Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Вечер се ЕМИ наградите, имате некои желби, прогнози?

Не и давајте на Ilumious да прави ништо за ГОТ ,клавет споилери. Така лошо ме испоилеришала со една слика од книгата,да ми беше при рука ке ја потепав!
m? taa na Instagram sto ja kladov e od vtora sezona, od A clash of Kings, vtorata kniga :D mormont i snow praat muabet za kako bi bilo Snow da e kral nekad kako Robb, niso strasno, samo go nemase toa vo serijata :) ne sum jas party breaker, ne se sekiraje :)

Ја изгледав првата епизода на The Blacklist. Просечна серија, „Алан Шор“ ја спасува со глумата само. И добро, толку ли Американциве не знаат како да направат Србин во серија? Прво презимето тотално глупо како некој арап па и податокот дека православните христијани не се тетовирале. :facepalm:

Јас го изгледов пилотот на Hostages.
Ништо посебно, премногу клише моменти, за дупки во приказнава да не зборувам...
Можда ќе ја изгледам и втората да видам кај ќе оди серијава, ама очекував повеќе од серијава.

Може ли некој да направи една листа од пилоти кој се искочени до сега,па и ако може кратка содржина за тие што сте ги гледале.(y)

Мене ми се свиѓа Sleepy Hollow. Не е лоша, денес втората епизода излезе, а само 5 ќе има како што видов.

Вечерва е премиерата на Agents of S.H.I.E.L.D. ,значи ова е агенцијата која ги ‘‘контролира‘‘ суперхероите ,по појавата на Авенџерите во Њујорк луѓето знаат за постоењето на суперхероите и на super-villains - (преведи го да те видам) и можноста од нивното враќање.Тука стапуваат на сила агентите на ШИЛД да ги истражуваат заебанциите кој ги прават суперхероите/виланите?:) ,значи го истражуваат секое нивно јавно појавување и правење на некој проблем......

Вака според трејлерот не изгледа лошо,али ке видиме

Ја изгледав првата епизода на The Blacklist. Просечна серија, „Алан Шор“ ја спасува со глумата само. И добро, толку ли Американциве не знаат како да направат Србин во серија? Прво презимето тотално глупо како некој арап па и податокот дека православните христијани не се тетовирале. :facepalm:

Серијата и мене првично ме привлече поради Ален Шор, ја изгледав денеска првата епизода и ми се допадна неговата глума и делови од приказната како се одвива. Се надевам дека ќе ја средат малце и нема да заврши неславно во листата на откажаните после прва сезона. Има потенцијал, има добра приказна, има добра глума. А тоа за Србите им е погрешен стереотип, во многу филмови и серии досега сум приметил дека сакаат да направат и да прикажат некој лик со Српско или да речеме со Балканско потекло ама некако тешко им одат овие улоги и ликовите кои ги толкуваат.

И уште ова да го кажам. После рецензијата која ја прочитав на Кајгана почнав да гледам уште една нова серија која стартуваше минатата недела, Sleepy Hollow. Главниот лик мислам дека е погоден и глумата му е одлична. Приказната е за натприродни работи и ми се допаѓа како оди во овие две епизоди за понатаму ќе видиме. А со оглед на тоа дека ја гледам Supernatural вакви серии не ми претставуваат проблем, уживам во вакви добри приказни кои ми ја будат фантазијата. И за оваа ќе видиме понатаму што ќе биде и како ќе се одвива, сега засега има многу добар рејтинг на IMDB и рецензиите што ги читав по странските форуми и портали зборуваат добро за неа.

3eWbDqO.png

Една под друга :love:

Иначе овие од DC да не останат покусо, планираат да пуштат серија во погон, ни помалце ни повеќе, серијата ќе биди за случаите на Gotham PD. Значи серија за бетмен, ама без бетмен.

Ја изгледав и S.H.I.E.L.D.. Не е лоша но не е ни нешто посебно, онака за тепање време е океј. Се гледа дека фрлиле доста пари за ефекти.

Се отепав барајќи тема за S.H.I.E.L.D.. ако има некој желба нека отвори во меѓувреме.
Мене ми се допадна, квалитетна продукција увек гарантира повеќе сезони.
Не ми е клише, одлично е напишана. Има прилично доста хумор и не се многу клише, а и кога се, се кул.
Пред се забавна и несакав да заврши, т.е одма сакав да продолжам со втора епизода.

Од мене препорака. Јас ќе ја следам, иако планирав две до три од сезонава нови серии едвај да почнам.
Blacklist немам намера. Ниту Hostages.
Едино Sleepy Hollow ако е малку, ќе ја чекам цела..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom