I Zombie - 5/10 и тие 5 се само ради типката.
Twin Peaks е ван времето и бодовите за рејтинг.
Game of Thrones - 7/10
Vikings се канам да гледам и никако да го напраам тоа.
Penny Dreadful 6/10 - ја изглеав прва сезона и кога видов дека вукодлакот од Њујорк се кова со Доријан Греј, бескомпромисно одбрав да не гледам такви евтини обиди за шок вељу. Али лажам, ваљда ќе ги фатам другиве 2 сезони периодов.
Константин и Preacher ми се 8-9/10 и криво ми ја што ја прекинаа Константин поради многубројни причини. Ретки се добри модерни окултни серии и филмови или барем ја не можам да најдам ништо асално. The Dresden Files имаше добар потенцијал али не бидна ништо ни од тоа. The Мagicians, ужас. Волшебнички беше јако!
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Шала на страна, ми фали тој хорор окултен амбиент што ги влече 80 - ти и 90 - ти позади себе. Нешто налик на Vampire the masquerade - modern nights, ако знаеш нешто за WOD (World of Darkness) светот или си ја играл VTM - Bloodlines играта. Ако не, обавезно напраи го тоа у најбрзо време. Сличен филм се фура и у Spawn.
Тоа е типичниот, „предградие у Бруклин, скитници што се греат на оган и ждерат стаорци, графити „Jesus will come and save us“, ангели, демони“ дарк ноар шмек на метропола у ноќ и пурпурно небо.
Причер би било најбоље ако заврши цела сторија за 3 сезони максимум, за да не го затупат ко Supernatural, што не веруем дека ќе се деси. American gods и јас ја чекам, а и' се токмам на книгата одамна и ваљда ќе ја прошишам пред да почне серијата.