Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
The Night Of (2016) Mini-series
Ја начекал некој?
Мини серија од HBO. 2 епизоди досега.
Ја по автоматизам на download ја ставив.

Само што ја изгледав, одлична беше прва епизода. Се гледа дека се трудат да вметнат многу проблеми од криминално правниот систем во САД со тоа што се застапени малцинствата. Почитав дека е римејк на британската серија Criminal Justice

The night of е добра, барем до вторава. Уфрлаат разни интересни ситници и детали. И улогите ептен им се погодени.

Последно уредено:
Ми се гледа некоја Sci-fi серија и се двоумам помеѓу Dark matter и the Expanse.Збор два некој да каже за серииве ако ги има гледано.
Фала!

Ми се гледа некоја Sci-fi серија и се двоумам помеѓу Dark matter и the Expanse.Збор два некој да каже за серииве ако ги има гледано.
Фала!
јас почнав да ја гледам Тhe Expanse но ја ставив на пауза после 3 епизоди, се мислам дали да продолжам. Според многумина, една од подобрите Sci-Fi серии во последниве 10-15 години, ама за мене дејствието се одвиваше премногу бавно што не ми се допаѓа за sci-fi серија.
доколку се одлучиш да ја гледаш и ја изгледаш, пиши впечаток, дали е стварно бавна серијата или само мене ми остави таков впечаток, или пак дали се забрзува темпото при крајот на сезоната.
позз

Фала!
Јас вчера завршив со гледање на the Expanse и серијата ми се допадна, посебно затоа што се работи за целовита приказна (не е секоја епизода сама за себе а во меѓувреме да се појавува по некоја нишка која ги поврзува епизодите).
Завршетокот на првата сезона не е заокружена според мој вкус,фалеше уште најмалку една епизода за да се заокружи првата сезона.
Во секој случај серија која вреди да се погледне, се гледа дека давале се од себе проектов да успее.

Ако може некој нека прати торенти по пп за фрејзер сите сезони, не можам да најдам ништо асално.

Некој коментар за Stranger things?

Од две изгледани епизоди, се работи за комбинација на гуниси добро зачинета со sf и незначително количество хорор. Мало гратче во 80-тите во кое се случува нешто. Децата сосем добро глумат, Винона изгубила нешто од кондицијата и убавината. ОК серија, засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom