Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да значи.
Имаш лоша серија ама не досадна - Money Heist.
Имаш ок серија ама досадна - Better Call Saul.

:D

Ја и ти да збориме за серии ќе иаме дискусија ко евреј и палестинец. Нема да заврши добро и за двајцата...

Не мора да значи.

Да, се слагаме за првава. Втората не ми е гледана, али мене ако ми е некоја серија ок, не ми е досадна.

Ти вака по кажаното досега, најдобро е да не ја симнуваш Жицата, ќе изгледаш три епизоди, и ќе дојдеш да се жалиш. :D

Да, се слагаме за првава. Втората не ми е гледана, али мене ако ми е некоја серија ок, не ми е досадна.

Ти вака по кажаното досега, најдобро е да не ја симнуваш Жицата, ќе изгледаш три епизоди, и ќе дојдеш да се жалиш. :D
Нека ја симне, ептен ме интересира рецензијата што ќе ја напише :icon_mrgr:

Ќе ја глеам бе полека, не ми стварајте притисок и хајп. :D

Сакам вакви криминалии.

Мислење за Кобра Каи на Нетфликс? Пуштија трејлер за 3та сезона.

првите 2 сезони беа на јутјуб оригинал, ја таму ги гледав, сега нетфликс ги купил правата за 3 сезона, за мене одлична серија

А имаш и ем лоша, ем досадна серија - Suits
Suits беше одлична првите две-три сезони, после нормално се забегува, како и со секоја серија која трае предолго.

Мене ми беше ултра досадна, иако кога читав препораки на форумов мислев дека ќе гледам којзнае што. Предолги епизоди, 1 саат ми се гледаше како 10.
Не ми беше на нивото на Breaking Bad, Game of Thrones, Black Mirror, The Fall...
Ова е единствената серија која сум ја гледал и која е конзистентна од прва сезона до последна и напишана перфектно без штимање за поголема гледаност или лижење на било која општествена/социјална група.

Сите до една сезони се на ист принцип, почнува доста бавно, ги градат ликовите совршено, завршува главната дешавка во претпоследна епизода и во последна имаш расчистување и детали.

Подобар приказ на трулото општество во кое живееме нема да најдеш ни во документарец.

Инаку The Fall е една од неколкуте серии која ја имам изгасено и прекинато со гледање, ако таа ти е репер за добра серија нема што да разговараме понатаму.

Други преценети серии: The Office (англиската ја имам пуштено и shift+delete после 4та епизода, на Рики му имам огромна почит за стендап, ама оној хумор во серијата е ужас), Dexter (вртење во круг се едно исто, ја прекинав после 5та сезона), Six Feet Under (загледав малку, искрено би и дал барем 2-3 оцени пониско од тоа што го има како рејтинг), Brooklyn Nine Nine (оваа треба да има рејтинг максимум 6)....

Не мора да значи.

Ако си некој што гледа тралалајки серии - не ја почнувај, во спротивно нема да зажалиш.

П.С за тоа што ми ја плукаш Сопранови треба рекет да ти удрам, ама ајде :D

Ова е единствената серија која сум ја гледал и која е конзистентна од прва сезона до последна и напишана перфектно без штимање за поголема гледаност или лижење на било која општествена/социјална група.

Сите до една сезони се на ист принцип, почнува доста бавно, ги градат ликовите совршено, завршува главната дешавка во претпоследна епизода и во последна имаш расчистување и детали.

Подобар приказ на трулото општество во кое живееме нема да најдеш ни во документарец.

Инаку The Fall е една од неколкуте серии која ја имам изгасено и прекинато со гледање, ако таа ти е репер за добра серија нема што да разговараме понатаму.

Други преценети серии: The Office (англиската ја имам пуштено и shift+delete после 4та епизода, на Рики му имам огромна почит за стендап, ама оној хумор во серијата е ужас), Dexter (вртење во круг се едно исто, ја прекинав после 5та сезона), Six Feet Under (загледав малку, искрено би и дал барем 2-3 оцени пониско од тоа што го има како рејтинг), Brooklyn Nine Nine (оваа треба да има рејтинг максимум 6)....

Ако си некој што гледа тралалајки серии - не ја почнувај, во спротивно нема да зажалиш.

П.С за тоа што ми ја плукаш Сопранови треба рекет да ти удрам, ама ајде :D
Брат, сите серии мене што ми се омилени ти си ги прекинал. :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom