Општи дискусии за ТВ серии

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.162
Поени од реакции
37.736
Денес ги објавија номинациите за Primetime Emmy Awards 2016. За мене изненадувачки, но сепак ептен заслужено, The People Vs. O.J.Simpson - American Crime Story со најмногу номинации - вкупно 13, пред Veep со 10, Game of Thrones - 9, Fargo - 8... Ме разочараа повторно за The Leftovers - без номинација. Еве ги сите:

Screenshot_1.jpg
Screenshot_3.jpg
Screenshot_4.jpg
Screenshot_5.jpg
Screenshot_6.jpg

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Денес ги објавија номинациите за Primetime Emmy Awards 2016. За мене изненадувачки, но сепак ептен заслужено, The People Vs. O.J.Simpson - American Crime Story со најмногу номинации - вкупно 13,
До толку е добра ? Мене не ми се гледа оти ептен ми е позната приказната бидејќи имам гледано документарки

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.162
Поени од реакции
37.736
Зошто како да прочитав некаде дека имаат најмногу, 20+?
На фејсбук некаде ми се појави, нивна некоја страна беше.
Не, тоа е веројатно за сите серии на HBO, од таму ти се појавило. 9 имаат, дефинитивно, број ако сакаш. ;)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.162
Поени од реакции
37.736
До толку е добра ? Мене не ми се гледа оти ептен ми е позната приказната бидејќи имам гледано документарки
Мене ми беше врв! Јас не знаев ништо за приказната, но прогуглав пред да гледам и јасно ми беше и како ќе заврши, и скоро сѐ, а сепак цело време бев во неизвесност, мислејќи: што би можело да се случи за до толку да се смени исходот на процесот. Уште од старт јасно ко ден беше дека O.J.Simpson е убиецот, а сепак не бил осуден за убиство за тој случај. Како? Зошто? Гледај, ќе видиш. ;)

Башка Сара Полсон може не успеа да освои Еми за улогите во American Horror Story (сособено за сијамските близначки од Freak Show), ама ако сега не го земе Емито за People Vs. O.J.Simpson, тоа ќе биде кражба - дефинитивно!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Уште од старт јасно ко ден беше дека O.J.Simpson е убиецот, а сепак не бил осуден за убиство за тој случај. Како? Зошто? Гледај, ќе видиш. ;)
Кога реков дека ми е позната приказната не мислев само на исходот туку и причините за тоа :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.162
Поени од реакции
37.736
http://www.makinggameofthrones.com/production-diary/game-of-thrones-rules-the-emmy-nominations
да не се со се глумци?
не не нешто не е јасно, Злате окривај шо е работава
А, ама ова ги бројат и Creative Arts номинациите (за продукциски дизајн, кинематографии, костимографии, шминки, фризури, визуелни ефекти... такви глупости). Тие награди се доделуваат на посебна церемонија, иако го вклучуваат името Emmy во името на наградата: Primetime Creative Arts Emmy Awards[DOUBLEPOST=1468532666][/DOUBLEPOST]
Кога реков дека ми е позната приказната не мислев само на исходот туку и причините за тоа :)
Ако, гледај. ;)[DOUBLEPOST=1468532896][/DOUBLEPOST]@Anon - Primetime Emmy номинации се девет: најдобра драма, за Џон Сноу, Тирион Ланистер, Серсеи, Денерис, Арја, режија за Battle of the Bastards и The Door и сценарио за Battle of the Bastards. That's it.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Olive Kitteridge, задолжително! 4 саати драма, како од учебниците.
Фааак, перфекција. Фала за препораката.
Не може да се очекува помалку од HBO.
Неверојатна глума, одлични дијалози...
Препорака за сите.
Уште една епизода ми остана и не знам дали да ја гледам сега или утре.

G

grande-juve

Гостин
Фааак, перфекција. Фала за препораката.
Не може да се очекува помалку од HBO.
Неверојатна глума, одлични дијалози...
Препорака за сите.
Уште една епизода ми остана и не знам дали да ја гледам сега или утре.
Сега сега :D. Најбољиот дел е тој(ако мора да се бира)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Сега сега :D. Најбољиот дел е тој(ако мора да се бира)
Ја изглеав. Супер како и остали ама сепак некако најинтересна ми беше втората епизода со тој „чудниот“ дечко на кој му беше оваа учителка.
Дополнително, тој кираџијата кај синов, се викаше Шон и презиме О'Рајли а испадна дека не бил син на „швалерот“ на Олива. Или ја излажа синов? Или не е битно? :D
Ми текна дека некаде беше спомнат Шон и го најдов у превод у прва епизода кога Ричард Џенкинс ќе му рече демек малиот Шон има настинка.
Нишо не испадна со тоа :/
А сите други мали нешта што ги забележав беа објаснети.
У секој случај ова се небитни работи, битна е неверојатната обработка на ликови во мини серијава!

G

grande-juve

Гостин
Ја изглеав. Супер како и остали ама сепак некако најинтересна ми беше втората епизода со тој „чудниот“ дечко на кој му беше оваа учителка.
Дополнително, тој кираџијата кај синов, се викаше Шон и презиме О'Рајли а испадна дека не бил син на „швалерот“ на Олива. Или ја излажа синов? Или не е битно? :D
Ми текна дека некаде беше спомнат Шон и го најдов у превод у прва епизода кога Ричард Џенкинс ќе му рече демек малиот Шон има настинка.
Нишо не испадна со тоа :/
А сите други мали нешта што ги забележав беа објаснети.
У секој случај ова се небитни работи, битна е неверојатната обработка на ликови во мини серијава!
Ради Бил Мареј ми се издвои за нијанса последната, али и така одеднаш се глеаше ко целина, константен квалитет од почеток до крај..

Синов ја заебаваше дека кираџијава е син на швалерот. После и кажа дека е од некое друго место(можда и намерно). А иначе да, у прва епизода се спомна швалеров дека има син Шон, и сеа дали е тој не знаеме ко гледачи сигурно, а и мислам намерно остаиле така.. али ко шо кажа, не е толку битно

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
The Night Of (2016) Mini-series
Ја начекал некој?
Мини серија од HBO. 2 епизоди досега.
Ја по автоматизам на download ја ставив.

Kajgana Shop

На врв Bottom