и ми кажаа дека се вози без проблем со точак и покрај тоа што е изгребан за асфалтирање.

Охрид-Кичево-Стража-Гостивар-Тетово-Скопје. Преку Дебар-Маврово-Гостивар-Тетово-Скопје патот е подолг зе некои 20-30 км.

Каде има во Скопјево Weldtite TF2? Outdoor, Bike Market, Probike... никој од овие немаат. Velosprint имаат одмор до 12ти јуни, се јавувам денес и никој не крева. И сега?

Едит: Velosprint имаат, да си знаете. :)

Каде има во Скопјево Weldtite TF2? Outdoor, Bike Market, Probike... никој од овие немаат. Velosprint имаат одмор до 12ти јуни, се јавувам денес и никој не крева. И сега?

Едит: Velosprint имаат, да си знаете. :)

Јас пред едно два месеца купив Weldtite уље, тефлонски спреј и литиумска маст од Бајк маркет ама одма ги разграбаа. :)

Во случај ако му требаат на некој дисаѓи со прикачување, јас си ги порачав овие и чекам да пристигнат.
Да не се трудите да барате поефтини ова ви го соопштувам.

http://www.ebay.com/itm/110925866169?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 22:59 ---
Некој да даде сугестија за шатор и вреќа за спиење. Бев во ГТЦ, има Волфскин и Регата ама цените им се скапи многу. За вреќе за спиење бараат 8000 ден.
Во Jyck побарај вреќи видов пред некој ден, е сега за квалитет навистина не се разбирам за да можам да ти кажам подетално.

Бидејќи повеќе луѓе ме прашуваа дали се водоотпорни брзиномерите кои ги продавам решив да докажам, со помош на чаша вода :D Ако на некој му треба за летово нека ме исконтактира во ПП.

4v24rd.jpg
цената е спуштена на 400 денари за оние кои ќе ме контактираат преку форумов.

Знае некој точно кај се пунктовите за изнајмување на овие велосипедите, 10 ден. за час.

Знае некој точно кај се пунктовите за изнајмување на овие велосипедите, 10 ден. за час.
Јас што имам видено низ град има кај Градска болница кај паркингот меѓу зградите

Мислам дека и во Т.Ц Бисер има, ама не ме држи за збор.

Има ли некој друг сајт за кој што сигурно знаете дека испорачува велосипедска облека (дресови и сл.) преку интернет освен e-bay?

Има ли некој друг сајт за кој што сигурно знаете дека испорачува велосипедска облека (дресови и сл.) преку интернет освен e-bay?
има има, aliexpress, дресовите се дури и поефтини за 2-3$, не е многу ама ќе си купиш нешо за тие пари. исто така бесплатна испорака вршат до македонија, само од искуство мислам дека повеќе се чека дур да ти стигне.
--- надополнето: 15 јуни 2013 во 17:40 ---
пред некое време на форумов гледам имаше дискусија за тоа дали се плаќа царина за нарачки од ебау и сл. и дека на некој му земале на некој не му земале. на веб страната на царинска управа пишува, дека за нарачки до 22еур не се плаќа ништо, за нарачки од 22-45еур се плаќа само ДДВ. и нормално за нарачки над 45еур се плаќа и ддв и царина. обично за ова ние шо нарачуваме т.е. според типот на производи ддв е 18%, а царина 15%. на пример на 50еур продукт, прво плаќаш ддв, значи ќе ти дое +9еур т.е. 59еур, па на 59еур плаќаш 15% царина ( 8.85еур) на крај ќе ти дое 67.85еур. поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom