I Zombie - 5/10 и тие 5 се само ради типката.
Twin Peaks е ван времето и бодовите за рејтинг.
Game of Thrones - 7/10
Vikings се канам да гледам и никако да го напраам тоа.
Penny Dreadful 6/10 - ја изглеав прва сезона и кога видов дека вукодлакот од Њујорк се кова со Доријан Греј, бескомпромисно одбрав да не гледам такви евтини обиди за шок вељу. Али лажам, ваљда ќе ги фатам другиве 2 сезони периодов.
Константин и Preacher ми се 8-9/10 и криво ми ја што ја прекинаа Константин поради многубројни причини. Ретки се добри модерни окултни серии и филмови или барем ја не можам да најдам ништо асално. The Dresden Files имаше добар потенцијал али не бидна ништо ни од тоа. The Мagicians, ужас. Волшебнички беше јако!

Шала на страна, ми фали тој хорор окултен амбиент што ги влече 80 - ти и 90 - ти позади себе. Нешто налик на Vampire the masquerade - modern nights, ако знаеш нешто за WOD (World of Darkness) светот или си ја играл VTM - Bloodlines играта. Ако не, обавезно напраи го тоа у најбрзо време. Сличен филм се фура и у Spawn.
Тоа е типичниот, „предградие у Бруклин, скитници што се греат на оган и ждерат стаорци, графити „Jesus will come and save us“, ангели, демони“ дарк ноар шмек на метропола у ноќ и пурпурно небо.
Причер би било најбоље ако заврши цела сторија за 3 сезони максимум, за да не го затупат ко Supernatural, што не веруем дека ќе се деси. American gods и јас ја чекам, а и' се токмам на книгата одамна и ваљда ќе ја прошишам пред да почне серијата.