Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Ау какви 2 разочарувања вчера у еден ден. Дознав дека Декстер се враќа, и како што е редот ќе ја усерат уште толку, иако крајот ионака не беше нешто wow.

Второ разочарување, ми се моташе пред некое време некоја серија на Нетфликс продукција, што имаше позитивни критики. И така почнав Into the Night да ја гледам, за у 3та епизода да приметам дека уствари тоа не е серијата што сакав да ја гледам (Behind Her Eyes).
Нема везе, и 2те гледам имаат сличен рејтинг, ама на оваа Into the Night, дефинитивно не би и дал 7ца. Трилер, сај фај ама приказната од први 7 епизоди е тапа. Глумата не е нешто посебно, и знам дека е сај фај ама имаше некои скроз нелогични моменти дури и смешно беше на моменти. Можеби влегов со големи очекувања пошо мислев дека ќе ја гледам Behind Her Eyes :D
За лабаво гледање пред спиење серијата е сосем ок.

Голема препорака за Pride and Prejudice, мини серијата на ВВС од 95та, ја смачкав у еден здив, се беше врвно..

Не сум ја читал книгата, ама прочитав многу коментари дека е најблиската адаптација.

Филмот со Кира Најтли ми е гледан од дамна, ама по сеќавање, мини серијава е минимум класа погоре.

Одлична последната епизода од For all mankind, си оставија простор и за нова сезона.

Behind Her Eyes

Солидна серија, ми го држеше вниманието до последна епизода. Заборавиле у описот да додадат и научна фантастика дека има. Без тој елемент кој беше само во последните 2 епизоди мислам, серијава ќе добиеше поголема оценка. Се работи за психијатар, жена му и уште една жена со дете што ги запознава при селење. Приказната е интересна, и ја изгледав у една вечер цела сезона. Кој сака nutcases, серијава ќе му се допадне. И не знам зошто ама после Gone Girl, Розамунд ми е репер за вакви личности.

175900086_1290570471404069_809176667923268123_n.jpg

Gledase nekoj Shadow and Bone na Netflix?
Da ne ja hejtaat radi knigite?
Jas izgledav snosti 2 eps i ocekuvav mnogu polosa serija a ustvari e solidna
Ionaka nema fantazija serii u posledno vreme ili barem nesto sto ne e cringe

Ke se javi sea @Io Sono Interista deka on ke si ceka LOTR serijata, i na kino ke idel prvo za filmovite. Ne mu teknuva da dzirne LOTR temata da vidi deka nie veke 3 pati reprizirame za da ni dojde taman serijata i uste cekame, so godini :D

Никој не ја спомнал серијава?
Oд режисерот на The Invisible Guest, The Body и Mirage.
Мини крајм мистерија феноменална и типична шпанска вожња, сместа рокајте ја на Нетфликс, 8 епизоди се.

Бев хајпнат за серијава уште додека беше во фаза на развој и немаше ништо снимено.

Не знаев дека излегла. :)

Никој не ја спомнал серијава?
Oд режисерот на The Invisible Guest, The Body и Mirage.
Мини крајм мистерија феноменална и типична шпанска вожња, сместа рокајте ја на Нетфликс, 8 епизоди се.
Предобра серија,ја изгледав во еден ден.

Cobra Kai топ серија. Кој ги гледал Karate Kid филмовите, епа ова е после 34 години од случувањата тогаш. Не траат многу, по 20 и кусур минути, но се така убаво скоцкани, да не приметиш дека толку малку траат.

El Inocente - првите 5 епизоди јака вожња. Ко некоја дрога, сакаш уште и уште и последните три епизоди малце се раскашавува, дел од коцките сам ги склопив пред да ги откријат.

Пошто нема 3,75/5 или 7.5/10, нека биде 8/10. :D

Се чека нова мозгалица од мајстор Ориол Пауло. Гледам за наредна година најавен филм, жанр се знае мистерија. :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom